pekabet.pl

Opinie łącznie (140) Opinie (1) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

pekabet.pl nie zweryfikował/-a tego profilu.Dowiedz się więcej.

Opiniepekabet.pl

Zdecydowanie nie polecam firmy PEKABET. Omijać szerokim łukiem! Bieżnia została zakupiona 21 stycznia, a pierwsza wada została zgłoszona już 3 lutego — nie minęło nawet 14 dni od wykrycia problemu. Od samego początku urządzenie miało problemy związane z przegrzewającym się silnikiem, intensywnym zapachem spalenizny oraz nieprawidłową pracą. W korespondencji od początku przesyłane były zdjęcia silnika oraz opiłków znajdujących się przy pasku w praktycznie nowym sprzęcie. Pierwsza „naprawa” okazała się całkowicie nieskuteczna. Jak później sam przyznał serwis, urządzenie było sprawdzane praktycznie „na sucho”, bez realnego testu pod obciążeniem i bez normalnego użytkowania bieżni. Mimo to uznano, że sprzęt jest sprawny. Po odesłaniu urządzenia problem wrócił — silnik ponownie się przegrzał, doszło do wybicia zabezpieczeń elektrycznych w domu podczas użytkowania bieżni, a urządzenie wzbudziło poważne obawy co do bezpieczeństwa. Ledwo zdążyłem zeskoczyć z bieżni po ciemku. Dobrze, że nic mi się nie stało. Najgorszy okazał się jednak proces reklamacyjny. Ustawowy termin 14 dni na odpowiedź został przekroczony dwukrotnie, mimo że sprzęt oraz reklamacja zostały skutecznie dostarczone do sprzedawcy. Firma próbowała również samodzielnie ustalać własne terminy rozpatrzenia reklamacji, niemające podstaw prawnych. Mimo że wada została zgłoszona praktycznie od początku użytkowania, a sprawa powinna zostać potraktowana w ramach rękojmi z możliwością zwrotu środków, sprzedawca przez tygodnie forsował kolejne naprawy zamiast realnego rozwiązania problemu. Dodatkowo kontakt ze sprzedawcą był bardzo nieprofesjonalny i momentami skrajnie nieprzyjemny. Po przeanalizowaniu opinii innych klientów w Google oraz Allegro okazało się również, że podobne problemy z tymi bieżniami występują u wielu osób, wyzywając ich. W moim wypadku, dowiedziałem się, że "truje dupe" co pracownik w korespondencji mailowej to potwierdził. Została ona również dostarczona do Empik. Rozczarowujące okazało się również podejście platformy Empik Marketplace. Podczas pierwszych kontaktów telefonicznych konsultanci zapewniali mnie, że w tej sytuacji powinienem otrzymać zwrot środków. Po przekazaniu pełnej dokumentacji mailowej, zdjęć oraz historii reklamacji sprawa została przekazana do osoby zajmującej się reklamacjami, jednak finalnie otrzymałem informację, że platforma „nie może nic zrobić”. Mam również poważne wątpliwości, czy cała dokumentacja została rzetelnie przeanalizowana, ponieważ Pani która się tym zajmuje, w ogóle nie miała pojęcia o czym mówię. Cała sprawa trwa tygodniami, kontakt ze sprzedawcą praktycznie nie istnieje, a klient zamiast otrzymać sprawny produkt i normalną obsługę musi walczyć o podstawowe prawa konsumenckie. Pomimo wielokrotnych zgłoszeń do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Kolejnej bieżni, naprawianej tyle razy nie chcę. Firma do dziś cisza. Czekałem do majówki, Czas to nagłośnić po tylu miesiącach. Nie polecam ani produktu, ani podejścia firmy do klienta i reklamacji.

Jak działają opinie w Trusted Shops

Na profilach firmy Trusted Shops znajdziesz trzy rodzaje opinii. Zweryfikowane opinie zostały zebrane przez firmy będące członkami Trusted Shops i zostały zweryfikowane. Opinie bez etykiety zostały proaktywnie napisane przez użytkowników i nie zostały zweryfikowane. Firmy mogą dodawać opinie z innych platform do swojego profilu. Są one oznaczane jako zaimportowane i nie są uwzględniane w ocenie łącznej. Zaimportowane opinie nie są zweryfikowane.