Opinie łącznie (4221) Opinie (1121) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Dobry

Firma kluczesoft.pl/ nie uzyskała certyfikatu Trusted Shops.

Ochrona Kupującego nieaktywna

Dowiedz się więcej o Znak jakości Trusted Shops

Część klientów chwali bardzo szybkie dostarczanie kluczy i sprawną obsługę. Instrukcje instalacji i aktywacji produktu są zazwyczaj oceniane jako jasne i pomocne, umożliwiając samodzielną instalację. Niektórzy wyrażają także zadowolenie z profesjonalizmu i pomocności obsługi klienta. Klienci często skarżą się na utrudniony kontakt z obsługą, brak odpowiedzi na maile i niemożność uzyskania pomocy przez telefon czy inne kanały komunikacji. Pojawiają się liczne opinie dotyczące opóźnień w realizacji zamówień oraz długiego czasu oczekiwania na klucz lub zwrot środków. Proces zwrotów środków jest opisywany jako długi, skomplikowany i nieprzewidywalny, a czasem zwroty nie są realizowane mimo zapewnień. Występują także zgłoszenia problemów z niedziałającymi, błędnymi lub niezgodnymi kluczami, choć w części przypadków sytuacja zostaje naprawiona. Opinie na temat obsługi klienta są bardzo zróżnicowane — od pochwał po krytykę za automatyzację, brak realnego wsparcia oraz chaos organizacyjny.

Opiniekluczesoft.pl

Win 11 home - minal tydzien a nie otrzymalem produktu

Zakupiony klucz aktywacyjny nie działał od samego początku. Kontaktowałem się w każdy możliwy sposób - WhatsApp, formularze kontaktowe, e-mail, telefon. Odpowiedź otrzymałem dopiero po 4 dniach, wraz z nowym kluczem, ale do innej wersji systemu (EN) niż zakupiona, więc również nie zadziałał. Po zgłoszeniu tego dostałem kolejny klucz, który także nie działa. Minął tydzień, a wciąż nie mam działającego produktu, który zgodnie z opisem miałem otrzymać 5 minut po zakupie. Kontakt ze sprzedawcą jest skrajnie utrudniony, uzyskanie jakiejkolwiek odpowiedzi graniczy z cudem. Zdecydowanie nie polecam. Edit - kolejny klucz ktory otrzymalem (to juz czwarty) w koncu aktywowal system windows, finalnie 4/5 majac na uwadze wczesniejsze problemy

Ogólnie ok, ale...

Ogólnie kluczyk przyszedł dość szybko, ale mimo cyfrowej dystrybucji przesłany został po weekendzie, więc jeżeli ktoś chce kupić klucz na weekend, to polecam to zrobić wcześniej. Ogólnie z samym pierwotnym kluczem były drobne problemy, ale po zgłoszeniu ich otrzymywałeś dość szybko odpowiedź z pomocą. Głównym problemem było ściągnięcie właściwego instalatora. Tu można by poprawić obsługę, ponieważ linki przesyłane wraz z kluczami często nie pasują do otrzymywanych kluczy.

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Dziękujemy Panu Adrianowi za opinię i szczerą uwagę. Ma Pan rację — cyfrowa dystrybucja powinna być natychmiastowa, a wysyłka po weekendzie jest nie do zaakceptowania. Pracujemy nad usprawnieniem procesu automatycznej wysyłki poza godzinami pracy, żeby to się nie powtórzyło. — Frederic Beeg, właściciel KluczeSoft.pl
M A
Maciej A.

Pozytywne rozwiązanie problemu

Pomimo wielokrotnych monitów, wysłanym formularzu zwrotu, dodatkowej informacji o nr konta do zwrotu i informacji o akceptacji zwrotu przelanych środków, do dzisiaj tego zwrotu za niewysłany po zakupie klucz nie dostałem. Przesłany klucz i voucher nie jest mi potrzebny - po zakupie w dniu 29.05 i braku klucza pomimo kilkukrotnych maili z informacją że klucz za 2 godziny będzie, w dniu 31.05 przesłałem na adres kontakt@kluczesoft.pl formularz zwrotu wraz z fakturą. Dodatkowo w odpowiedzi na wasz mail z dnia 05.06 w którym akceptujecie zwrot, przesłałem ponownie nr konta do zwrotu. Ponieważ klucz był mi pilnie potrzebny, musiałem go kupić w innym sklepie. Dlatego jak napisałem, przesłany przez was po 8 dniach klucz jest mi niepotrzebny i proszę ponownie o zwrot środków na podany nr konta. Ostatecznie zwrot wpłynął na konto, dodatkowo sklep przesłał voucher w wysokości ceny zakupu, ocena ostateczna pozytywna.

