Abra Meble

Opinie łącznie (11 451) Opinie (4099) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Wielu klientów pozytywnie ocenia jakość produktów i ich zgodność z opisem, a także korzystny stosunek ceny do jakości. Część osób docenia profesjonalizm i życzliwość personelu oraz regularny kontakt telefoniczny i mailowy. Klienci często chwalą czytelność instrukcji montażu oraz sprawne rozpatrywanie reklamacji w niektórych przypadkach. Jednocześnie pojawiają się uwagi dotyczące znacznych opóźnień w realizacji zamówień oraz niespójności z deklarowanymi terminami dostaw. Niektórzy klienci zwracają uwagę na brakujące lub niedokładne instrukcje montażu, problemy z komunikacją i informowaniem o statusie zamówienia, a także na nieuprzejmość i brak kompetencji części obsługi. Zdarzają się również pojedyncze głosy o wadach produktów oraz rozczarowanie przebiegiem reklamacji lub odmową wsparcia.

OpinieAbra Meble

Dostępność na stronie jest niezgodna z prawdą

Fotel jest zgodny z opisem i zamówieniem. Jakość wykonania oraz wygląd spełniają moje oczekiwania i nie mam żadnych zastrzeżeń do samego produktu. Niestety minus należy się za realizację zamówienia. Na stronie internetowej widniała informacja, że fotel jest dostępny od ręki, a czas wysyłki wynosi 5 dni roboczych. Z innych źródeł dowiedziałam się jednak, że produktu nie było na stanie. W efekcie na dostawę czekałam ponad tydzień dłużej, a w tym czasie nie otrzymałam żadnej informacji o opóźnieniu ani aktualizacji terminu realizacji. Sam produkt oceniam bardzo dobrze, jednak komunikacja ze strony sprzedawcy i brak rzetelnej informacji o dostępności pozostawiają wiele do życzenia. Mam nadzieję, że firma poprawi ten aspekt obsługi klientów.
Zakupy w tym sklepie to czysta przyjemność. Zamówienie zrealizowane błyskawicznie – cały proces dostawy przebiegł bez najmniejszych problemów. Sam basen przerósł moje oczekiwania. Konstrukcja jest niezwykle solidna, materiał wytrzymały, a montaż okazał się prosty i intuicyjny. W upalne dni sprawdza się rewelacyjnie, zapewniając świetną zabawę całej rodzinie.Zdecydowanie polecam zarówno ten produkt, jak i obsługę sklepu.

ławostół Empoli

Zostaliśmy telefonicznie poinformowani, że nasze zamówienie jest gotowe do odbioru w sklepie ABRA MEBLE w Malborku. Pojechaliśmy 6 lipca odebrać zamówienie. W sklepie okazało się, że Pan magazynier nie jest skory do otworzenia paczki, ponieważ stwierdził, że będzie miał problem z ponownym włożeniem rozmontowanego na części przecież stołu. Otworzył kawałek kartonu, żebyśmy choć trochę zobaczyli kolor ławostołu, mówiąc, że jak będzie coś nie tak to zawsze można zareklamować towar. Do sklepu w Malborku mamy około 100 km, myślałam, że przyjeżdżając tam zobaczę towar bez problemu, a okazało się, że mam kupić kota w worku i w domu dopiero go oglądać Pomijając to już byliśmy zdecydowani kupić ławostół gdy mąż zauważył, że rączka, która służy do podnoszenia stołu jest obdarta, ponieważ przy transporcie karton został przerwany i rączka uległa uszkodzeniu. Na pytanie co teraz, Pani ekspedientka odpowiedziała, że musimy zapłacić za stół i dopiero wtedy zareklamujemy rączkę, żeby nie robić problemów dla sklepu. Ponieważ, jeśli zgłosimy, że obdarcie powstało z winy sklepu to Państwo nie uznają tej reklamacji i wina będzie leżała po stronie sklepu. Dodała, że napiszemy w zgłoszeniu reklamacyjnym, że podczas rozpakowywania w domu zauważyliśmy obdarcie na rączce, ale nie wiadomo czy reklamacja zostanie uwzględniona, bo sklep Merkury Market rządzi się swoimi prawami. Nie wiem co Pani miała na myśli, no ale trudno. Kiedy mąż powiedział, że nie zgadzamy się na takie rozwiązanie, Pani ekspedientka powiedziała, żebyśmy e-mailowo poinformowali Państwa, że odstępujemy od umowy, nie podając przyczyny i zabroniła nam składać drugie zamówienie z odbiorem u nich w sklepie, bo dla sklepu to duży problem, żeby kolejny stół zalegał u nich w magazynie. Według Pani powinniśmy chyba kupić stół i nie robić problemu, mimo że miał obdartą rączkę. Kiedy powiedziałam, że napiszę co się wydarzyło i dlaczego odstępujemy od umowy stwierdziła, że to i tak nie ma znaczenie i nikt nie będzie tym zainteresowany. Może i nikt nie jest zainteresowany tym co piszę, ale chcę, żeby Państwo wiedzieli jakim profesjonalizmem wykazała się pracownica sklepu. Myślała, że wciśnie nam stół i my będziemy mieli z nim problem, a nie sklep, który jako ostateczny odbiorca, po przebytej przez stół drodze zawinił. Stół bardzo nam się spodobał, ale nie wiemy jak go znowu zamówić po takim przeżyciu. Zamówiliśmy stół za 1792,80 zł, a teraz kosztuje 1992,00 zł. Pani ekspedientka pokryje różnicę? Czuliśmy się jak intruzi, którzy nie wiadomo czego chcą. Pozdrawiamy Temat: Abra Meble: Twoje zamówienie o numerze 204343 zostało przypisane do sklepuData: 2026-06-09 12:55Nadawca: "Abra Meble" <sklepinternetowy@abraonline.pl>Adresat: "MARIUSZ SARNECKI" <agasarna35@interia.pl>;
Wszystko przebiegło zgodnie ze wcześniejszymi ustaleniami. Tak jak poinformowała Pani w sklepie dostawa odbyła się w wyznaczonym terminie. Łóżko bardzo wygodne. Jedyny minus brak szczegółowej instrukcji montażu przez co trzeba było wezwać fachowca

