Opinie łącznie (4007) Opinie (632) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Ważny od: 1 cze 2026

alemotocykl.pl spełnia wszystkie Kryteria jakości Trusted Shops Uwzględnione

Klienci bardzo często podkreślają błyskawiczną realizację zamówień oraz szybkie dostawy. Obsługa sklepu jest oceniana jako profesjonalna, pomocna i życzliwa, co buduje zaufanie klientów. Produkty i części są najczęściej oceniane jako wysokiej jakości, solidne i zgodne z opisem. Klienci chwalą solidne, bezpieczne i estetyczne pakowanie przesyłek, co wpływa na pozytywne doświadczenie zakupowe. Klienci są zadowoleni z idealnego dopasowania części do motocykli oraz zgodności produktów z opisami. Wielu klientów zaznacza atrakcyjne, konkurencyjne ceny i korzystne oferty. Szeroki wybór części i akcesoriów spotyka się z bardzo pozytywną oceną klientów.

OpiniealeMotocykl.pl

Paczka szybka i dobrze zapakowana. Ci do towaru, to z przebojami. Raz nie było na stanie, innym razem ponownie towar kupiłem, ale nie było na stanie. W rezultacie sprzedawca przeprosił, dodał gratis i spodnie doszły do mnie następnego dnia. Co do spodni- technicznie fantastyczne! Jeśli chodzi o design- wygląd zwykłych "ogrodniczek" roboczych. No szału nie ma, ale w razie "szlifu" nie muszę wyglądać jak milion dolców.

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Siemanko Łukasz! Dzięki za super szczerą i szczegółową recenzję. Fakt, z tym stanem magazynowym zrobiliśmy mały rollercoaster i jeszcze raz wielkie dzięki za Twoją cierpliwość – cieszę się, że gratis chociaż trochę osłodził te zamieszanie, a szybka wysyłka uratowała sytuację. Co do spodni, to bezpieczeństwo i wygoda były tu na pierwszym miejscu, chociaż rozumiem, że na wybieg mody w nich raczej nie ruszymy. Grunt, że w trasie wykonają swoją robotę i ochronią co trzeba! Szerokości na drodze i oby służyły jak najlepiej!
Genialny sklep i genialni ludzie! Kiedy moja partnerka zapytała, dlaczego znowu kurier przyniósł paczkę, obsługa sklepu (na moją tajną prośbę w uwagach do zamówienia) opisała paczkę jako "Niezbędne artykuły medyczno-sanitarne do ratowania zdrowia psychicznego". Wszystko pasuje idealnie, kontakt ze sklepem lepszy niż z własną rodziną, a wysyłka ekspresowa. Dzięki wam mój motocykl mruczy, a ja wciąż mam gdzie mieszkać! ⭐⭐⭐⭐⭐

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Cześć Artur! Ratowanie zdrowia psychicznego naszych klientów to misja wyższa – cieszymy się, że ta „apteczka pierwszej pomocy” uratowała też domowy spokój! 😉 W końcu sprawny motocykl i zadowolony motocyklista to absolutna podstawa dobrostanu. Od razu widać, że masz genialny gust, a z nami Twoje tajemnice zakupowe są bezpieczne jak w banku. Dzięki za genialną opinię, mnóstwo pozytywnej energii i do następnej „pilnej recepty”! Szerokości! 🏍️💨
SUPER SKLEP! Duży wybór! Szukałem zębatki tylnej do motoru z 40 zębami i znalazłem właśnie tu. Akcesoria - są. Ubrania, rękawice - są! Wszystko zgodne z opisem. Towar bardzo dobrze zabezpieczony. Przesyłka dotarła bardzo szybko. W idealnym stanie. To na pewno nie ostatnie moje zakupy w tym sklepie. Szczerze mogę polecić sklep i Jego towary. Pozdrawiam.

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Cześć Marek! Twój motocykl na pewno ucieszył się na widok nowej zębatki tak samo, jak my na widok Twojej opinii. Czterdzieści zębów z tyłu to już konkretna maszyna, więc cieszymy się, że cały sprzęt i ciuchy dotarły w ekspresowym tempie i nienaruszonym stanie. Wygląda na to, że jesteś już w pełni uzbrojony na trasę. Dzięki wielkie za polecenie i do następnego szybkiego zakrętu! Szerokiej drogi!
Bardzo udane zakupy. Sklep wyróżnia się świetnym kontaktem z klientem i błyskawiczną wysyłką – paczka była u mnie już na drugi dzień, doskonale zabezpieczona. Towar w 100% zgodny z opisem, a ceny bardzo konkurencyjne. Widać, że pracują tam ludzie z pasją, którzy znają się na branży i potrafią dobrze doradzić. Na pewno wrócę przy kolejnym serwisie motocykla. Polecam!

