Klienci bardzo pozytywnie oceniają szybki czas dostawy, wysoką jakość i trwałość produktów oraz solidne zabezpieczenie przesyłek, co minimalizuje ryzyko uszkodzeń podczas transportu. Dużym atutem sklepu jest profesjonalna i uprzejma obsługa klienta, a także konkurencyjne ceny oferowanych produktów. Wielu klientów docenia także bieżące powiadomienia i transparentność informacji na temat realizacji zamówień. Wśród obszarów do poprawy pojawiają się pojedyncze uwagi dotyczące opóźnień i niejasności przy dostawach, a także niejasnych komunikatów dotyczących zamówień. Zdarzają się również przypadki złej obsługi w sytuacjach reklamacyjnych oraz niejasnych rabatów i promocji.
Jak Trusted Shops zapobiega dodawaniu fałszywych opiniiOpinieReuter.com | Łazienka i Oświetlenie
Polecam ten sklep
Jedyne co mogę zarzucić to mimo, że zakupiłam towar z oznaczeniem „wysyłka 24 h” towar nadany po 5 dniach. Ale towar ładny i doszedł po 6 dniach od zamówienia. Na foto uchwyt do papieru w kolorze nikiel szczotkowany
Firma rzetelna
Prośba o przesłanie zamówienia w terminie opisanym przez zamawiającego wykonaną perfekcyjnie
Paczka zapakowana bardzo dobrze, a kran który kupilam prześliczny .
Trzymajcie tak dalej 👍
Nie zawsze termin realizacji jest zgodny z opisem : szybka dostawa,ale mozna ew zrezygnowac i zwrot srodkow jest b szybko..Reszta bez zarzutu🤗
Otrzymałam od Państwa piękne oświetlenie (zaplanowane do salonu nad stołem jadalnym) i czekam cierpliwie na montaż...może do Wielkanocy uda się mojemu Panu zrobić mi tę przyjemność:)))
Nie wiem jeszcze co muszę dokupić żeby w pełni wykorzystać możliwości regulacji ściemniania i rozjaśniania lampy?
Pozdrawiam serdecznie i życzę cudownych Świąt z Mikołajem.
Danuta
Odpowiedź ze sklepu Reuter.com | Łazienka i Oświetlenie
Bardzo dziękujemy, jest nam niezmiernie miło! Prosimy o kontakt z naszym biurem obsługi klienta pod adresem bok@reuter.pl. Chętnie pomożemy!
Dobry kontakt, powiadamianie o przesyłce na bieżąco. Wszystko czytelnie przedstawione - konto w serwisie bardzo pomaga.
Przydałaby się jeszcze pomoc w wysyłce dużych rzeczy. To że dostanę etykietę na przesyłkę nie oznacza że kurier po nią przyjdę. UPS ma swoje punkty tylko w postaci małych, bardzo małych sklepików. Proszę sobie wyobrazić ich moje gdy wchodzi się tak z mega dużym pudlem.
Odpowiedź ze sklepu Reuter.com | Łazienka i Oświetlenie
Dziękujemy za opinię. Jednocześnie dziękujemy również za zwrócenie uwagi na kwestię wysyłki większych przesyłek. Rozumiemy, że może to być kłopotliwe, zwłaszcza przy braku odpowiednich punktów odbioru. Pana sugestie są dla nas bardzo cenne, dlatego przekażemy je do odpowiedniego działu, aby móc jeszcze lepiej dopasować nasze rozwiązania do potrzeb klientów. Dziękujemy za szczerą opinię i liczymy, że mimo niedogodności będzie Pan zadowolony z całej obsługi.
Początkowo wyszło spore zamieszanie z dostępnością produktu, ale końcem końców wszystko skończyło się dobrze.
ps. Lepiej potwierdzać dostępność produktów bo to co jest na stronie internetowej nie zawsze się zgadza
zlezwozmywak przyszedł super zapakowany, jest dobrej jakości, jednak jest coś co o mało nie spowodowało, że odesłałbym go do producenta, otwór na kran został wywiercony nie w wyznaczonym do tego miejscu, nie chodzi o złą stronę wywiercenia ale o to, że otwór został przesunięty o ok 3 cm w stosunku do miejsca które jest oryginalnie zaznaczone poprzez odlew. Przesunięcie otworu uniemożliwia zastosowanie nakrętki dołączonej do kranu Grohe, pewnie innych firm również, na szczęście mam dobrego instalatora i sobie z tym poradził. Niemniej te trzy cm będą nam do końca brakowały, chociażby przy płukaniu samego zlewu.