Brak profesjonalnej obsługi zamówienia internetowego.

Przy odbiorze towaru, obsługa nie wydaje dokumentu do przekazania magazynierom. W strefie magazynowej brak wiedzy o towarze i konieczność osobistego wydania towaru przez osobę "zza biurka", która potwierdziła chwilę wcześniej, że nie są potrzebne dokumenty do wydania. Mało profesjonalna obsługa zamówień internetowych. Na pytanie o kopię dokumentu faktury w celach gwarancyjnych, obsługa nic nie wie, nic nie wydają.
Nie mam jak ocenić dostawy do sklepu, ponieważ dostałam wiadomość żeby ocenić zamówienie, którego nie ma jeszcze do odbioru w sklepie. Dostałam informację, że w sklepie jeszcze go nie ma. Pani powiedziała że jeżeli do nich dotrze to ktoś się ze mną skontaktuje. Dzisiaj jest 23 dzień roboczy od momentu zamówienia mebli. Resztę opinii żeby dodać ten komentarz zaznaczam jako średnie.

Szafa Palermo

Kontakt ze sklepem bardzo dobry, odbiór mebli również. Szafa i komoda miały świetny rodzaj elementów montażowych, dobrze dopasowanych i widać, że nie użyto najtańszych materiałów. Jedyny minus, za brak papierowej instrukcji w komodzie tylko kod qr.
Kupiłem Łóżko kontynentalne Santi dostawa szybko została zrealizowana natomiast daje dużego minusa za brak informacji odnośnie twardości materaca , piszą że jest z jednej strony miękki z drugiej twardy ale to nie odzwierciedla realiów bo niby tak twardsza strona jest nadal miękka. Przez parę dni jak wstawałem zastanawiałem się jak mam wstać bo mój kręgosłup był tak połamany . Dopiero dokupienie maty kokosowej 2cm pomogło utwardzić ten materac bo twardsza strona to jakieś H3 było ale tego już producent nie raczył napisać .

w magazynie na Jagieloński…

Miałam odbiór w magazynie na Jagielońskiej. Żenujące miejsce z koszmarnym dojazdem. Miły Pan magazynier zniósł mi paczki do samochodu. Ale nadmienił, że to nie należy do jego obowiązków. Pierwszy kafel w paczce z odłupanym brzegiem. Kafle źle zapakowane, nie oddzielone od siebie.

