zielony-parapet.pl

4201 reviews since 27 kwi 2026

Ważny od: 27 kwi 2026
zielony-parapet.pl spełnia wszystkie Kryteria jakości Trusted Shops Uwzględnione

Klienci bardzo często chwalą staranne, solidne i przemyślane pakowanie roślin oraz akcesoriów, co zapewnia ich nienaruszony stan po dostawie. Kupujący są pod dużym wrażeniem zdrowia, kondycji i piękna otrzymanych roślin, podkreślając ich wysoką jakość. Klienci doceniają szybki czas realizacji zamówienia i sprawną dostawę, często podkreślając ekspresowe tempo wysyłki. Kupujący często wskazują na dużą wartość dołączanych instrukcji, porad i informacji o pielęgnacji roślin, choć niekiedy sugerują jeszcze ich rozbudowę. Klienci bardzo wysoko oceniają kontakt oraz wsparcie ze strony obsługi, chwaląc uprzejmość, pomocność i profesjonalizm. Użytkownicy chwalą szeroki asortyment roślin, podłoży i akcesoriów oraz możliwość wyboru rzadkich gatunków. Nieliczni klienci zgłaszają negatywne doświadczenia z uszkodzeniami paczek lub dłuższą dostawą, często z winy kuriera.

Opiniezielony-parapet.pl

Zdrowe rośliny, zadbane, profesjonalnie zapakowane.

Nie lubię zamawiać roślin w internetach, bo zawsze jest z nimi coś nie tak, albo słabo zapakowane, byle jak wrzucone do paczki, chore; zniszczone, traktowane po macoszemu w sklepie. Czasami zdarza się wszytko na raz!!! Ku mojemu zaskoczeniu zamówione rośliny przyjechały zaopiekowane, w świetnej kondycji, doskonale zapakowane. Wyglądały lepiej niż sam bym je sobie wybrał z paletki. Wielkie, PRZEMIŁE zaskoczenie, oczywiście to pozytywne, dziękuję za to i z pewnością wrócę po więcej. Oby tak dalej.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za tak cudowną i szczegółową opinię 🥰🌿 Ogromnie się cieszymy, że rośliny dotarły w świetnej kondycji i pozytywnie Pana zaskoczyły. Takie słowa naprawdę wiele dla nas znaczą💚 Zapraszamy ponownie! 😊

Niesamowity sklep

Odkryłam sklep przez przypadek na Facebooku, nie spodziewałam się że tak się wkręcę w zielone. Wybór roślin jest imponujący, ale najbardziej zaskoczyło mnie, że przy każdej wiadomości otrzymuje również informacje co powinnam zrobić z zakupionymi roślinkami. To jest mega sprawa, do tej pory robiłam wszystko jak kiedyś mama nauczyła, a dzięki Waszym radom mam nadzieję moje nowe roślinki będą jeszcze lepiej się rozwijały i będę odpowiednio zaopiekowane. Bardzo dziękuję i napewno wrócę Pozdrawiam Iza

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Pani Izo, ogromnie dziękujemy za tak cudowną opinię💚🌿 Bardzo nam miło, że trafiła Pani do nas przypadkiem, a jeszcze bardziej cieszy nas, że rośliny tak Panią wciągnęły 😊 Zależy nam, żeby każda roślina nie tylko pięknie wyglądała, ale przede wszystkim dobrze się u Pani czuła i zdrowo rosła. Dlatego zawsze chętnie podpowiadamy, jak najlepiej się nią zaopiekować — szczególnie że każda roślina ma swoje małe wymagania. 🌱 Życzymy Pani mnóstwa radości z nowych zielonych podopiecznych i oczywiście zapraszamy ponownie! 💚 Będzie nam bardzo miło gościć Panią u nas kolejny raz. Serdecznie pozdrawiamy🌿😊

