mittohome.pl

Opinie łącznie (393) Opinie (367) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci bardzo wysoko oceniają jakość wykonania mebli, trwałość użytych materiałów oraz ich estetyczny wygląd. Szczególnie doceniane są nowoczesny design, dopasowanie do wnętrz oraz wygoda i komfort użytkowania kanap, narożników oraz poduszek. Wielu klientów jest zadowolonych z profesjonalizmu obsługi, szybkości odpowiedzi oraz pomocności pracowników sklepu. Bardzo pozytywne opinie dotyczą również terminowości i sprawności dostawy, a także jakości i szybkości otrzymania próbek tkanin, które okazują się pomocne przy wyborze produktu. Instrukcje montażu oraz sam proces składania mebli często spotykają się z pochwałami za przejrzystość. Pojedyncze rozczarowania dotyczą jakości mebli w stosunku do ceny. Sporadycznie pojawiają się poważniejsze zastrzeżenia co do komunikacji z obsługą lub respektowania praw klienta. Powtarzają się również uwagi o opóźnieniach w dostawie oraz problemach z usługą wniesienia mebli. Część klientów napotyka trudności związane z niejasnościami w instrukcji montażu.

Opiniemittohome.pl

Narożnik Gio zrobi Wam wnętrze

Mam narożnik Gio i użytkuje go od 4 miesięcy. Jestem z niego bardzo zadowolona, jest idealny do małych wnętrz. Wygodny, długie siedzisko sprzyja relaksowi z książką czy z ulubionym serwisem streamingowym. Mimo, że mam dzieci tapicerka jest wciąż jak nowa, można na nim spać (rozkłada się bardzo lekko), chociaż zaznaczę od razu, że narożnik nie ma pojemnika na pościel. Super, że poduszki są w zestawie. Obsługa klienta bardzo dobra, zarówno podczas sprzedaży, jak i później. Dostawa też bez problemu można elastycznie wybierać i zmieniać w razie potrzeby termin.
Bardzo udany zakup! Szafka jest nie tylko ładna, ale przede wszystkim bardzo funkcjonalna – bez problemu pomieściła cały sprzęt i skutecznie ukryła plątaninę kabli. Instrukcja montażu była tak przejrzysta, że złożenie całości zajęło mi połowę przewidzianego czasu (co rzadko się zdarza!). Stosunek jakości do ceny rewelacyjny. Szczerze polecam!

Dobra jakość produktów

Jakość produktów oceniam na wysokim poziomie – są estetyczne i solidnie wykonane. Sofa okazała się nieco twardsza, niż się spodziewaliśmy, jednak jest to kwestia indywidualna i warto dopasować wybór do własnych preferencji. Proces realizacji zamówienia nie przebiegł jednak bezproblemowo. Wystąpiło opóźnienie, o którym nie zostaliśmy wcześniej poinformowani. Po pierwszym kontakcie telefonicznym otrzymaliśmy informację, że zamówienie jest realizowane zgodnie z terminem, jednak w trakcie rozmowy zweryfikowano tę informację i przyznano nam rację, przedstawiając wyjaśnienia. Po tym etapie komunikacja uległa wyraźnej poprawie – była uprzejma, rzeczowa i na odpowiednim poziomie, a sama realizacja została doprowadzona do końca w sposób satysfakcjonujący.
Absolutnie fantastyczna obsługa. Kontakt na najwyższym poziomie. Powstałe problemy były rozwiązane błyskawicznie. Sofa piękna. Klienci długo szukali idealnego meble i udało się go znaleźć właśnie w Mitto. Polecamy całym sercem.

Oponia

Mimo, wydluzonego czasu oczekiwania, czułam się zaopiekowana dobrze przez firmę. Fotel Puffy i sofa Gio tworzą piękny i przede wszystkim bardzo komfortowy zestaw. Gorąco polecam. Kazdy gosc u mnie w domu jest zachwycony moim wybOrem
Komoda ogólnie wygląda ładnie ale jest kilka elementów które psują ogólny efekt. Pierwsze to wzdłuż wszystkich krawędzi na górnym blacie widoczna jest biała linia prawdopodobnie klej. W instrukcji śruby boczne maskowane są zaślepkami my dostaliśmy naklejki. W instrukcji nie jest podane jak prawidłowo zamontować mechanizm otwierania. A największym problemem w montażu były krzywo wywiercone otwory na śruby trzymające belkę pomiędzy nogami. O ile te zewnętrzne weszły bez problemu tak 2 od środka nie mogły ponieważ otwory na nie były źle wywiercone. Mąż wkręcał je pod kątem na siłę. Niezależnie czy weszły dobrze czy na siłę od środka szafki śruby te bardzo odstają. Ponadto po montażu zostały elementy które wg nie są wspomniane w instrukcji.