Opinia na temat personelu sklepu Abra w Gorzowie

Sama szafa razem z szufladami, które zamówiłam była w porządku. Co było przykrym doświadczeniem to komuniakacja i odbiór szafy ze sklepu Abra w Gorzowie Wielkopolskim. Kiedy pani zadzowniła, że szafa jest gotowa do odbioru, poinformowała mnie że odbiór szafy jest możliwy od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00-18:00. Kiedy następnego dnia roboczego przyjechałam odebrać szafę ok godziny 16:00 pani bardzo opryskliwym tonem powiedziała że odbiór jest od 11 do 15 i rzuciła odręcznie napisaną kartką z godzinami odbioru. Kiedy pokazałam jej wiadomość e-mail którą otrzymałam oraz informację na stronie internetowej, że odbiór jest jednak w godzinach 11-18 to wywróciła oczami i powiedziała że na stronie to se mogą pisać. Była bardzo nieprzyjemna i przekrzykiwała wszystkie moje argumenty, sugerując że sobie wymyśliłam te godziny odbioru i przez telefon nie było mowy o 18:00. Kiedy moi rodzice pojechali odebrać szafę następnego dnia, ta sama pani kiedy rozpoznała nazwisko znowu zaczęła być wredna i opryskliwa. Przez brak komunikacji, stracony czas (ponieważ mieszkamy ponad 60 km od Gorzowa) i bardzo niemiłą obsługę będziemy omijać ten sklep (napewno sklep w Gorzowie)
Bardzo miła obsługa a szczególnie pan na magazynie, gdzie czekały meble do odbioru. Wszystkie paczki wniósł sam bez pomocy i jeszcze z uśmiechem. Dziękuję i pozdrawiam obsługę. Wrócimy po kolejne zamówienia bo tu duży wybór i super atmosfera.

OK

Dobry kontakt ze sklepem, z którego odbierane było zamówienie. Dobrze byłoby poprawić informowanie o statusie realizacji zamówienia. Zamówienie było trochę opóźnione, o czym dowiedziałam się dopiero dzwoniąc na infolinię (brak powiadomień np mailowo)

Transport kiepski

Witam. Zamówiłem stopnice i płytki. Przesyłka była na dwóch paletach. Samochód był bez windy, nie było wózka do transportu palet. Do rozładowania był tylko jeden człowiek, bo druga osoba (kierowca) była kontuzjowana i nie mogła nosić. Jest to przesyłka ciężka i gdyby nie pomoc dwóch osób byłoby bardzo nieciekawie. Ogólnie uważam, że Abra Meble, nie jest przystosowana do przewozu ceramiki, nie jest wyposażona w odpowiedni sprzęt. Podczas rozmowy z przedstawicielem ABRY w dniu poprzedzającym transport i informującej o przesyłce, na moje zdziwienie, że tego typu transport nie powinien być zrealizowany bez odpowiedniego sprzętu usłyszałem, że Abra Meble jest firmą handlującą meblami i tego typu transporty zdarzają się dwa razy w roku. Jest to dla mnie niezrozumiałe, że jeśli firma nie ma odpowiednich możliwości transportu i rozładowania zamówienia podejmuje się tego typu zleceń. Uważam to za duży błąd. Oprócz tego wszystko było w porządku, obsługa miła, terminowość OK.
Podobała się pomóc przy załadunku i miła obsługa.Natomiast nie podoba się to,że najpierw jest umowa zapłaty przy odbiorze a okazało się, że należy zapłacić i czekać na małą szafkę. Skoro wcześniej płaciłam przy odbiorze? Mam nadzieję,że jak zapłacone nie będę czekać kilka miesięcy.?
Miła ekipa w sklepie. Dobrze doradzili w sprawie zakupu. Dobrze zapakowane krzesła dzięki czemu mogłam bezproblemowo przewieź je komunikacja. Krzesła w takim idealnym kolorze miodowym jakie chciałam. Pozdrawiam serdecznie

Realizacja zamówienia na najwyższym poziomie.

Realizacja zamówienia przed czasem, zamiast 6 tygodni czekałam tylko 3. Kontakt z klientem na wysokim poziomie, informacje na bieżącą w sprawie zamówienia. Sprawdzenie na miejscu stanu lustra. Szybka i kompetentna obsługa.
Wszystko było w porządku, 4 gwiazdki dlatego że na internecie jest dostępny towar, został zakupiony a dopiero po 3 dniach była informacja że dany przedmiot nie jest już dostępny...
komoda z całkiem solidnego materiału po złożeniu na pusto jest sztywna, jedyne dwa minusy to że niekoniecznie się idealnie schodzi pewnie z powodu gabaryt a cena i najzwyklejsze szyny w szufladach, reszta w porządku zobaczymy za rok

Meble wysokiej jakości, proste w montażu (intuicyjne). Doceniam kontakt telefoniczny ze strony dostawcy tuż przed wysyłką, miła obsługa. Co prawda wyszło opóźnienie w dostawie jednego elementu ale doceniam, że zostałem o tym wcześniej poinformowany i nie było żadnych przykrych niespodzianek przy dostawie.
Niestety zamowienie lekko minelo sie z towarem zamowionym roznily sie uchwyty klamek jestem w trakcie reklamacji juz pomijam ze jeden z elementow blatt gorny byl uderzony samym rogiem ale mebel musialem zlorzyc