Opinie łącznie (344) Opinie (344) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Ważny od: 30 cze 2026

rnew.pl spełnia wszystkie Kryteria jakości Trusted Shops Uwzględnione

Klienci najczęściej chwalą bardzo dobry, często idealny stan wizualny i techniczny dostarczonych urządzeń, często porównując je do nowych. Bardzo wielu klientów podkreśla ekspresową i sprawną realizację zamówienia oraz szybką wysyłkę. Opinie wskazują na bardzo miłą, pomocną i profesjonalną obsługę klienta, w tym sprawny kontakt i doradztwo. Większość klientów docenia, że sprzęt i usługa są zgodne z opisem zamieszczonym na stronie, podkreślając brak niespodzianek. Wielu klientów wskazuje na bardzo korzystny stosunek jakości sprzętu do ceny oraz atrakcyjne ceny w porównaniu z konkurencją. Klienci doceniają skuteczne i sprawne rozwiązywanie problemów i reklamacji. Sporadycznie pojawiają się pojedyncze uwagi dotyczące procesu rozpatrywania reklamacji.

Opiniernew.pl

Sprzęt jak nowy

Ekspresowa wysyłka, laptop praktycznie jak nowy, trudno znaleźć coś do czego możnaby się przyczepić. Przy użytkowaniu do pracy biurowej i przeglądania internetu bateria wytrzymuje bez problemu 4 godziny. Z czystym sumieniem mogę polecić Rnew
Niestety przesyłka nie dotarła w wyznaczonym terminie 3 dni. Sprzedawca działa w takim tempie że kurier był u mnie już następnego dnia od zamówienia! Brawo za realizację i dziękuję za sprawny i sprawdzony sprzęt! Zdecydowanie wrócę w niedługim czasie bo warto! POLECAM całym sercem!

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Ten tytuł na moment nas zaniepokoił, ale cieszymy się, że to był tylko żart! Dziękujemy za te ciepłe słowa i polecenie, miło słyszeć, że dostawa i sprzęt spełniły Pana wymagania. Z niecierpliwością czekamy na kolejną wizytę!

Wszystko baaardzo jak trzeba

Niezłe ceny w porównaniu z konkurencją , szybka wysyłka i dbałość o szczegóły, Dostałem lapka z niemiecką klawiaturą, odesłałem i po 4 dniach roboczych miałem łapek z polską klawiaturą w domu.

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Dziękujemy za opinię. Cieszy nas, że sprawa z klawiaturą została szybko wyjaśniona, a wymiana przebiegła sprawnie. Zapraszamy ponownie!

Obsługa i przebieg transakcji był znakomity i nie ma się do czego przyczepić. Jest to moja kolejna przygoda z Rnew i na pewno nie ostatnia. Jeżeli chodzi o to, co dla mnie można ulepszyć, to zwiększyć ofertę Apple. Serdecznie polecam!

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Bardzo dziękujemy za taką opinię i za to, że wraca Pani do nas po kolejne zakupy. Sugestia co do oferty Apple jest dla nas bardzo wartościowa, zrobimy co możemy, aby ją poszerzyć. Zapraszamy ponownie!

Laptop Dell Latitude 5420 i5-1145G7 16 GB 1TB SSD 14" FHD DOTYK W11Pro PL A

Dziękuję, laptop w stanie idealnym, polecam serdecznie firmę. Stan określam jak nowy , kwalifikacja A+++. Firma profesjonalna i kontaktowa. Bardzo szybka realizacja. Laptop zabezpieczony na czas transportu profesjonalnie (lepiej jak fabrycznie).

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Bardzo dziękujemy za tak szczegółową i pozytywną opinię! Cieszymy się, że laptop spełnił oczekiwania, a przesyłka dotarła w idealnym stanie. Zapraszamy ponownie!
To mój kolejny zakup.Laptop profesjonalnie i estetycznie zapakowany.Opis zgodny ze stanem faktycznym.Plus wsparcie w każdym calu ze strony technicznej jesli coś nie gra klientowi.Polecam 👍

szybko, zgodnie z oczekiwaniami, zgodnie z opisem, bez niespodzianek. Laptop używany, ale ślady zużycia bardzo niewielkie, nie przeszkadzają w normalnym używaniu i cieszeniu się z w sumie nowego komputera
Bardzo sprawna obsługa, mogłam liczyć na pomoc, zaangażowanie pracownika, który doradził wybór sprzętu w dostępnym przeze mnie budżecie. Szybka wysyłka i bardzo dobrze zabezpieczone. Kolejny raz skorzystałam z oferty sklepu i nie żałuję.