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Cześć Dariusz! Czysta przyjemność współpracować z kimś, kto od razu wie, czego chce – od razu wiedzieliśmy, że masz świetny gust! 😎 Nasz dział wysyłek pakował Twoją paczkę z taką pasją, że kurier musiał wrzucić wyższy bieg, żeby nadążyć. Cieszymy się, że wszystko dotarło błyskawicznie i bezpiecznie. Szykuj maszynę na sezon, a przy kolejnym serwisie motocykla melduj się u nas bez wahania. Dzięki za zaufanie, pozytywną energię i do zobaczenia! Szerokości na trasie! 🏍️💨
Profil prywatny

Dobra reakcja sklepu na niezgodność produktu z umową.

Otrzymałem dwa prawe gmole, a koszt zwrotu produktu niezgodnego z umową jest po mojej stronie. Aktualizacja opinii: Sprzedawca zakwalifikował zgłoszenie jako reklamację z uwzględnieniem mojej woli rozwiązania zgłoszenia i przejęcia kosztu zwrotu. Niemniej jeśli towar byłby sprawdzony przed wysyłką. do klienta, nie zaś tylko przeetykietowny, zaistniałąa sytuacja nie miałaby miejsca. Pidnosze ocenę do czterech gwiazdek. Pozdrawiam i dziękuję za szybką reakcję

zadowolony klient, firma godna polecenia…

Konkretna informacja na bieżąco o statusie realizacji zamówienia, konkurencyjna cena, porządnie zapakowana paczka, produkt zgodny z zamówieniem oraz szybka dostawa zgodnie z przekazanymi wcześniej informacjami. Reasumując, wszystko tak jak powinno być.
Rewelacyjny sklep! Szybka wysyłka i bardzo konkurencyjne ceny to jedno, ale prawdziwym hitem jest ich podejście do klienta. W innych miejscach zostałem całkowicie olewany, a tutaj otrzymałem profesjonalne wsparcie i fachową pomoc w doborze odpowiednich części. Pełen profesjonalizm i ludzkie podejście. Gorąco polecam każdemu motocykliście!

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Panie Pawle, po takiej opinii to aż nam w magazynie tłoki urosły z dumy! 🚀 Ogromnie cieszy nas, że docenił Pan nasze podejście. W aleMotocykl wychodzimy z założenia, że części motocyklowe to nie ziemniaki – tu potrzeba serca i wiedzy, a nie olewania klienta. Cieszymy się, że pomogliśmy idealnie dobrać klamoty i że paczka doleciała ekspresowo. Wiedzieliśmy, że ma Pan świetny gust! Niech sprzęt służy bezawaryjnie, a w razie kolejnych dylematów – meldujemy się na stanowisku. LwG! 🏍️
Jeszcze nie mialem , zeby dostarczony olej byl tak zapakowany. Mozna byc spokojnym , ze otrzyma sie towar nie uszkodzony ani cieknący. Bardzo jestem zadowolony z podejścia firmy do takiego zabezpieczania towaru.
Wszedłem dosłownie tylko "popatrzeć" i kupić jedną małą pierdołę do maszyny, a skończyło się tak, że teraz muszę tłumaczyć żonie, dlaczego tyle kasy wydałem na moto. Pamiętajacie wydatki na moto są absolutnie niezbędne do zachowania równowagi psychicznej w sezonie.

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Cześć Artur, wielkie dzięki za ocenę i świetny komentarz! Doskonale rozumiemy ten ból. Wszedłem tylko popatrzeć to chyba najgroźniejsze zdanie wypowiadane przez każdego motocyklistę. Co do żony, trzymaj się twardo argumentu, że zachowanie równowagi psychicznej w sezonie nie ma swojej ceny, a tradycyjna terapia wyszłaby przecież znacznie drożej! Żeby trochę podreperować Twój budżet przy kolejnym kupowaniu małych pierdół, łap od nas w podziękowaniu kod OPINIA6 na 6% zniżki. Masz aż 35 dni, żeby zaszaleć na kolejnych zakupach! Lewa w górę i szerokości!
Dziękuję za szybką reakcję i sprawną realizację oraz wysłanie zamówienia. Buty są bardzo dobrze wykonane i idealnie leżą na nodze. Jestem bardzo zadowolona z zakupu! Polecam sklep

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Pani Anno, taka wiadomość to dla nas czysta poezja! Kiedy nowe buty leżą jak ulał już od pierwszego założenia, a paczka melduje się w ekspresowym tempie, nasz magazynowy zespół bije brawo na stojąco. Cieszymy się niesamowicie, że wszystko pasuje idealnie. Niech każdy krok niesie Cię lekko i wygodnie – do zobaczenia na kolejnych stylowych łowach!
Opinia importowana
Paczka dotarła zgodnie z tym, co było napisane na stronie. Moje zamówienie zostało świetnie zapakowane. Bardzo dobra współpraca, miła obsługa. Jak najbardziej polecam ten sklep. Zakupy w tym sklepie były dla mnie tak przyjemne, że na pewno będę tu często wracać.
Wzorowy opis przedmiotu idealnie dopasowujący do motocykla. Perfekcyjna informacja o realizacji zamówienia. Czego chcieć więcej. Polecam.

