3 gru 2023
Świetny kontakt z klientem. Jasny . Przyjazny. Jeśli trzeba czekać na towar pracownik Abra kontaktuję się jasno, rzeczowo o przyjaźnie informuje i doradza. Polecam. Poza tym można znaleźć lepsze ceny niż u konkurencji.
Narożnik berg przyszedł z uszkodzoną podłogą pojemnika na pościel. Po złożeniu reklamacji nr0000336720 29-09-2023 na podst art43d ust.1 ,odrzucona bez uzasadnienia! twierdzą za niezasadną -kpina konkretna z klienta. Na przyszłość nagrywać filmiki ,rozpakowywać przy dostawcy niech czeka i patrzy ,nie wierzyć w zapewnienie że jak coś będzie nie tak po rozpakowaniu to dopiero zgłaszać do sklepu.
Niestety słabo :(
Na wstępie zaznaczę, że obsługa (sprzedawcy) są bardzo, bardzo uprzejmi i pomocni. Dla nich należy się 5 gwiazdek!
Natomiast:
- przy zakupie na stronie znajdowała się informacja, że realizacja jest 5-10 dni.
Finalnie towar został dostarczony do magazynu po ponad 5 tygodniach. To fatalny wynik!
- po odebraniu zamówienia okazało się, że sprzęt jest niekompletny tzn. zamiast 3 krzeseł - są tylko 2. Teraz okres oczekiwania to tydzień lub dwa co oznacza, że zamówienie będzie zrealizowane po ok. 2 miesiącach.
To niestety nie buduje dobrej marki :(
Odpowiedź ze sklepu Abra Meble
23 lip 2024
Dziękujemy za pozytywną ocenę naszych pracowników, którzy dokładają wszelkich starań, aby każdorazowo komunikować wszelkie zmiany statusów. Przy zakupie czas realizacji jaki został podany wynosił 5-10dni roboczych, czyli 2 tygodnie kalendarzowe. Ze zgromadzonych informacji wynika, że zamówienie było opóźnione, za co bardzo przepraszamy. Towar był odbierany osobiście ze sklepu stacjonarnego, czy przy odbiorze ten problem został zgłoszony? W przypadku pytań prosimy o kontakt z salonem realizującym zamówienie lub pod adresem e-sklep@abraonline.pl.
7 sie 2024
Niestety nie polecam 😒
Zacznijmy od tego że czas oczekiwania to tragedia. Towar dostałem po czasie , na którym mi zależało. Zero informacji o opóźnieniu oraz aktualnym statusie. Po co jest te śledzenie zamówienia skoro widnieje tam tylko przetwarzanie aż do odbioru. Uzyskanie informacji oraz sama komunikacja porażka. Kolejna kwestia to same meble , o ile do szafek nie mam zastrzeżeń o tyle łóżka trzeszczą jak stare tapczany. Jedyny plus to tylko przystępna cena. Tyle w temacie.
2 sie 2024
Po złożeniu zamówienia kontakt bez zarzutu.Później już było tylko gorzej. W komodzie z szufladami brak prowadnic, czyli mebel bezużyteczny. Szafa ubraniowa brak ważnej śruby, załatwiłem sam. Drzwi z szafy ubraniowej mają widoczną skazę gdy się patrzy pod światło. Od ponad dwóch tygodni czekam na brakujące prowadnice i nadal nic. Wystarczy włożyć elementy do paczki i wysłać. No ale widać to wymaga czasu.To moje pierwsze i ostatnie zakupy w Abra Meble.
9 sie 2024
Deklarowany czas realizacji zamówienia - kanapa ze standardowej oferty - wynosił 5 do 10 dni roboczych. Po 18 dniach roboczych zero odzewu od sklepu czy z siedziby firmy. Po kontakcie telefonicznym okazuje się, że nikt nic nie wie i nie wiadomo gdzie zamówiony przedmiot się znajduje. Po anulacji zamówienia z powodu przekroczenia czasu realizacji sklep nadaje zamówieniu status "anulowane z powodu braku wpłaty". Żałosne
Bardzo nieterminowa realizacja zamówienia
Bardzo, ale to bardzo bardzo nieterminowa realizacja. Standardowo 5-10 dni, zmieniło się na 3 tygodnie, po czym mija miesiąc, a towaru brak!!!
4 sie 2024
Zakupione 6 krzeseł APRO zielone. Trzy z nich z zarysowaniami i wadami produkcyjnymi. Przypuszczam, że zarysowania powstały z niedbalstwa przechowywania w magazynie. Reklamacja uznana, krzesła wymieniono. Jednak jedno miało zarysowanie. Odpuściłem reklamację. Firma , która nie dba o swój towar nie jest godna uwagi. Klient ma później problemy.
