Na razie skręciłem tylko jedną komodę. Trochę się obawiałem, że płyta z której jest wykonana jest trochę cienka (wyczytałem gdzieś, że to 16mm), ale tu zaskoczenie - płyta w miejscach strategicznych ma grubość 17mm, a w pozostałych 16mm. Płyta przy tym jest bardzo sztywna i mocna, a przy tym bardzo ładna. Rysunek słojów drewna wyczuwalny pod palcem. Nie jestem pewien czy powierzchnia jest lakierowana - na wszelki wypadek pomalowałem blat lakierem bezpodkładowym (Vidaron - dobra cena za 0,75l ok. 30 PLN). Słaby punkt komody to nóżki - a właściwie ich brak. Mam zamiar z płyty 18mm wyciąć trzy wsporniki (komoda jest dwurzędowa - 2x3 szuflady) o szerokości ok. 10 cm , i dopiero do nich przymocować nóżki z prawdziwego zdarzenia, regulowane, tak aby mebel nie uległ uszkodzeniu np. w wyniku zalania mieszkania.
Zgłosiłem reklamację Narożnika Bergamo L lewy Viton 203 - po rozpakowaniu narożnika stwierdziłem uszkodzenie oparcia bocznego polegającego na wgnieceniu (dziura) konstrukcji szkieletowej i obicia tapicerskiego.
Na zgłoszoną reklamację otrzymałem odpowiedź od Abra Meble:
Szanowny Kliencie, uprzejmie informujemy, że zgłoszona reklamacja o numerze 0000325508 została uznana za niezasadną i odrzucona. W celu uzyskania szczegółowych informacji w sprawie, prosimy o kontakt ze sklepem. Dziękujemy.
W sklepie firmowym ABRA w Inowrocławiu uzyskałem szczegółową informację w sprawie:
Szanowny panie, w odpowiedzi na zgłoszoną nam w dniu 07.11.2022 roku reklamację informuję, że została ona odrzucona przez producenta. Przedstawiona „wada” to ozdobny wciąg na boczku, a nie uszkodzenie.
Według mnie wgniecenie (dziura) w obiciu tapicerskim przedstawione na załączonych zdjęciach, to nie „ozdobny wciąg”. Na stronie internetowej sklepu Abra Meble na zdjęciach prezentujących Narożnik Bergamo L lewy Viton 203 nie ma żadnego „ozdobnego wciągu”, co obrazuje załączone zdjęcie. Rozpatrzenie złożonej reklamacji polegające na wmówieniu klientowi, że wgniecenie (dziura) to „ozdobny wciąg” uważam za żałosne i upokarzające. Nie polecam zakupów w Abra Meble.
Dzień dobry, skąd taka ocena? Zamówione przez Pana produkty zostały zwrócone do sklepu.
11 sie 2022
12 sie 2022
Prosimy o kontakt, chcielibyśmy uzyskać informację, co wpłynęło na taką ocenę.
5 sie 2022
12 sie 2022
Prosimy o kontakt, chcielibyśmy uzyskać informację, co wpłynęło na taką ocenę.
16 lip 2022
19 lip 2022
Dzień dobry, zachęcamy do kontaktu drogą mailową pod adresem: e-sklep@abraonline.pl w celu podzielenia się opinią.
16 lip 2022
19 lip 2022
1 lip 2022
4 lip 2022
3 cze 2022
8 cze 2022
Dzień dobry, bardzo prosimy o przesłanie informacji zwrotnej na skrzynkę e-sklep@abraonline.pl, co było powodem takiej oceny. Prosimy również o podanie numeru zamówienia.
2 maj 2022
15 lip 2022
W dniu 01.04.2022 Klientka złożyła zamówienie internetowe na 2 fotele LENA. Fotele odebrała Pani w dniu 06.04.2022, Klientka otrzymała paragon w tym samym dniu.
Podczas odbioru z magazynu sklepu Pani poprosiła o otwarcie paczki z płozami, żeby zweryfikować zawartość.
W dniu 11.04.2022 Klientka wysłała zgłoszenie reklamacyjne e-mailem na płozy od jednego fotela, płozy były źle wyprofilowane, reklamacja została przyjęta a Pani otrzymała zwrotne potwierdzenie przyjęcia reklamacji oraz skan paragonu wydrukowanego z POS, ponieważ poinformowała nas, że zagubiła paragon. Pani otrzymała płozy kurierem bezpośrednio od producenta. Niestety okazało się, że wysłane płozy były niewłaściwe. Pracownik zajmujący się reklamacjami na sklepie, skontaktował się telefonicznie z producentem informując o błędnej wysyłce płóz. 27.04.2022 dostawca kontaktował się z Klientem informując, że płozy zostaną wysłane 02.05.2022r. Klientka otrzymała prawidłowe płozy, reklamacja została zakończona.
Dodatkowo wyjaśniam, że Klientka na każdym etapie przebiegu reklamacji była informowana na bieżąco, dodatkowo producent również kontaktował się z Panią.
Czas realizacji reklamacji od momentu zgłoszenia to nie miesiąc jak twierdzi klientka tylko 12 dni roboczych.
1 maj 2022
2 maj 2022
Prosimy o załączenie treści opinii na adres e-sklep@abraonline.pl z podaniem numeru zamówienia.