Gosia

Nigdy jeszcze nie spotkałam się z tak mistrzowsko zapakowanym towarem (a dokonuję dużo zakupów), gruby karton, starannie zapakowane rośliny, kartonowe przedziały na sekcje, zabezpieczenia. Rośliny dotarły w idealnym stanie. Gratuluję i trzymać tak dalej. Moje zaskoczenie wzbudziła jedynie trzykrotka (Tradescantia spathacea Sitara). Zamówiłam malucha, ale zgodnie z opisem i zdjęciami miał mieć ok. 15-20 cm wysokości (wraz z doniczką), a on miał zaledwie 11 cm i kilka listków. Taki mikro-maluch. Całe szczęście szybko rośnie i już po kilku dniach widać, że dziarsko pnie się do góry. Natomiast Anginka ma bardzo zwarty pokrój, jest b. gęsta o silnych i ciemnozielonych pędach, ukształtowana w piękną kulkę. Wczoraj naliczyłam 10 nowych przyrostów (jasnozielone). Strona posiada także ogromną skarbnicę wiedzy, którą właśnie zgłębiam, bo uprawa roślin wymaga sporo wiedzy i nie wystarczy wsadzić roślinę do ziemi i ją podlewać. Polecam zakupy w Zielonym Parapecie, ja już szykuję kolejne zamówienie.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za tak szczegółową i życzliwą opinię 💚 Cieszymy się, że doceniła Pani jakość pakowania, nasze rośliny oraz materiały edukacyjne. Dziękujemy również za uwagę dotyczącą trzykrotki – takie opinie są dla nas bardzo cenne. Mamy nadzieję, że już wkrótce w pełni nadrobi wzrost. Będzie nam bardzo miło ponownie gościć Panią w naszym sklepie. Do zobaczenia przy kolejnych zakupach🌿
Ja jestem zachwycona zarówno jakością sprzedawanych roślin, akcesoriów, podłoży jak i sposobem i jakością pakowania oraz poziomem Obsługi Klienta. Pomyślała bym jeszcze tylko o możliwości bezpłatnego paczkomatu InPost przy kwocie powyżej 149 zł tak jak w przypadku DPD. InPost ma lepsze paczkomaty , więcej tych dużych przegród na duże paczki niż DPD i unikanie się sytuacji jaką ja miałam, że kurier jeździł dwa dni z moimi kwiatami bo nie miał gdzie ich wsadzić bo tylko jeden pojemnik na duże paczki. Na szczęście kwiatki nie ucierpiały.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Serdecznie dziękujemy za tak ciepłą i szczegółową opinię💚 Ogromnie cieszy nas, że docenia Pani jakość naszych roślin, akcesoriów, pakowania oraz obsługi. Dziękujemy również za cenną sugestię dotyczącą dostawy do paczkomatów InPost – takie uwagi są dla nas bardzo wartościowe i z pewnością weźmiemy je pod uwagę. Cieszymy się, że rośliny mimo opóźnienia dotarły do Pani w doskonałym stanie. Do zobaczenia przy kolejnych zakupach! 🌿
Zrobiłam zakupy pierwszy raz w Zielony Parapet. Zaskoczyło mnie tempo, w jakim otrzymałam przesyłkę - bardzo szybko. Zamówiłam: zestawy do hydroponiki - towar zgodny z opisem, ale w jednym wskaźnik był uszkodzony. Oprócz tego keramzyt do hydroponiki - jakość bardzo dobra i czysty, węgiel aktywowany i tu zonk: torebka papierowa była dziurawa, więc zawartość wyleciała do nieszczelnego kartonu, a z niego dalej. Mam też nawóz płynny, ale na jego temat wypowiadać się za wcześnie. Ogólnie jestem zadowolona, ale sugerowałabym lepsze zabezpieczanie produktów sypkich i płynnych. Ja tu wrócę znów po zakupy. 😉