31 lip 2024
Żałuję że kupiłem basen z tej firmy. Stelaż i poszycie basenu wydają się bardzo delikatne. Rurki cienkie. Przyłącze wody do basenu wygina się we wszystkie strony. Brak możliwości podłączenia odkurzacza czy też zbieracza powierzchniowego. Poprzednim miałem z firmy konkurencyjnej i był zdecydowanie solidniejszy i lepiej przemyślany.
2 sie 2024
Dramat
Sklep wysyła towar po 3 tygodniach mimo, że na stronie podają 3 dni robocze. Oczywiście po dostarczeniu okazuje się, że wysłali inny produkt niż zamówiłem. Dodzwonić się na infolinię graniczy z cudem. Zero konkretów od pracowników. Sprawa dopiero nabiera tempa jak postraszyłem Rzecznikiem Praw Konsumenta. Nie polecam!!!!
29 lip 2024
Dzień dobry,
od zamówienia minęło 1 miesiąc (28.06.2024 ) i niestety pomimo deklaracji do realizacji zamówienia 10 dni nadal nie zostało zrealizowane. Przy tym brak samoistnej informacji sklepu. Milion telefonów z osobami, które nie miały żadnej wiedzy na temat zamówienia i ostatecznie nadal czekam.
31 lip 2024
Przysłano zły kolor kafli do sklepu. Pani ekspedientka upierała się że nie mogę zobaczyć koloru oraz stanu płytek póki nie opłacę zamówienia. Po dłuższym wytłumaczeniu udało się zobaczyć płytki przed płaceniem i co się okazało - przysłaliście zły kolor płytek na który czekałam 3 tygodnie 🙃
30 lip 2024
Brak informacji o postępie zamówienia
Zamawiałem produkt który miał być wysłany w 24h. Dzwoniłem po 2 i 3 dniach i nikt nie wiedział kiedy produkt będzie wysłany zasłaniając się tym że informacja na stronie nie jest w żaden sposób wiążąca. Ostatecznie zamiast 3 dni na dostawę wyszło 5 i produkt przyszedł.
9 sie 2024
Skandaliczne zachowanie się sprzedawcy,wg.mojej oceny sprzedają towar którego nie posiadają,faktura po 3 dniach od zakupu,a towar po wielu telefonach po ponad miesiącu, osobom zainteresowanym podeślę całość korespondencji mailowej itd
Ocena 0,kurier 0 itd,Skandal
26 lip 2024
Towar wystawiony mimo iż nie ma go na stanie. Transakcja anulowana gdyż po kilku dniach czekania po zapytaniu się co jest z zamówieniem okazało się że nie ma produktu. Nikt wcześniej nawet nie napisał że będzie jakieś opóźnienie.
30 lip 2024
Realizacja zamówienia to NIEPOROZUMIENIE!!!!! Jak można czekać na towar tygodniami??!!!! Na pytanie po upływie terminu kiedy dostane moje meble-Nikt nic nie wie,ja się PYTAM co to jest?!!!! NIEPOLECAM OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
28 lip 2024
zamówienie niezgodne z opisem. zamówiłem 10 pomp Bestway 58515 widocznych na zdjęciach , tymczasem bez żadnej konsultacji "przyjechały" inne ( nowszy model / taki samo oznaczenie , ale różniące się wyglądem / konstrukcją ,
21 lip 2024
Beznadziejny sklep. Czas oczekiwania z 5 dni na dwa tygodnie. Upominanie się na infolinii o towar. Pani na infolini opryskliwa i arogancka. Jedynie pozytywnie pan z odbiorem w sklepie stacjonarnym. Nie polecam
Odpowiedź ze sklepu Abra Meble
23 lip 2024
Dziękujemy bardzo za finalizację zamówienia. Mamy nadzieję, że są Państwo zadowoleni z produktu. Infolinia nie udziela odpowiedzi w zakresie złożonych zamówień, najlepiej kontaktować się mailowo lub ze sklepem realizującym zamówienie. Wszystkie informacje o danych kontaktowych zostały wysłane po złożeniu zamówienia.
5 sie 2024
Po miesiącu okazało się że nie posiadają towaru który jest w ciągłej ofercie sprzedaży. Jeszcze poprosili o wystawienie opinii, oni są niereformowalni. To był pierwszy i ostatni mój zakup w tym sklepie.