Opinie łącznie (6123) Opinie (2904) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Ważny od: 12 maj 2023

reuter.com/pl-pl/ spełnia wszystkie Kryteria jakości Trusted Shops Uwzględnione

Firma ta oferuje Ochronę Kupującego Trusted Shops do 20 000 zł. Dowiedz się,

Klienci najczęściej podkreślają bardzo szybką, sprawną i terminową realizację dostaw. Opinie klientów doceniają wysoką jakość produktów oraz ich solidne wykonanie. Wielu klientów chwali profesjonalną, pomocną i uprzejmą obsługę klienta, zarówno telefoniczną, jak i mailową, podkreślając szybkie rozwiązywanie problemów i sprawną komunikację. Klienci bardzo często podkreślają staranne, bezpieczne i solidne pakowanie przesyłek, co minimalizuje ryzyko uszkodzeń w transporcie. Klienci często wskazują na atrakcyjne, konkurencyjne ceny oraz korzystne rabaty. Chwalą szeroki wybór produktów, możliwość znalezienia niestandardowych artykułów oraz dostępność różnych marek i wariantów kolorystycznych. Proces zwrotów i reklamacji oceniany jest jako szybki i bezproblemowy, z natychmiastową reakcją sklepu na zgłaszane usterki. Sporadycznie pojawiały się opóźnienia lub problemy z firmami kurierskimi. Zdarzają się pojedyncze krytyczne uwagi dotyczące różnic w oczekiwaniach co do produktów. Pojawiają się także głosy, że ceny są wysokie lub brakuje zniżek przy większych zakupach.

OpinieReuter.com | Łazienka i Oświetlenie

Sposób załatwienia reklamacji

Pomimo solidnego zabezpieczenia umywalki (torebki wypełnione pianką poliuretanową) artykuł dotarł uszkodzony w dwóch rogach.Strach pomyśleć jak paczka traktowana była w transporcie. Firma Reuter po otrzymaniu reklamacji dosłownie po dwóch godzinach poinformowała mnie, że uszkodzony artykuł zostanie wymieniony. Po trzech dniach nowa umywalka została dostarczona - tym razem bez uszkodzeń. Brawo, szacunek.

Pierwszy raz korzystałam,polecam. Musiałam szybko znaleźć baterię łazienkową po rozczarowaniu ogromnym bateriami Deante.Znalazłam w okazyjnej cenie Villeroy&Bosh,póki co sprawuje się dobrze,na pewno sprzęt wygląda solidniej niż poprzednik (a cenowo bardzo porównywalnie).Samo zamówienie przebiegło bardzo sprawnie.Myślę że warto upatrywać tam okazji. Już mam na oku zlew łazienkowy,też specyficzny,bo szukam wyjątkowo małego,ale i takie wypatrzyłam na stronie Reuter, co świadczy że warto szukać tam asortymentu nawet niestandardowego bo się zdarza
Armatura do łazienki, dostępne produkty szybko, dostawa bardzo szybka, skompletowanie od jednego producenta w kolorze który u konkurencji jestem trudny do osiągnięcia od ręki lub wymaga zamówienia z długim terminem oczekiwania ( złoto szczotkowane)w reuter jest dostępny. W sytuacji gdy masz remont i pracownicy czekają na materiały to jest bardzo ważne. Ceny wysokie, jak na rynku i producentów, nie ma zniżek choć zrobiłam zakupy na ponad 5 tyś. Dostawa szybka.

Niestandardowa wersja kolorystyczna Villeroy & Boch

Zamówiłem w firmie Reuter niestandardową wersję kolorystyczną zlewu Villeroy & Boch. Polski dystrybutor w zasadzie zniechęcał mnie do tego zakupu (realizacja może trwać 2-3 miesiąc, ale bez gwarancji terminu). Dostawa z Reuter przyszła w 3 tygodnie, przesyłka w dobrym stanie, właściwy produkt. W pełni zgodnie z moimi oczekiwaniami.

Produkt i transakcja na wysokim poziomie… ale

Produkt i transakcja na wysokim poziomie. Jakość bardzo wysoka. Ogromny minus dla Raben Polska, Mimo oczekiwania w domu kurier nie dojechał a w kwitach było napisane że nikogo nie było w domu. Ponowny transport po kilku dniach i codziennym dzwonieniu. Macie świetne produkty ale zmieńcie firmę kurierską.

Fits Franke BOX sinks like a glove

I bought this rack hoping it will fit my Franke BOX stainless steel sink (both brands have similar design products but Franke doesn't offer sink bottom racks officially in Poland). This rack fits almost perfectly as there is just around 1cm of free space between the outer edge of the rack and the sink walls. Color-wise, the rack is darker than the sink but it matches the anthracite details on my kitchen faucet. Moreover it's not shiny so the water residue is not visible once it dries.
Zamówienie zostało dostarczone bardzo szybko i pod tym względem nie mam żadnych zastrzeżeń. Niestety, jeśli chodzi o jakość produktu, odnoszę wrażenie, że odbiega ona od tego, czego się spodziewałem. Miałem okazję zobaczyć matowe, miedziane przyciski Grohe na żywo w sklepie i muszę przyznać, że prezentowały się zdecydowanie lepiej. Egzemplarze, które otrzymałem, wyglądają gorzej, a mimo wielu prób nie udało mi się ich doprowadzić do satysfakcjonującego wyglądu. Nie zdecydowałem się na zwrot wyłącznie dlatego, że jestem na takim etapie budowy, iż wymiana produktu oznaczałaby dla mnie kolejne opóźnienia, na które nie mogę sobie pozwolić. To oczywiście moja subiektywna ocena. Sami zdecydujcie, czy taka jakość wykonania jest dla Was satysfakcjonująca.