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za tak szczegółową opinię i za zaufanie przy pierwszych zakupach💚 Bardzo cieszymy się, że doceniła Pani szybką realizację zamówienia Jednocześnie przepraszamy za uszkodzony wskaźnik, zapraszamy do kontaktu z nami oraz przesłania zdjęć, postaramy się pomóc. Do zobaczenia ponownie w Zielonym Parapecie! 😉

Paczka od ludzi z pasją

Przesyłka porządnie zapakowana, wszystko dokładnie jest opisane z kodami QR w razie czego 🙂 Sprzętu jeszcze nie wypróbowałam, ale niebawem zacznę walkę ze szkodnikami szalejącymi w moich ukochanych kwiatach. Trochę martwię się czy nicienie przeżyły, ponieważ paczka czekała na mnie kilka dni w garażu a ja zgapiłam że powinna być w lodówce. Mam nadzieję że maluszki dały radę 🙂

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za tak szczegółową opinię i 5⭐. Cieszymy się, że doceniła Pani staranne zapakowanie oraz instrukcje przygotowane do produktu. Jeśli chodzi o nicienie – są to żywe organizmy i najlepiej przechowywać je zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Mamy nadzieję, że wszystko będzie w porządku i pomogą w walce ze szkodnikami. 🌿 Życzymy powodzenia w ratowaniu ukochanych roślin! 😊

Ocena skle…

Jestem bardzo zadowolona z otrzymania zamówionych roślin. Spełniają one moje oczekiwania. Chciałabym nadmienić, że roślinki dotarły pięknie zapakowane i nieuszkodzone. Tak naprawdę, to zastanawiałam się jak Państwo zapakują roślinki, aby nie były uszkodzone a w najgorszym wypadku złamane. Sposób, w jaki są zabezpieczane i pakowane rośliny powiedziałabym, że jest wspaniały. Jak do tej pory składałam zamówienie dwa razy i jestem zadowolona, gdyż wszystkie roślinki puściły nowe listki a asparagus nowy pęd i to dużo dłuższy od pozostałych. Myślę, że dalej będą rosły "jak na drożdżach" , gdyż dobrze u mnie wystartowały. Czytam też Państwa porady na temat uprawiania roślin i ich wymaganiach. Bardzo mi się to podoba. Myślę, że jeszcze nie raz coś zamówię. Pozdrawiam wszystkich pracowników. Dziękuję za fachowość i życzę samych zadowolonych klientów. Z wyrazami szacunku Krystyna Cegielska

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Pani Krystyno, bardzo dziękujemy za tak wyjątkową i szczegółową opinię!❤️ Ogromnie się cieszymy, że zamówione rośliny spełniły Pani oczekiwania i dotarły w tak doskonałym stanie. To dla nas ogromna satysfakcja wiedzieć, że sposób pakowania oraz dbałość naszego zespołu zostały docenione. 🌿 Cieszymy się również, że rośliny tak dobrze zaaklimatyzowały się w Pani domu i wypuszczają nowe listki oraz pędy. Życzymy, aby dalej pięknie rosły i cieszyły oko przez długi czas. 😊 Dziękujemy za zaufanie, miłe słowa oraz za to, że korzysta Pani z naszych porad. Będzie nam niezmiernie miło gościć Panią ponownie przy kolejnych roślinnych zakupach.
J B
Jasmin B.
Obwohl alle Pflanzen eine lange Reise von Polen nach Deutschland hatten, kam alles sicher verpackt und schnell bei mir an. Alle Pflanzen waren sorgsam eingepackt und mit Stäben im Karton stabilisiert, damit nichts rumfliegt. DPD hat das Paket weiß Gott nicht pfleglich behandelt, aber der Shop hat so gut verpackt, dass trotz allem die Pflanzen in einem sehr gutem Zustand ankamen. Klar ist ein wenig Erde rumgeflogen, aber bei der Reise im Verhältnis echt wenig, da hab ich schon deutsche Shops gehabt, die sich da mal ne Scheibe von abschneiden könnten. Top Shop und super Service, hier kaufe ich gerne wieder 👍👍👍👍👍

