Droga przez mękę
W końcu wszystko dotarło, praktycznie równo na miesięcznice zamówienia złożonego 6 lutego 6 marca dostałem ostatnią część przesyłki, po ludzku czuję się wykończony zakupami w planctice i żałuję że nie posłuchałem kolegi który ostrzegał mnie. Nie potrafię jednak nie wspomnieć o pozytywach które sklep posiada, na pewno wbrew niektórym recenzją kontakt z obsługa odbywa się sprawnie, telefony odbierają, na maile odpisują, są uprzejmi, myślę że po 30 wymienionych mailach i po 21 telefonach mogę śmiało to potwierdzić tu pozdrawiam osoby z którymi się powoli już zżyłem Panią Dominikę i Panów Jakuba i Adriana robili dobrą minę do złej gry.
Ogólnie nie sugerujcie się czasem dostawy, sklep nie czuję się w ogóle zobowiązany do przestrzegania go, jeśli jest wysyłka do 24h jest szansa że towar jest na stanie i dostaniecie w miarę szybko paczkę (chociaż w moim przypadku i to nie pomogło) jednak wszystko powyżej oznacza że ściągają to z hurtowni lub od producenta i w sumie nie ma żadnej gwarancji na czas realizacji zamówienia. Muszę oddać że standardowo zaproponowano mi zwrot środków, możliwe że nie wprost ale przeproszono za sytuację na pewno było im przykro, czułem że najchętniej pozbyli by się problemu oddając pieniądze jednak na swoje nieszczęście skorzystałem z systemu ratalnego i na ich nieszczęście nie chciałem się bawić w kombinowanie przy tym.
Największy zarzut mam do jednej rzeczy, polityka firmy jest totalnie reaktywna, brakuje tu inicjatywy, rozumiem że zdarzają się różne sytuacje jednak nie rozumiem dlaczego to ja muszę być stroną inicjującą, dopytującą, męczącą, upominającą się. Na końcu sam znalazłem i zaproponowałem rozwiązanie sytuacji które by mnie zadowalało, sklep oczywiście się zgodził ale nietrudno było wpaść na to samo rozwiązanie i je zaproponować. Nie wiem czy już przywykli do takich opóźnień i nie robią na nich wrażenia jednak dla mnie to był szok i naprawdę łatwiej byłoby mi czekać gdybym chociaż poczuł że komuś zależy na jak najszybszym rozwiązaniu problemu. Uważam że współpracując z danym producentem lub hurtownią jednak odpowiedzialność za zadowolenie klienta jest po ich stronie, ja czuję że nie zadbano o mnie dostatecznie i mimo cen i bogatego asortymentu chyba na długo zraziłem się do tego sklepu.