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Bardzo dziękujemy za takie ciepłe słowa! Cieszy nas, że mogła Pani liczyć na dobre doradztwo, a przesyłka dotarła szybko i w dobrym stanie. Do zobaczenia przy kolejnych zakupach!
Za 1500 zł kupiłem komputer, który służy mi w biurze, na budowie, w maszynowniach... Nie chciałem nowego, a otrzymałem sprzęt jak nowy. Od dwóch miesięcy użytkuje Lenovo ThinkPad i złego słowa nie powiem. Wysyłka ekspresowa!

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Dziękujemy za tak szczegółową relację! Cieszy nas, że ThinkPad radzi sobie dobrze nawet w tak różnych warunkach pracy, a wysyłka i cena też trafiły w punkt. Zapraszamy po kolejny sprzęt do zadań specjalnych!
Mimo drobnego błędu przy kompletowaniu zamówienia, zespół RNew poradził sobie wzorowo. Świetny kontakt, profesjonalizm i rzetelne podejście do klienta. Szczerze polecam!

Szybkie otrzymanie paczki, bezproblemowy zwrot

Paczkę otrzymuje się bardzo szybko. Ja niestety z pewnych względów musiałem zwrócić produkt, jednakże sam zwrot również jest bezproblemowy. Ponadto jest przemiła obsługa. Polecam.

Bez wątpienia polecam sklep jak i sprzęt, który oferują. Jedna gwiazdka mniej za długie przygotowanie sprzętu do wysyłki, a pomimo wnikliwego sprawdzenia w jednym z dwóch zamówionych laptopów występuje problem z ładowaniem. Poza tym sprzęt TOP, kontakt ze sklepem również. Polecam

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Bardzo dziękujemy za taką ocenę i szczegółową opinię. Przykro nam z powodu problemu z ładowaniem w jednym z laptopów, prosimy o kontakt pod numerem 52 506 59 70 wew. 4, sprawdzimy to w ramach gwarancji. Zapraszamy ponownie!
Sprzęt w pełni sprawny, w świetnym stanie wizualnym , wytarcia na klawiaturze, oraz na obudowie do zaakceptowania za te pieniądze. Stan baterii na oszczędzaniu energii wytrzymuje ok 1 h,

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Bardzo dziękujemy za taką ocenę i szczegółowy opis stanu sprzętu. Miło słyszeć, że stan wizualny i działanie laptopa spełniły oczekiwania przy tej cenie. Zapraszamy ponownie!
Błyskawiczna dostawa. Super sprzęt, niby A - a nie widać różnicy w stosunku do nowego - zero rys na obudowie, ekran perfekt, klawiatura perfekt. Polecam.
Witam. Potwierdzam otrzymanie zamówienia. Rnew to zdecydowanie jedna z najlepszych firm z jakimi miałem do czynienia. Kupiłem już kilka laptopów i za każdym razem z pełnym zadowoleniem. Polecam zakupy.

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Dzień dobry i dziękujemy za tak miłe słowa! To, że wraca Pan do nas po kolejny sprzęt i wciąż jest w pełni zadowolony, znaczy dla nas naprawdę wiele. Do zobaczenia przy następnych zakupach!
Laptop niemal jak nowy, dosłownie kilka delikatnych muśnięć, bo ryską tego bym nie nazwał. Sprzęt przyszedł idealnie zapakowany Bardzo udany zakup. Polecam.

Odpowiedź ze sklepu rnew.pl

Bardzo dziękujemy za takie zaufanie i miłe słowa! To ogromna satysfakcja wiedzieć, że kolejne zakupy przebiegają równie dobrze jak poprzednie. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy przy następnej okazji!
Stan dostarczonego sprzetu jest wiecej niz zadowalajacy. Zarowno obudowa jak i to jak dziala sam komputer sa na bardzo dobrym poziomie

Polecam, zamawiałam juz 3 laptopa, zawsze wszystko zapakowane, laptopy sprawne. Wszystko przygotowane, tylko włączyć i działać :)
Zawsze u was wszystko jest bardzo wysokiej jakości to nie pierwsza rzecz jaką u was kupiłam polecam wszystkim serdecznie

• +48525065970
  • rnew.pl