Dziękujemy za najwyższą ocenę:)♥️
Do swojej kolekcji prawie 200 roślin w moim pokoju :) zawsze szukam coś wyjątkowego i to znalazłam. Wszystkie roślinki zdrowe i piękne. Najbardziej zagadkowa Stephania już w ziemi i czekamy na zielony czółek. Wszystko ok. To moje kolejne zamówienie, jestem zawsze zadowolona. Buszuję w Waszym sklepie prawie każdego dnia, więc do następnych zakupów. Pozdrawiam

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Ogromnie się cieszymy, że kolejny raz spełniliśmy Pani oczekiwania i że znalazła Pani u nas coś wyjątkowego. Dziękujemy za zaufanie, częste odwiedziny naszego sklepu i tak miłe słowa. Do zobaczenia przy kolejnych roślinnych zakupach! 🪴🥰
J W
Janina W.
Bardzo ładnie zapakowane roślinki i inne zamówione akcesoria. Zamówiłam lampę do doświetlania roślin i owszem otrzymałam ale bez żarówki. Nie znalazłam przy niej informacji, że jest bez niej , a więc może warto taką wzmiankę umieścić. Roślinki w dobrym stanie jednak filodendron scandens ma trzy liście w rdzawych plamach, a jeden listek odpadł chyba przy pakowaniu. Szkoda bo był bardzo duży jak na tego filodendrona. Hoje śliczne i zdrowe. Ogólnie jestem zadowolona z zamówienia.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za opinię i zaufanie 💚

Myląca informacja o bezpłatnej przesyłce

Podczas kompletowania zawartości koszyka powyżej 149 zł myląca jest informacja o dostawie brutto od 0,00 zł. Z tego powodu aż do momentu wyboru dostawy nie widziałam jaka będzie rzeczywista kwota (z dostawą) za moje zamówienie. Przy finalizacji zamówienia okazało się, że bezpłatna dostawa była tylko w opcji odbioru w punktach (nie widziałam wcześniej tej informacji, ponieważ nie weszłam przez stronę tytułową), a przy ciężkim zamówieniu (podłoża) nie mogłam wybrać tych opcji. Spróbujcie to opisać jakoś inaczej, tak żeby podczas zbierania produktów w koszyku była widoczna informacja i o kwocie za dostawę (tak jak wcześniej było), i o opcjonalnie MOŻLIWEJ darmowej dostawie.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Pani Agnieszko, dziękujemy za szczegółową opinię i cenną uwagę. Rozumiemy, że sposób prezentacji kosztów dostawy mógł być mylący. Informacja o warunkach darmowej dostawy znajduje się na naszej stronie, jednak przyjrzymy się, czy można ją przedstawić w bardziej czytelny sposób już na etapie kompletowania koszyka. W przypadku większych i cięższych zamówień niektóre formy dostawy, w tym odbiór w punkcie, nie są dostępne ze względu na ograniczenia przewoźników i wtedy nie podstawiają się na etapie wyboru przewoźnika. Dziękujemy za sugestię – takie opinie pomagają nam rozwijać sklep. 💚
J K
Jagoda K.
Warszawa
Dzień dobry, Przedwczoraj odebrałam przesyłkę od Państwa. Serdecznie dziękuję. Przesyłka przyszła szybko, w doskonałym stanie. Roślinki są piękne i idealnie zabezpieczone. Nawet jeśli firma przewozowa „trochę rzucałaby” nimi, to nic nie miałoby prawa się z nimi stać niedobrego - jeszcze nie widziałam tak porządnie zabezpieczonych roślin. Widać, że zajmujecie sie nimi z wielką miłością. Jeszcze raz dziękuję ☺️ Jagoda Kiciak