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Panie Macieju, bardzo serdecznie dziekuje za aktualizacje oceny i zaufanie pomimo trudnego procesu. To dla nas duzo znaczy - jako mala polska firma zalezy nam na zaufaniu kazdego klienta. Pana feedback co do chaosu w procesie zwrotu posluzy nam do realnej poprawy: wprowadzilismy w tym tygodniu nowa zasade "jeden ticket per klient" tak by zaden klient nie musial juz koordynowac kilku osob u nas. Voucher 100 PLN pozostaje aktywny - jezeli kiedykolwiek bedzie chcial Pan dac nam jeszcze szanse, jestem do dyspozycji bezposrednio na kontakt@kluczesoft.pl. Pozdrawiam, Frederic Beeg.
zakup klucza Win serwer 2019 essential - przebieg zamówienia bez problemów, chwila niejasności bo klucz nie doszedł, ale zaraz wszystko wyjaśnione, ogólnie w moim przypadku zakup oceniam pozytywnie, miałem chwilę niejasności bo w instrukcji jest podane żeby plik instalacyjny ściągnąć nie ze strony microsoftu, co raczej nie jest dobrym pomysłem, ale plik ściągnąłem właśnie ze strony microsoft, klucz działa, więc jest wszystko ok, przynajmniej dotychczas, generalnie jak trafi się dobra cena to polecam. Jedynym ubolewaniem pozostaje fakt, że o ile kontakt przez AI jest w miarę sprawny, to myślę że dla wielu osób możliwość wykonania szybkiego telefonu do jakieś pomocy technicznej była by mile widziana.

Klucz MAK zamiast Retail, zerowa obsługa klienta

Aktualizacja 10.09.2026 Sprzedawca dostarczył kolejny klucz, kolejny raz typu Volume MAK - nie Retail. Screen potwierdzający powyższe przesłany mailowo do sprzedawcy. ------------------------------------------- Aktualizacja: 7.09.2026 Po miesiącu od zakupu sprzedawca wrócił do mnie z nowym kluczem. Niestety — podobnie jak poprzednio — ponownie otrzymałem klucz typu MAK zamiast RETAIL, czyli nadal nie taki, jaki był przedmiotem oferty. Co więcej, sprzedawca zwrócił się do Trusted Shops o usunięcie mojej opinii, kwestionując prawdziwość opisanych przeze mnie okoliczności. Jest to dla mnie tym bardziej zaskakujące, że w prowadzonej ze mną korespondencji sam jednoznacznie przyznał, że problem leży w pełni po stronie kluczesoft.pl. Pełną historię korespondencji przekazałem Trusted Shops. Być może będzie to również okazja do zweryfikowania systemu ocen i rozważenia wprowadzenia ujemnych gwiazdek — w tym momencie z chęcią bym z takiej możliwości skorzystał. Pod rozwagę dla potencjalnych kupujących: nie twierdzę, że każda transakcja z tym sprzedawcą wygląda w ten sposób. Opisuję wyłącznie własne doświadczenie z jednym zakupem. Mogę natomiast z całą pewnością powiedzieć, że w moim przypadku był to pierwszy i ostatni zakup u tego sprzedawcy. --------------- Zdecydowanie odradzam zakup u tego sprzedawcy. Moje doświadczenie jest bardzo rozczarowujące. Oferta, na podstawie której dokonałem zakupu, jednoznacznie dotyczyła klucza Retail. Tymczasem otrzymałem klucz MAK (Multiple Activation Key). Jest to inny typ klucza niż ten, który został mi zaoferowany i za który zapłaciłem. Próbowałem wyjaśnić sytuację ze sprzedawcą, ale tutaj pojawia się kolejny poważny problem: praktycznie nie istnieje skuteczna obsługa klienta. Wielokrotnie podejmowałem próby kontaktu przez wszystkie udostępnione kanały — e-mail, WhatsApp oraz AI Chat. Bez rezultatu. Nie udało mi się uzyskać kontaktu z osobą, która byłaby w stanie faktycznie zająć się sprawą i doprowadzić ją do rozwiązania. W efekcie zapłaciłem za klucz Retail, otrzymałem MAK i mimo wielokrotnych prób kontaktu nadal nie otrzymałem produktu zgodnego z ofertą ani skutecznej pomocy ze strony sprzedawcy. Nie oczekuję żadnego specjalnego traktowania. Oczekuję po prostu tego, za co zapłaciłem: klucza Retail zgodnego z ofertą albo skutecznego rozwiązania problemu przez sprzedawcę. Na podstawie mojego dotychczasowego doświadczenia zdecydowanie nie polecam tego sprzedawcy i przestrzegam innych kupujących, aby przed zakupem bardzo dokładnie zweryfikowali, jaki typ klucza faktycznie otrzymają oraz czy w przypadku problemów będą mieli możliwość uzyskania realnego wsparcia.