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Lech, czytanie takiej recenzji to dla nas czysta poezja i miód na serce! Kiedy część pasuje do maszyny jak ulał, a komunikacja gra bez fałszywych nut, to wiemy, że robota została zrobiona po mistrzowsku. Ogromne dzięki za zaufanie i polecenie. Niech sprzęt prowadzi się pewnie, a każdy kilometr na trasie daje masę frajdy. Szerokiej drogi i przyczepności!
Bogaty asortyment. Nie mogłam dostać gmoli do mojego motocykla w żadnym innym sklepie. Dostawa w terminie, starannie zapakowana.

Robcio

Lubię sklep i społeczność aleMotocykl.pl Robią najlepsze filmy instruktażowe dotyczące interkomów motocyklowych. Podczas zakupów również wszystko jest ok. Polecam!

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Cześć Robert! Wielkie dzięki za super słowa. Niezmiernie miło nam słyszeć, że nasze poradniki o interkomach robią taką robotę – w końcu czysty dźwięk w kasku to podstawa udanej trasy! Cieszymy się, że zakupy też śmigają bez żadnych zakłóceń. Do zobaczenia w kolejnych materiałach i na szlaku. Szerokości!
Intercom sena 10s. Wszystko zgodne z opisem nic dodać nic ująć. Jakość bardzo dobra materiałów jak i dźwięków
Cześć, szybka wysyłka, profesjonalna obsługa, opis zgadza się z zamawianym towarem. Pozdrawiam polecam
Komplet naprawczy do gaźników bardzo dobry pomimo produkcji w chinach. Wszystkie uszczelki i oringi pasują idealnie a po zlożeniu gaźniki pracują bez zarzutu

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Cześć Michał! Dzięki za ekstra wpis! Jak widać, stereotypy można spokojnie włożyć między bajki, kiedy sprzęt po prostu robi robotę i wszystko pasuje na dotyk. Najważniejsze, że gaźniki znowu ładnie cykają, a silnik równo mruczy. Niech te maszyny śmigają bezawaryjnie na każdym kilometrze. Do zobaczenia przy kolejnym serwisie!
Wszystko odbyło się tak jak trzeba, jestem zadowolony z zakupionego artykułu i z przebiegu transakcji.
Szybka przesyłka. Towar nie do końca zgodny z opisem, inny kolor niż na zdjęciu. Ale trudno, kolorem się nie hamuje. Chociaż uważam, że zdjęcie powinno być zgodne z rzeczywistością dlatego 4.

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Masz stuprocentową rację – kolorem się wprawdzie nie hamuje, ale oko też chciałoby dostać dokładnie to, na co patrzyło przy zakupie! Cieszymy się, że paczka dotarła błyskawicznie, a Twoje podejście do tematu jest niesamowicie wyrozumiałe i z dystansem. Przepraszamy za tę małą wpadkę z odcieniem – już przekazujemy sprawę naszemu fotografowi i zespołowi od opisów, żeby szybko zaktualizowali grafikę na karcie produktu. Następnym razem nie odpuścimy, dopóki nie zasłużymy u Ciebie na pełne pięć gwiazdek. Gdyby jednak ten kolor za bardzo gryzł Cię w oczy przy montażu, daj znać – bez problemu to ogarniemy. Szerokości na trasie i bezpiecznego hamowania!
Jestem bardzo zadowolony . Wszystko dokładnie opisane brak niepewnosci ze czesc bedzie nie pasowac. Bardzo duży wybór czesci oraz akcesoriów.

Odpowiedź ze sklepu aleMotocykl.pl

Zero stresu przy doborze części to idealny scenariusz dla każdego majsterkowicza, Patryk! Ogromnie cieszy nas fakt, że precyzyjne opisy i bogaty asortyment ułatwiły Ci zakupy. Dziękujemy za super ocenę i do usłyszenia przy kolejnej dłubaninie w garażu!

• WhatsApp
  • alemotocykl.pl
  • sklep@alemotocykl.pl
  • Siemianowice śląskie, POL

aleMotocykl.pl

alemotocykl.pl to rodzinny sklep z częściami i akcesoriami motocyklowymi, działający od 2014 roku. W ofercie mamy wszystko, co potrzebne do utrzymania maszyny w gotowości do drogi — od śrubek i filtró...