Abra Meble

Opinie łącznie (10 793) Opinie (4075) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci bardzo często podkreślają wysoką jakość obsługi, zwracając uwagę na profesjonalizm, uprzejmość oraz fachową pomoc pracowników. Komunikacja ze sklepem i infolinią jest chwalona za szybki kontakt oraz informowanie o etapach zamówienia. Jakość mebli i produktów oceniana jest zazwyczaj pozytywnie. Dostawa i transport bywają doceniane za sprawność oraz pomocność, a montaż produktów często uznawany jest za prosty i intuicyjny. Niektórzy klienci pozytywnie oceniają również terminowość realizacji zamówień. Pojawiają się jednak także negatywne opinie dotyczące nieprzyjaznego personelu. Częstym problemem jest długi lub niezgodny z deklaracją czas oczekiwania na realizację zamówienia oraz brak informacji lub sprzeczne komunikaty ze strony sklepu. Krytykowane są także opóźnienia w dostawie, brak umówionych usług lub niewłaściwe przygotowanie transportu. Klienci zwracają uwagę na pojedyncze wady, uszkodzenia lub braki elementów w zakupionych produktach, a także na nieczytelne instrukcje montażu i pomieszane śrubki. Dodatkowo, proces reklamacyjny bywa oceniany negatywnie ze względu na brak odpowiedzi, długi czas oczekiwania lub konieczność samodzielnego rozwiązywania problemów.

OpinieAbra Meble

Kupiłem Łóżko kontynentalne Santi dostawa szybko została zrealizowana natomiast daje dużego minusa za brak informacji odnośnie twardości materaca , piszą że jest z jednej strony miękki z drugiej twardy ale to nie odzwierciedla realiów bo niby tak twardsza strona jest nadal miękka. Przez parę dni jak wstawałem zastanawiałem się jak mam wstać bo mój kręgosłup był tak połamany . Dopiero dokupienie maty kokosowej 2cm pomogło utwardzić ten materac bo twardsza strona to jakieś H3 było ale tego już producent nie raczył napisać .

Opinia na temat personelu sklepu Abra w Gorzowie

Sama szafa razem z szufladami, które zamówiłam była w porządku. Co było przykrym doświadczeniem to komuniakacja i odbiór szafy ze sklepu Abra w Gorzowie Wielkopolskim. Kiedy pani zadzowniła, że szafa jest gotowa do odbioru, poinformowała mnie że odbiór szafy jest możliwy od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00-18:00. Kiedy następnego dnia roboczego przyjechałam odebrać szafę ok godziny 16:00 pani bardzo opryskliwym tonem powiedziała że odbiór jest od 11 do 15 i rzuciła odręcznie napisaną kartką z godzinami odbioru. Kiedy pokazałam jej wiadomość e-mail którą otrzymałam oraz informację na stronie internetowej, że odbiór jest jednak w godzinach 11-18 to wywróciła oczami i powiedziała że na stronie to se mogą pisać. Była bardzo nieprzyjemna i przekrzykiwała wszystkie moje argumenty, sugerując że sobie wymyśliłam te godziny odbioru i przez telefon nie było mowy o 18:00. Kiedy moi rodzice pojechali odebrać szafę następnego dnia, ta sama pani kiedy rozpoznała nazwisko znowu zaczęła być wredna i opryskliwa. Przez brak komunikacji, stracony czas (ponieważ mieszkamy ponad 60 km od Gorzowa) i bardzo niemiłą obsługę będziemy omijać ten sklep (napewno sklep w Gorzowie)

Szafa Palermo

Kontakt ze sklepem bardzo dobry, odbiór mebli również. Szafa i komoda miały świetny rodzaj elementów montażowych, dobrze dopasowanych i widać, że nie użyto najtańszych materiałów. Jedyny minus, za brak papierowej instrukcji w komodzie tylko kod qr.

w magazynie na Jagieloński…

Miałam odbiór w magazynie na Jagielońskiej. Żenujące miejsce z koszmarnym dojazdem. Miły Pan magazynier zniósł mi paczki do samochodu. Ale nadmienił, że to nie należy do jego obowiązków. Pierwszy kafel w paczce z odłupanym brzegiem. Kafle źle zapakowane, nie oddzielone od siebie.

OK

Dobry kontakt ze sklepem, z którego odbierane było zamówienie. Dobrze byłoby poprawić informowanie o statusie realizacji zamówienia. Zamówienie było trochę opóźnione, o czym dowiedziałam się dopiero dzwoniąc na infolinię (brak powiadomień np mailowo)

Transport kiepski

Witam. Zamówiłem stopnice i płytki. Przesyłka była na dwóch paletach. Samochód był bez windy, nie było wózka do transportu palet. Do rozładowania był tylko jeden człowiek, bo druga osoba (kierowca) była kontuzjowana i nie mogła nosić. Jest to przesyłka ciężka i gdyby nie pomoc dwóch osób byłoby bardzo nieciekawie. Ogólnie uważam, że Abra Meble, nie jest przystosowana do przewozu ceramiki, nie jest wyposażona w odpowiedni sprzęt. Podczas rozmowy z przedstawicielem ABRY w dniu poprzedzającym transport i informującej o przesyłce, na moje zdziwienie, że tego typu transport nie powinien być zrealizowany bez odpowiedniego sprzętu usłyszałem, że Abra Meble jest firmą handlującą meblami i tego typu transporty zdarzają się dwa razy w roku. Jest to dla mnie niezrozumiałe, że jeśli firma nie ma odpowiednich możliwości transportu i rozładowania zamówienia podejmuje się tego typu zleceń. Uważam to za duży błąd. Oprócz tego wszystko było w porządku, obsługa miła, terminowość OK.
Podobała się pomóc przy załadunku i miła obsługa.Natomiast nie podoba się to,że najpierw jest umowa zapłaty przy odbiorze a okazało się, że należy zapłacić i czekać na małą szafkę. Skoro wcześniej płaciłam przy odbiorze? Mam nadzieję,że jak zapłacone nie będę czekać kilka miesięcy.?