Wszystko poszło dobrze

Dokładne wyjaśnienia do samodzielnego przeczytania na stronie przed zakupem licencji - bardzo pomocne. Dobry opis instalacji klucza. Dobry kontakt emailowy z pomocą techniczną. Odpowiedź nie jest natychmiastowa, ale cierpliwa, zrozumiała, pomocna. Dobra proporcja ceny do wartości produktu.

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Pani Ewo, bardzo dziękujemy za tak szczegółową opinię! Cieszymy się, że materiały pomocnicze na stronie okazały się przydatne przed zakupem, a nasza obsługa techniczna spełniła oczekiwania. To dla nas ważne, żeby proces zakupu był przewidywalny i przyjazny. Zapraszamy przy kolejnych zamówieniach. Zespół KluczeSoft.pl
Kupiłem klucz na Visual Studio Professional 2022, przyszedł klucz zawierajacy 24znaki, a powinien mieć 25 znaków. Jest więc bezużyteczny, a ja póki co jestem ponad 600zl w plecy. Obsługa milczy na zarejestrowane zgłoszenia, zgłosiłem za pomocą chatu ai i osobiście tworząc zgłoszenie. Jestem zaskoczony bo już kupowałem klucze w tym serwisie i pierwszy raz zaliczyli wtope, ale za obecny zakup wystawiam 1 gwiazdkę. edit: Po interwencji klucz działa, zmieniam z 1 na 5 gwiazdek

OSZUŚCI!!!!! ŻĄDAM ZWROTU ZA NIEWYKONANIE UMOWY!

UPDATE!! : ODPOWIEDZIELI, ŻE OTRZYMAM ZWROT I ZOSTANIE NADANY PRZELEW ZE ZWROTEM I NADANY BĘDZIE ON W CIĄGU GODZINY OD PODANIA DANYCH - PRZELEW SEPA, MIELI TEŻ WYSŁAĆ WÓWCZAS POTWIERDZENIE, WYSŁAŁEM IM MAILOWO DANE DO PRZELEWU, NADAL NIE OTRZYMAŁEM POTWIERDZENIA WYSYŁKI PRZELEWU, PRAWDOPDOOBNIE W OGÓLE GO NIE ZROBILI! DANE WYSŁANE O 7:45 MAILOWO, GODINA 18:23 NADAL NIE NADALI PRZELEWU. PONAWIAM STWIERDZENIE O OSZUSTWIE! OSZUŚCI!!! NIE DOSTARCZYLI KLUCZA PRODUKTU! PYEQCFWSJ - zamówienie opłacone - płatność zaakceptowana - 20.05.2026 przez tpay - płatnośc Blikiem, wysłane kilka emaili, kilka zgłoszeń, zero odpowiedzi, Ola (BOT-automat!!!) pisze, że OSOBIŚCIE UDZIELI MI ODPOWIEDZI W CIĄU 2 GODZIN, TYMCZASEM ODPOWIEDZI TO W CIĄGU 2 DNI DOCZEKAĆ SIĘ NIE MOŻNA, A CO DOPIERO W CIĄGU GODZIN, widać od razu, że to automat nie człowiek. Polecam czytać opinie sortując po 1 gwiazdce - od jakiegoś czasu non stop dostają tragiczne opinie, jedna za drugą nie bez powodu! MAILE Z PROŚBĄ O WYSŁANIE NIEDOSTARCZONEGO ZGODNIE Z UMOWĄ PRODUKTU NIE DAJĄ SKUTKU, TAK SAMO PROŚBA O ZWROT PIENIĘDZY MAILOWA! ŻĄDAM ZWROTU ŚRODKÓW!!!! W przeciwnym wypadku również prawdopodobnie zgłoszę to do organów ścigania, UOKIK i gdzie sie tylko jeszcze będzie dało :)). SCAM jednym słowem. Firma chyba zmieniła właścicieli, obecnie to oszustwo. Do tego na początk ubyły problemy z zakupem i płatnością Blik, co ciekawe, jak chciałem kupić i wysłałem maila, że z powodów technciznych nie mogę zakupić produktu, dostałem odpowiedź niemal natychmiast - napisałem o 00:04 a dostalem odpowiedz, juz o 5:55 , natomiast tam również odpowiedzieli tylko na możliwość o zakupie, nie odpowiedzieli już mi na pytanie o to czy nie będę musiał płacić później za każdy produkt zamówiony, bo kliknąłem 2x i 2x defakto zamówiłem, a przez problemy techniczne nawet jedno zamówienie nie przeszło, a potrzebowałem tylko jednego klucza, nie chciałem kupować xx kluczy.., więc wolałem zpaytać, żeby nie było potem problemów - nie odpowiedzieli na tę część zapytania mailowego, później dalej to nie działało i wybrłem jakiegoś innego blika - z kodem. ..dziwne, że mają dwie opcje dotyczące tego samego, jednej i tej samej formy płatności, jednym słowem DRAMAT, oszustwo, celowe działanie mające na celu wyłudzić środki od konusmentów! ZGŁASZAĆ TĄ FIRME DO UOKIK!!!! Czekam na zwrot.

