Reuter.com | Łazienka i Oświetlenie

Opinie łącznie (5835) Opinie (3049) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci bardzo pozytywnie oceniają szybką i sprawną dostawę, staranne zabezpieczenie przesyłek oraz profesjonalną, uprzejmą i pomocną obsługę zarówno przed, jak i po zakupie. Opinie na temat jakości produktów są w większości bardzo dobre, a atrakcyjne i konkurencyjne ceny oraz bogata oferta wielu marek i produktów są często podkreślane jako duże zalety sklepu. Dodatkowo, obsługa reklamacji jest wysoko oceniana za skuteczne i szybkie rozwiązywanie problemów. Klienci doceniają także szczegółowe informacje o zamówieniu i statusie. Pojawiają się jednak pojedyncze uwagi dotyczące opóźnień lub problemów z firmą kurierską, sporadycznych rozbieżności w jakości produktów względem oczekiwań lub drobnych defektów, a także nieścisłości lub mylących opisów produktów na stronie sklepu.

OpinieReuter.com | Łazienka i Oświetlenie

Fits Franke BOX sinks like a glove

I bought this rack hoping it will fit my Franke BOX stainless steel sink (both brands have similar design products but Franke doesn't offer sink bottom racks officially in Poland). This rack fits almost perfectly as there is just around 1cm of free space between the outer edge of the rack and the sink walls. Color-wise, the rack is darker than the sink but it matches the anthracite details on my kitchen faucet. Moreover it's not shiny so the water residue is not visible once it dries.
Zamówienie zostało dostarczone bardzo szybko i pod tym względem nie mam żadnych zastrzeżeń. Niestety, jeśli chodzi o jakość produktu, odnoszę wrażenie, że odbiega ona od tego, czego się spodziewałem. Miałem okazję zobaczyć matowe, miedziane przyciski Grohe na żywo w sklepie i muszę przyznać, że prezentowały się zdecydowanie lepiej. Egzemplarze, które otrzymałem, wyglądają gorzej, a mimo wielu prób nie udało mi się ich doprowadzić do satysfakcjonującego wyglądu. Nie zdecydowałem się na zwrot wyłącznie dlatego, że jestem na takim etapie budowy, iż wymiana produktu oznaczałaby dla mnie kolejne opóźnienia, na które nie mogę sobie pozwolić. To oczywiście moja subiektywna ocena. Sami zdecydujcie, czy taka jakość wykonania jest dla Was satysfakcjonująca.

Polecam zakup w sklepie internetowym.

Proces realizacji zamówienia jest prosty i szybki. Kontakt ze sklepem również bardzo dobry, na pytania odpowiadają bardzo szybko, również można się łatwo dodzwonić i o wszystko wypytać w razie wątpliwości. Moje zamówienie zostało zrealizowane szybciej niż podany czas realizacji podczas składania zamówienia. Towar przyjechał dobrze zabezpieczony. Polecam!
Pierwszy kontakt z konsultantem to Państwa silna strona, pani dokładnie wszystko wyjaśniła, sprawdzila, dobrała produkty. Była niezmiernie pomocna. Najmniej czytelny jest opis na stronie, gdzie element jest na stanie, a potem czekam na niego 3 tygodnie. Spora rozbieżność irytująca klienta.

Moje doświadczenia z Reuter

Doskonały wybór produktów, znakomita obsługa zamówień i bardzo sprawne dostawy. Zamówiłam kilka oświetleń ze szklanymi kloszami i wszystkie produkty były bardzo bezpieczne zapakowane i dotarły bez uszkodzeń. Zamawiałam również kilka elementów wyposażenia łazienki i wszystkie produkty dostawy były zgodne z zamówieniem. Bardzo pozytywnie oceniam rownież działam obsługi klienta w Polsce. Miły i pomocny personel.

Grohe Essence bateria umywalkowa podwyższana XL i #wybieramgrohe

Byłam mile zaskoczona szybkością realizacji mojego zamówienia! Zakupy w sklepie Reutier to sama przyjemność! Intuicyjny interfejs i wysoka jakość obsługi! Zakupione przeze mnie produkt Grohe Essence bateria umywalkowa podwyższana XL idealnie komponuje się w mojej łazience z pozostałym wyposażeniem. Bateria jest wysoka, cechuje się intesywnym, regulowanym strumieniem wody i świetnym designem. Specjalna formuła kolorystyczna pomaga w utrzymaniu czystości tych produktów. Akcesoria do toalet od marki Grohe są trwałe i gwarantują niezawodnośc użytkowania na lata! Polecam! #wybieramgrohe
Bardzo dobrze i troskliwie opakowanie umywalki i postumentu, co zaowocowalo tym , ze przesylka dotarla bez zadnych uszkodzen, mysle ze w opisie zabraklo uwagi ze umywalka i postument nie posiada srob mocujacych , jednak dla pelnej uslugi -powinna byc dodatkowa propozycja odplatnego zakupu srub mocujacych
Atrakcyjna cena. Jednak realizacja zamówienia była bardzo opóźniona (kilka tygodni) w stosunku do pierwotnej deklaracji Sprzedawcy. Wynikać to miało z opóźnienia dostawy przez producenta. Jakkolwiek polecam. Towar bardzo dobrze zabezpieczony. Dziękuję