Meble wysokiej jakości, proste w montażu (intuicyjne). Doceniam kontakt telefoniczny ze strony dostawcy tuż przed wysyłką, miła obsługa. Co prawda wyszło opóźnienie w dostawie jednego elementu ale doceniam, że zostałem o tym wcześniej poinformowany i nie było żadnych przykrych niespodzianek przy dostawie.

Bogumiła

Bardzo polecam Abra meble, a szczególnie sklep w Piotrkowie Trybunalskim. Bardzo profesjonalne , grzeczne i przemiłe panie sprzedające. Wszystko w podanych wcześniej terminach dostarczone na czas. Jestem zadowolona z tak z obslugi jak i mebli ktore zakupillam.
Wysyłka i kontakt w porządku. Łóżko przyszło delikatnie poplamione. Zapakowane solidnie w karton i folię, więc plamy musiały powstać przed zapakowaniem. Montaż nóżek we własnym zakresie. Ogólnie polecam.
Zaraz po zamówieniu skontaktował się zemną punk odbioru mojego towaru (ABRA MEBLE BIELSKO-BIAŁA) Zostałem fachowo poinformowany "co i jak". Po dostarczeniu towaru do punktu odbioru zostałem poinformowany telefonicznie (przez bardzo miłą i kompetentną osobę) kiedy i w jakich godz. mogę odebrać towar. Super 👍
Sam produkt świetny, ale paczka została uszkodzona przy transporcie Może warto byłoby to jeszcze czymś zabezpieczyć na rogach. Produkt przez słabe zabezpieczenie został uszkodzony, na szczęście w mało widocznym miejscu.
Zakupiłem 16 listew schodowych po 3 tygodniach przyszło 15, nadal czekam na tą jedną już tydzień kolejny, dodzwonić się nie idzie do sklepu internetowego, daje 3 gwiazdki tylko z tego względu że pan w sklepie stacjonarnym w Lesznie jest jedyną kompetentną osobą z którą mogę cokolwiek załatwić i deklarował pomoc, dzwonił sam do mnie

Meble godne polecenia

Meble dobrze wykonane, instrukcja przejrzysta. Pomimo zakupu przez internet uważam, że obsługa w sklepie jest na wysokim poziomie, zawsze pomocna i służąca dobrą radą. Odbiór mimo różnych terminów dostawy z uwagi na dostępność poszczególnych elementów bez zarzutu. Bardzo dobry kontakt ze sklepem stacjonarnym w Grudziądzu.

Odjęłam gwiazdkę choć wieszak jest ładny

Sam wieszak jest bardzo ładny, natomiast w opisie nie widnieje informacja, że sam wieszaki są plastikowe. Interweniowałam w sklepie i mogłam zwrócić wieszak, ale cena ładny wygląd i mocny jak się wydaje plastik przeważyły. Wieszak został zamontowany.

(Nie)Pełne zadowolenie

Jeśli chodzi o samą transakcję, to nie mam żadnych uwag, sklep jak i personel bez zarzutu, szybkość obsługi ok. Gorzej jednak z terminem oczekiwania. Czekałem na realizację 19 dni roboczych. Myślałem, że oczekuję na wyprodukowanie mebla. Moje zdziwienie podczas sprawdzenia. Okazało się, że KJ, skontrolowała paczkę w marcu 2025. Pewnie, gdzieś się zawieruszył mebel u producenta ;) . Najważniejsze dla mnie, że zamówienie zostało zrealizowane. Polecam zakupy w tym sklepie
Brak informacji, że zamówienie realizuje inny sklep, podany na stronie czas realizacji zamówienia bardzo odbiega od realnego czasu dostawy towaru. Utrudniony kontakt z infolinią, błędne informacje w mailach o statusie zamówienia (np mail o dostarczeniu towaru, przed kontaktem od kuriera i ustaleniem terminu dostawy)
Zakupiłem fontannę z 14 dniowym czasem realizacji, kupiona 8 marca ,odebrana 3 kwietnia ,po interwencji telef. Pani w info. ze sklepu internetowego mnie " zmyła "że nie ma możliwości podglądu do zamówienia i odesłała do sklepu w Łodzi ,gdzie był odbiór, I tam bardzo miła Pani dopiero udzieliła info. co dale. Tak że czas i informacja która miała być podawana na maila zawiodła.Sama fontanna ok.
Wszystko na wysokim poziomie. Sprzedaż i dowóz mebli oceniam w skali 10/10. Dziękuję za pomoc i na pewno wybiorę Waszą ofertę następnym razem!!!
Płytki zamówiłem z odniorem w sklepie. Ogólnie wszystko w porządku ale parę tygodni czekałem na realizację. Dopiero po zamówieniu zobaczyłem termin realizacji.