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Aktualizacja: zwrot 79,95 zł został wykonany. Przelew SEPA poszedł z naszego konta Revolut Business, które jest poza Polską — dlatego potrzebował dnia dłużej niż przelew krajowy (~1 dzień roboczy zamiast natychmiast). Potwierdzenie przelewu zostało wysłane Panu mailowo. Po Pana stronie środki powinny być dziś lub najpóźniej jutro. Jeszcze raz bardzo przepraszamy za stres i czas, który Pan na to stracił. Jeśli do końca jutra nie zobaczy Pan zwrotu — proszę odpisać na maila i podać numer konta, sprawdzimy z bankiem.
Wszystko przebieglo sprawnie, zrobilem tak jak w instrukcji i działa. Trochę za dużo maili przychodzi, robi zamieszanie. No czlowiek sie zastanawia czy legalne skoro pobrać trzeba z linka z maila a nie droga bezpośrednio ze steony microsoft, powinno to być wyjasnione przed zakupem.

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Panie Krzysztofie, dziękujemy za opinię i cieszymy się że instrukcja pomogła! Odnośnie liczby maili — obecnie są to potwierdzenia (płatność, przygotowanie klucza, klucz, instrukcja) — pracujemy nad ich konsolidacją, żeby było mniej wiadomości. Klucz Windows 11 Pro dostarczamy przez własny bezpieczny link z HMAC-em, bo publiczne linki Microsoftu mogą zniknąć po miesiącach — wyjaśnimy to lepiej na stronie produktu, dzięki za sygnał. Zespół KluczeSoft.pl

Zakupy Windows Server i SQL 2022 wyszy super!

Zakupy Windows Server i SQL 2022 wyszły genialnie - wszystko zadziałało, dało się prawidłowo zainstalować i aktywować, a zniżka rzędu 60%, jaką udało mi się "wyhaczyć" sprawiła, że oprogramowanie normalnie warte ok. 8000PLN brutto, ja kupiłem za ledwie ponad 3000PLN brutto. Dzięki temu zakupowi i odejściu od modelu subskrypcyjnego zakupu licencji od OVH oszczędzam w pierwszym roku 4k, a w kolejnych... 8k rocznie. Od tej pory wszelkie licencje zawsze i tylko w kluczesoft.pl.
początkowe problemy z komunikacją ze sklepem, po zamówieniu i opłaceniu zamówienia cisza. Podany telefon w ogóle nie działał. Po kilkunastu godzinach przyszło zamówienie, ale nie to, które było opłacone (zamówienie zrealizowane kilka lat temu.....). Po kilku interwencja mailowych klucz do programu przyszedł z przeprosinami. Zatem wszystko skończyło się dobrze, choć trwało kilka dni, Mam wrażenie, że jest jakiś duży problem ze stroną internetową i jej funkcjonowaniem. Trochę mnie to zaskoczyło, ponieważ kupowałem już w tym sklepie i nigdy nie było problemów

Klucze do oprogramowania

Kupiłem juz kilka kluczy tak do windowsa jak i pakietów office. Cały proces przebiega szybko i bezproblemowo. Generalnie jest super, poza ostatnią transakcją z którą pomino kilku prób aktywowania klucza nadal były kłopoty, jednak ostatecznie problem został rozwiązany. Trochę to trwało, ale plus jest taki, że kluczesoft nie zostawiły tego tematu i dowiozły temat do końca z pozytywnym skutkiem.
Windows 11 Pro OEM - aktywacja przebiegła pomyślnie. Pierwszy raz dokonałem zakupu klucza licencyjnego na stronie kluczesoft.pl w tym przypadku był to klucz Windows 11 Pro. OEM. Jestem zadowolony i za razem zaskoczony taką dbałością o klienta szacunek. Polecam.