Copper minimalism that does not disturb the space

A minimalist lamp that provides just the right amount of light over the dining table and coffee table in a 40-square-meter living room and kitchen. I was worried about whether the LED would be sufficient, but it's fine and has a warm glow. The edge of one lamp is slightly darker, but that's probably due to the dye, as the package was perfectly protected. This doesn't affect use; it's only noticeable up close.
Zamówiony towar był dostępny "od zaraz" i został sprawnie dostarczony. Cena była konkurencyjna w porównaniu z innymi dostawcami. Mam nadzieję, że dostarczone produkty, które są oferowane jako b. dobrej jakości, sprawdzą się w użytkowaniu.
Zakupiony trójkątny odpływ zgodny z opisem. Bardzo ładnie wygląda po montażu, realizacja w trakcie nie mogę więc ocenić funkcjonalności,ale myślę, że będzie dobrze. Polecam sklep. Szybka realizacja. Chętnie skorzystam ponownie z oferty.

Bardzo udany zakup

Bardzo dobra informacja o statusie zamówienia, szybka dostawa, bardzo dobrze zapakowana przesyłka, no i sam produkt wygląda bardzo ładnie i jest solidnie wykonany. Byłoby świetnie, gdyby można było zakupić dodatkowe klosze, tak na zapas i wszelki wypadek.
Szybka realizacja zamówienia ,przesyłka bardzo dobrze zabezpieczona ,wszystko w jak najlepszym porządku .Po zamontowaniu deszczowni efekt łał jakość produktu bardzo dobra .Trzymajcie Państwo taki poziom usług a klient będzie zadowolony ja jestem w 100%
Jeśli chodzi o sklep wszystko ok. Termin dostawy zgodny z przewidywanym, obsługa telefoniczna działa. Natomiast towar nie został jeszcze dobrze sprawdzony, pierwsze wrażenie - mieszane uczucia: + dobry design, - trochę za dużo plastiku w baterii w tej cenie
W W
Wiesław W.
Przesyłka dotarła do mnie starannie spakowana w doskonałym stanie. Umówiony byłem z kurierem na konkretną godzinę i stale mieliśmy kontakt telefoniczny, aż do przyjazdu na miejsce. Jest O.K. Na przesyłkę nie czekałem wcale bo aktualnie czeka na montaż po zakończeniu remontu łazienki.

Świetny serwis gwarancyjny

Jestem szczerze zdumiona jak szybko I bezproblemowo załatwiono moją reklamację. Uszkodzoną w transporcie część (boczne lustro szafki) natychmiast zastąpiono nową i to nawet w dwóch egzemplarzach w razie kolejnej usterki. Już wiem, że w przyszłości napewno skorzystam z zakupów w firmie Reuter

Miska WC i bidet

Kupowałam miskę WC i bidet. Produkty bardzo dobrej jakości, pięknie się prezentują. Do transportu były zabezpieczone rewelacyjnie. Mógł wprowadzać niepokój stan zewnętrzny kartonu bo był lekko naderwany ale w środku było naprawdę świetnie zabezpieczone, że nie było żadnej możliwości aby coś się stało. Sama wysyłka i czas dostawy wymagało uzbrojenia się w cierpliwość, ale warto było czekać. Szczerze polecam!
Witam przesyłam opinię dopiero teraz bo czekałam na remont i nie rozpakowałam paczki.Wszystko ok lampa super zabezpieczona do transportu piękna jestem bardzo zadowolona.Pozdrawiam

Zdecydowanie polecam!

Bardzo ciekawa oferta sklepu, obejmująca zróżnicowane, najwyższej jakości artykuły. Bardzo dobrze zabezpieczona przesyłka. Zamówienie bardzo szybko wysłane, niestety sama dostawa trochę zajmuje, ale to zrozumiałe, biorąc pod uwagę fakt, że towar jest dostarczany z zagranicy.
Paczka solidnie zapakowana, produkty dobrze zabezpieczone, choć drobne ryski się zdarzyły, ale to bardzie w oryginalnym kartonie Nordluxa co wynika raczej z ergonomii pakowania producenta. Opakowania zakurzone. Poza tym super!