Odpowiedź ze sklepu Reuter.com | Łazienka i Oświetlenie
Dziękujemy za opinię. Bardzo prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta poprzez wiadomość na adres bok@reuter.pl. Chętnie pomożemy i znajdziemy odpowiednie rozwiązanie tej sytuacji!
profesjonalna obsługa
zamawiałem wyposażenie łazienki dwa razy, za każdym razem mam wrażenie, pe przy następnym zamówieniu wrócę do nich ze względu na pełen profesjonalizm.
Polecam zakupy w Reuter. Trochę trwa, zgodnie z podaną informacją, czas oczekiwania, ale warto! Produkt zgodny z opisem, przesyłka dobrze zabezpieczona. Profesjonalna obsługa, kontakt ze sklepem rzeczowy i miły.
Bateria umywalkowa i zestaw prysznicowy
Bateria i zestaw prysznicowy bardzo dobrej jakości. Przesyłka i jej zabezpieczenie w najlepszym porządku. Ale najbardziej jestem pod wrażeniem zaangażowania działu posprzedażowego aby udzielić szybkiej i skutecznej rady, by wszystko działało tak jak powinno. Pełen profesjonalizm, uprzejmość i empatia. Z pewnością w przyszłości będzie to firma gdzie będę chciała robić zakupy.
Odpowiedź ze sklepu Reuter.com | Łazienka i Oświetlenie
Bardzo dziękujemy za tak miłe i budujące słowa! Ogromnie się cieszymy, że zarówno jakość produktów, jak i nasza obsługa spełniły wszystkie Pani oczekiwania. To dla nas bardzo ważne, że doceniła Pani nasze zaangażowanie i indywidualne podejście, ponieważ szczególnie zależy nam na tym, aby każdy klient czuł się zaopiekowany na każdym etapie zakupów. Zapraszamy do kolejnych zakupów!
Mimo problemu z pomylonym zamówienie , firma bardzo szybko zareagowała i przysłała właściwy produkt , bardzo dobry kontakt , szybką dostawą , błyskawicznie rozwiązany problem
Baterie Ideal Standard CERAFLEX
Dzień dobry Zakupiłem 2 baterie łazienkowe Ideal Standard CERAFLEX - baterie otrzymałem ze złymi uszczelkami - powinny być gumowe. Te w zestawie z baterią niestety nie uszczelniały jej! Musiałem użyć innych gumowych. A tak poza tym jest okey.
Polecam, przesyłka przyszła dobrze zabezpieczona, szybko. Kolejne zakupy napewno u Was przy kolejnej okazji;)
błąd w informacji sprzedawcy
Proszę zwrócić uwagę na poprawność udzielanych informacji, gdyż przy zakupie wc z myciem zostałem wprowadzony w błąd. Poinformowano mnie, że sterowanie myciem będę mógł realizować za pomocą pilota . Inf. ta zdecydowała o zakupie. Naprawdę cena była konkurencyjna do innych producentów. Okazało się, że zakupiony wc jest realizowana za pomocą pokrętła. Gdyby mnie poinformowano, że są dwie opcje ( pokrętło , pilot ) bym się zastanowił nad wyborem. Mimo, że cena jest wyższa to w chwili podejmowani a decyzji bym świadomie wybrał ( pokrętło czy pilot). Obecnie czuję się jakby , że decyzja została podjęta poza mną.
Odpowiedź ze sklepu Reuter.com | Łazienka i Oświetlenie
Dziękujemy za uwagę i przepraszamy za niejasności dotyczące sterowania WC.
Wszystko przebiegło sprawnie.zamówienie dobrze zabezpieczone. Teraz jest wszystko sukcesywnie matowane. Zdjęcia pr,ześlę po montażu. Pozdrawiam
Drugi raz dobre doświadczenie z Reuter, zarówno pod kątem obsługi (czas odpowiedzi ale i trafne rozumienie podnoszonych kwestii), dostawy jak i jakości produktów. Dzięki!
Podobalo mi sie to, ze byl bezposredni kontakt i szybka informacja.
Ocene daje wysoka dla Was, ale DPD mialo jakas awarie i produkt dotarl z opoznieniem, bo nie mogli dostarczyc go z jakichs powodow do paczkomatu.
Generalnie jestem zadowolony aczkolwiek, wstępnie otrzymałem od Was informację, że towar dotrze do mnie dnia 03.04.2026r.
Rozumiem, okres świąteczny.
Dziękuję,
Pozdrawiam
Jerzy Christa
Jestem bardzo zadowolona z szybkiej dostawy jak również z opakowania artykułu
Bateria ,którą kupiłam spełnienia w 100% moje oczekiwania
Dziękuję i polecam
POLECAM !
Zamówienie zgodne z tym co zamawiałam a co najważniejsze super zapakowane .Transport szedł z Niemiec ale zabezpieczenia rewelacja a bałam się bo zamawiałam ceramikę .