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Panie Wojciechu, bardzo dziękujemy za miłe słowa i wsparcie po pierwszym zakupie! Aktywacja Windows 11 Pro OEM przebiegła pomyślnie — cieszymy się, że dbałość o klienta została doceniona. Do zobaczenia przy kolejnych zamówieniach. Zespół KluczeSoft.pl
Szybkość realizacji zamówienia. Zakupionego klucza office nie można było aktywować, po zgłoszeniu do sprzedawcy w przeciągu kilku godzin otrzymałem odpowiedź i licencja została wymieniona na nową, która działa prawidłowo. Sugestia aby sklep w jakiś sposób weryfikował sprzedawane produkty, aby unikać problemów z aktywacją. Ważne, że całość zakończona sukcesem.
Dostałem niedziałający klucz do win 11 pro oem. 23 lipca wysłałem screeny ilustrujace problem. Od tamtej pory nie ma żadnego odzewu. Klucz do Office był OK dlatego ocena mierny. Pozdrawiam Otrzymałem nowe klucze. Zadziałały. Jedna gwiazdka mniej za przeoczenie mojego problemu. Pozdrawiam

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Bardzo dziękuję Panu Jerzy za aktualizację oceny — cieszymy się, że nowy klucz Windows 11 Pro (NDD4P-3JRCC-3V6TV-W9JMC-2DKTY) działa poprawnie. Wciąż zdaję sobie sprawę, że nasze pierwsze reakcje były zbyt wolne — pracujemy nad tym. Dziękuję za cierpliwość i za pozytywne podejście po naprawie. — Frederic Beeg, właściciel KluczeSoft.pl
Zakup bez zastrzeżeń. Klucz Office 2024 działa poprawnie. Otrzymany niezwłocznie po zakupie. Informacja o instalacji zrozumiała, czytelna i bezproblemowa. Kluczesoft.pl wybrane po analizie opinii kupujących tego typu produkty w różnych sklepach i pod kątem legalności produktu w zakresie rynku wtórnego. Obsługa transakcji bez uwag. Polecam.

Problem z powteirdzeniem płatności (błąd 501)

Podczas realizacji zamówienia wystąpił problem z zaksięgowaniem płatności i w związku z tym zakup nie okazał się być "natychmiastowym". Jednak mimo weekendu obsługa klienta zadziałała i otrzymałem klucz aktywacyjny następnego dnia rano. Konsultant AI poinformował mnie, że tego typu problem techniczny czasami występuje i jest znany obsłudze, tym dziwniejsze jest to, że do tej pory nie został usunięty.

Pomocne biuro obsługi klienta

Zrobiłem błąd w procesie aktywacji klucza, nawiązałem mailowy kontakt z BOK i otrzymałem jasne, zrozumiałe wskazówki co pomogło mi pomyślnie zakończyć aktywację. Podkreślam, że konsultant był dostępny w późnej, weekendowej porze.

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Panie Piotrze, bardzo dziękujemy za miłą opinię! Cieszymy się, że nasze wskazówki pomogły w aktywacji. Dbamy o to, żeby każde zgłoszenie kończyło się rozwiązaniem. Zapraszamy przy kolejnych zamówieniach. Zespół KluczeSoft.pl
Proszę brać pod uwagę że nie każdy kupujący zna się na komputerze ja mam to szczęście że mój mąż ma dużą wiedzę w tej kwestii ale bez niego sama bym sobie nie poradziła. Było trochę problemów z klucze, i trzeba było długo czekać na odpowiedź. Finalnie jestem zadowolona z zakupu. Pozdrawiam

Odpowiedź ze sklepu kluczesoft.pl

Dziękujemy Pani Marleno za konstruktywną uwagę. To bardzo słuszna sugestia — pracujemy nad uproszczeniem instrukcji krok-po-kroku dla osób mniej technicznych. Do końca sierpnia dodajemy do naszego portalu pomocy poradniki wideo dla najczęstszych sytuacji instalacyjnych. Bezpośredni kontakt do mnie: kontakt@kluczesoft.pl. — Frederic Beeg, właściciel
Trudno mi coś powiedzieć gdyż instalowałem oprogramowanie już 2 raz a pomoc z pierwszego razu była bardziej rozbudowana niż obecna - mówię osobach nie wykonujących instalacji często tego typu. Generalnie można dać radę trzymając się instrukcji - ja tą starszą zachowałem i jest bardzo przydatna - pozdrawiam

kluczesoft.pl

Witaj na Kluczesoft.pl! Jesteśmy czołowym sklepem z kluczami do oprogramowania w języku polskim, oferującym szeroki asortyment produktów spełniających wszystkie Twoje potrzeby. Niezależnie od tego, cz...