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dzień dobry Pani Jagodo 💚 Bardzo dziękujemy za tak piękną wiadomość i zaufanie! Cieszymy się ogromnie, że rośliny dotarły szybko, bezpiecznie i w tak dobrej kondycji 🌿📦 Takie słowa są dla nas najlepszą motywacją i potwierdzeniem, że warto przykładać tak dużą wagę do każdego etapu przygotowania przesyłki. 💚 Życzymy wielu radości z nowych roślin i mamy nadzieję, że będą pięknie rosły przez długi czas 🌿😊 Serdecznie pozdrawiamy🌸
J W
Janina W.
Wszystkie roślinki przyszły zdrowe i pięknie zapakowane. Nic nie zostało uszkodzone. Jestem bardzo zadowolona. Jedynie na co chcę zwrócić uwagę to moim zdaniem bardzo wysoka cena za dostarczenie przesyłki przez InPost. Warto by ponegociować z InPostem i zmniejszyć cenę. Trochę zamawiam różnych przesyłek i korzystam z tej firmy i nigdzie nie ma tak wysokiej opłaty.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za tak szczegółową opinię💚 Cieszymy się, że rośliny dotarły zdrowe, pięknie zapakowane i bez uszkodzeń. Dziękujemy również za sugestię dotyczącą kosztów dostawy – stale analizujemy możliwości, aby oferować jak najlepsze warunki naszym klientom. 🌿 Cieszymy się, że mimo tego jest Pani zadowolona z zamówienia!
Jestem bardzo zadowolona z zakupów w Zielonym Parapecie. Zawsze z niecierpliwością czekam na paczkę z roślinami i akcesoriami. Wszystko jest starannie i bezpiecznie zapakowane, dzięki czemu rośliny docierają w świetnym stanie. Dużym plusem są również dołączane instrukcje pielęgnacji i informacje o tym, kiedy najlepiej przesadzić roślinę. Widać, że sklep dba o klientów i o rośliny. Z pewnością będę wracać po kolejne zakupy!

Bardzo dziękujemy za zaufanie 💚

Wszystko jest ok

Wszystko jak.zawsze jest super.Roślinki wspaniale zabezpieczone i śliczne Docierają w idealnym stanie.To jest prawdzowa przyjemność robienie u Was zkupów i otrzymywanie zamówienia.Komunikacja ze sklepem i bogata oferta roślin,podłoży i innych niezbędnych do uprawy domowej roślin. Miło jest również dostać czasem jakiś kod rabatowy Tak ,że zakupy w Wszym sklepie bardzo satysfakcjonujące.Pozdrawiam i.dziękuję

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za tak wspaniałą opinię! 💚 Cieszymy się, że zakupy w naszym sklepie sprawiają Pani przyjemność. Zapraszamy ponownie i życzymy samych sukcesów w uprawie roślin. 🌿😊

Opinia na temat zamówionych produktów .

Akcesoria i podłoża sa super.Roślinka ktora zamawiałam tez doszła bezpiecznie.Niestety musze zamówić nowe doniczki do storczyków z wgłębieniem w środku .Ponieważ te co zamówiłam nie zauważyłam ze nie maja tego wgłębienia i teraz te doniczki chwieja sie na wszystkie strony w tych osłonkach co maja stozki. Moje osłonki maja wymiary 13 cm gora ,17,5 cm wysokość a 8 cm doł .Moim zdaniem doniczka 14 cm powina pasować do tych osłonek bo maja na dole wgłebienie .

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za opinię😊 Cieszymy się, że roślina i akcesoria dotarły bezpiecznie i spełniły oczekiwania 🌿 Co do doniczek – rozumiemy sytuację. W przypadku osłonek ze zwężeniem i wgłębieniem dopasowanie bywa trudniejsze, dlatego warto zwrócić uwagę na średnicę dna doniczki, nie tylko górę :)
Zamówienie przyszło pięknie zabezpieczone, rośliny bardzo ładne i zdrowe i co do tego nie mam zastrzeżeń. Natomiast miałam problem z przyjęciem paczek (bardzo dużych) przez żabkę i gdyby nie uprzejmość kuriera, który mnie zna i dostarczył mi paczki do domu to prawdopodobnie by wróciły do Państwa a w najlepszym wypadku byłyby dostarczone do mnie następnego dnia o ile bym je przekierowała. Więc dla dużych paczek usługa dostarczenia do żabki chyba nie powinna być dostępna. Nie wiem czy to przypadłość mojej żabki (?)