Pierwsze zamówienie oceniam na 10/10

Obsługa klienta przez telefon - nie musiałam długo czekać na linii, bardzo sprawnie dowiedziałam się czego chciałam. Wysyłka bardzo sprawna, towar dotarł do mnie szybciej niż się spodziewałam. Co najważniejsze, mimo wysyłki z zagranicy był dobrze zabezpieczony i dotarł nieuszkodzony. Jestem bardzo zadowolona ;)

Polecam zakup w sklepie internetowym.

Proces realizacji zamówienia jest prosty i szybki. Kontakt ze sklepem również bardzo dobry, na pytania odpowiadają bardzo szybko, również można się łatwo dodzwonić i o wszystko wypytać w razie wątpliwości. Moje zamówienie zostało zrealizowane szybciej niż podany czas realizacji podczas składania zamówienia. Towar przyjechał dobrze zabezpieczony. Polecam!
Pierwszy kontakt z konsultantem to Państwa silna strona, pani dokładnie wszystko wyjaśniła, sprawdzila, dobrała produkty. Była niezmiernie pomocna. Najmniej czytelny jest opis na stronie, gdzie element jest na stanie, a potem czekam na niego 3 tygodnie. Spora rozbieżność irytująca klienta.

zlewozmywak bez syfonu:)

super że znalazłam zlewozmywak do starej wyciętej dziury, ale przyszedł sam zelwozmywak. Problem, ponieważ Polskie syfony się nie nadają. Po konsultacji z hydraulikiem zamówiłam u Państwa syfon. W tej chwili już mam komplet. Uważam że w informacji przy zakupie zlwwozmywaka powinno być jasno określone że syfon zamawia się oddzielnie.

Moje doświadczenia z Reuter

Doskonały wybór produktów, znakomita obsługa zamówień i bardzo sprawne dostawy. Zamówiłam kilka oświetleń ze szklanymi kloszami i wszystkie produkty były bardzo bezpieczne zapakowane i dotarły bez uszkodzeń. Zamawiałam również kilka elementów wyposażenia łazienki i wszystkie produkty dostawy były zgodne z zamówieniem. Bardzo pozytywnie oceniam rownież działam obsługi klienta w Polsce. Miły i pomocny personel.
Umieszczać szcegółowe informacje o produkcie - np. o tym, co jest niezbędne do montażu np. kranu, jakie akcesoria powinno się dokupić. To ułatwi klientowi dokonanie zakupu bez konieczności powtórnego zamówienia.
Atrakcyjna cena. Jednak realizacja zamówienia była bardzo opóźniona (kilka tygodni) w stosunku do pierwotnej deklaracji Sprzedawcy. Wynikać to miało z opóźnienia dostawy przez producenta. Jakkolwiek polecam. Towar bardzo dobrze zabezpieczony. Dziękuję
Dziękuję za piękne lampy. Dostawa bardzo szybko się odbyła i paczki były starannie zapakowane.Lampy w bardzo dobrym wykonaniu. Jestem szczęśliwa, że Was znalazłam, dziękuję i życzę wielu zadowolonych klientów. Pozdrawiam serdecznie, Ania Korda.

Grohe Essence bateria umywalkowa podwyższana XL i #wybieramgrohe

Byłam mile zaskoczona szybkością realizacji mojego zamówienia! Zakupy w sklepie Reutier to sama przyjemność! Intuicyjny interfejs i wysoka jakość obsługi! Zakupione przeze mnie produkt Grohe Essence bateria umywalkowa podwyższana XL idealnie komponuje się w mojej łazience z pozostałym wyposażeniem. Bateria jest wysoka, cechuje się intesywnym, regulowanym strumieniem wody i świetnym designem. Specjalna formuła kolorystyczna pomaga w utrzymaniu czystości tych produktów. Akcesoria do toalet od marki Grohe są trwałe i gwarantują niezawodnośc użytkowania na lata! Polecam! #wybieramgrohe
Bardzo dobrze i troskliwie opakowanie umywalki i postumentu, co zaowocowalo tym , ze przesylka dotarla bez zadnych uszkodzen, mysle ze w opisie zabraklo uwagi ze umywalka i postument nie posiada srob mocujacych , jednak dla pelnej uslugi -powinna byc dodatkowa propozycja odplatnego zakupu srub mocujacych
Termin realizacji zamówienia jest błyskawiczny - to ogromny plus. Dodatkowo bardzo dobry asortyment i komunikacja z pracownikami sklepu spowodowała, że z pewnością wrócę na kolejne zakupy.
Wszystkie produkty do łazienki znalazłam w Państwa sklepie. Ogromny wybór na każdą kieszeń. Produkty wysokiej jakości, paczki idealnie pakowane. Polecam każdemu, komu zależy na wysokiej jakości produktach.
Bardzo podoba mi się zlewozmywak. Doceniam jego wygląd i jakość. Wart swojej ceny. Najkorzystniejsza a obserwowałam ten produkt od dawna. Jeszcze nie zamontowany ale wygląda solidnie i pięknie.

Reuter.com | Łazienka i Oświetlenie

REUTER to firma, która od ponad 20 lat wyznacza standardy zakupów online, dostarczając wysokiej jakości wyposażenie łazienek. Sklep oferuje ponad 100 tys. natychmiast dostępnych markowych artykułów kl...