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za cenną uwagę i miłe słowa💚 Cieszymy się, że rośliny spełniły oczekiwania. Informację o problemie z odbiorem dużej paczki w Żabce przekażemy do odpowiedniego działu. Mamy nadzieję, że taka sytuacji nie będzie miała już miejsca:)
Bardzo szeroki asortyment, duży wybór roślin Przypominajki na e-mail, dobry kontakt z klientem Bardzo przydatne filmy z poradami i super relacja z nowych dostaw Mały minusik - podczas dwóch poprzednich dostaw roslinki byly lepiej zapakowane "Patyki" chyba bardziej je unieruchamiaja Teraz trochę ziemi się wysypało z doniczek Na szczęście same roślinki przetrwały bez uszkodzeń Sklep polecam znajomym

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za tak szczegółową opinię 😊 Cieszymy się, że docenia Pani nasz asortyment, kontakt oraz materiały z poradami 🌿 Dziękujemy również za cenną uwagę dotyczącą pakowania, przekażemy ją do zespołu, aby dalej je udoskonalać. Najważniejsze, że rośliny dotarły w dobrym stanie 🌱 Zapraszamy ponownie i dziękujemy za polecenie:)
Wysyłka szybka, odbiór bez niespodzianek. Opakowane kwiatki bardzo dobrze. Jedyne co, to bardziej zwróciłabym uwagę na ochronę końcówek pędów np. przy filkach i epipremiach. Ja dostałam z uszkodzonym końcówkami, które musiałam poobcinać, a szkoda :) Będę do Was zaglądać na stronę dzięki Panu z kanału Mój Zielony Świat :)

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za tak szczegółową opinię💚 Cieszymy się, że przesyłka dotarła bezpiecznie i że docenia Pani sposób pakowania. Dziękujemy również za cenną uwagę dotyczącą zabezpieczania końcówek pędów – na pewno weźmiemy ją pod uwagę i postaramy się jeszcze bardziej dopracować nasze pakowanie. Miło nam także, że trafiła Pani do nas dzięki kanałowi Mój Zielony Świat. Mamy nadzieję, że będzie Pani do nas często zaglądać! 🌿Jeśli w przypadku rośliny dalej Panią coś martwi, zapraszamy do kontaktu z nami i przesłanie zdjęć postaramy się pomóc.

Spełnione marzenia

Dzięki Wam spełniają się nasze marzenia ! Do niedawna różne „ okazy „ przywoziłam z podróży i nie zawsze docierały w dobrej formie .Teraz przeglądam ofertę Zielonego Parapetu, zamawiam a co po 3-4 dniach wybrany kwiatuszek pięknie zapakowany dociera do mnie . Tak, to nie sen ….. Jeszcze raz dziękuję całej załodze Zielonego Parapetu ❤️👍🎖️🏅

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za tak piękne i pełne ciepła słowa❤️ Ogromnie się cieszymy, że możemy być częścią tej roślinnej pasji i pomagać w spełnianiu marzeń o wyjątkowej kolekcji. To dla nas wielka radość, że rośliny docierają bezpiecznie i sprawiają tyle przyjemności. 🌿 Dziękujemy za zaufanie i za tak miłe słowa dla całego zespołu Zielonego Parapetu. Życzymy wielu pięknych, zdrowych przyrostów i zapraszamy po kolejne zielone okazy! 😊

Witamy w Zielonym Parapecie, miejscu, które łączy miłość do natury z nowoczesnym podejściem do zakupów. Jesteśmy sklepem z roślinami online, ale za każdą paczką kryje się coś więcej niż tylko liście i...