meble najwyższej jakości

Z mitto mam narożnik i komodę, oba meble najwyższej jakości. Niestety składanie komody było bardzo trudne, ale warto było się pomęczyć! Kanapa jest solidna, pięknie obita, uwielbiam ją. Kontakt ze sklepem super, szybko i miło odpisują na każdą wiadomość!

Dziękujemy ♥︎ Pięknego dnia! Zespół Mitto Home ♥︎
Bardzo polecam sklep MittoHome Meble są przepiękne i bardzo wygodne. Zdecydowałam się na narożnik Mellven który sprawia iż podczas oglądania telewizora czuję się jak na chmurce 🌥️. Narożnik jest bardzo wygodny a jego kształt dodaje mu elegancji i sprawia iż mój salon jest wyjątkowy

Świetna kanapa, ponadczasowy design

Kanapa cudowna, świetnie wykonana z bardzo przyjemnego w dotyku i trwałego materiału. Jedyny problem był z wnoszeniem kanapy, przez to, że przychodzi w jednej części, ale warto było się pomęczyć dla efektu! :)
Jestem bardzo zadowolona z zakupu :) Sofa Gio prezentuje się przepięknie i świetnie pasuje do mojego nowego salonu. Jest bardzo wygodna. Dostawa przebiegła sprawnie. Zdecydowanie polecam osobom, które szukają eleganckiej i komfortowej sofy do salonu. 😊

Dziękujemy ♥︎ Pięknego dnia! Zespół Mitto Home ♥︎
Nie polecam tego sklepu. Zamówiony narożnik i pufa nie są warte swojej ceny. Na Instagramie funkcja spania prezentuje się „gładko” i bezproblemowo, natomiast w rzeczywistości mechanizm tworzy dużą przerwę między oparciem a powierzchnią spania, którą trzeba samodzielnie dosuwać. Przy narożniku za około 10 tysięcy złotych naprawdę nie powinno to tak wyglądać. Największy problem pojawił się przy próbie zwrotu. Sklep odmawia przyjęcia zwrotu, twierdząc, że meble są „robione na zamówienie i nieprefabrykowane”, mimo że jedyną podstawą tego stwierdzenia ma być sam przycisk „skonfiguruj” na stronie. Na stronie przy produkcie nie było jasnych informacji o utracie prawa do odstąpienia od umowy ani rzeczywistym charakterze produktu wykonywanego indywidualnie pod klienta. Sprawę zgłosiłem do UOKiK i otrzymałem informację, że mam prawo do zwrotu, gdyż sprzedawca niedostatecznie informuje o charakterze sprzedawanych mebli a konfiguracja na podstawie dostępnych wariantów nie jest procesem tworzenia na zamówienie/życzenie. Dodatkowo pracownicy powołują się na zapisy na stronie internetowej, których wcale tam nie ma, a później sami przyznają, że faktycznie nie zostały tam zawarte i nie są dostępne po aktualizacji strony internetowej... Mam wrażenie, że komunikacja sklepu opiera się na niedomówieniach. Zdecydowanie odradzam zakupy, szczególnie jeśli zależy komuś na uczciwej obsłudze i respektowaniu praw konsumenta.

Rewelacyjny narożnik

Zakupiłem narożnik z którego jestem bardzo zadowolony. Duży wybór materiałów. Narożnik świetny w użytkowaniu i bardzo miękki a zarazem funkcjonalny. rewelacyjna funkcja spania/kinowa. Polecam

Było warto

Kanapa prezentuje się wspaniale. Najwygodniejsza kanapa na jakiej siedziałem. Materiał jest miły w dotyku. Mebel świetnie prezentuje się w salonie.
Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Zdecydowałam się na narożnik Gio oraz szafkę RTV Elio w wybarwieniu Dąb Casella. Produkty o ciekawym designie, które wyróżniają się dbałością o najmniejsze detale.

Dziękujemy ♥︎ Pięknego dnia! Zespół Mitto Home ♥︎
Piękny i wygodny narożnik Gio. Idealnie sprawdzi się dla tych, którzy chcą się zrelaksować, ale też odpocząć na rozłożonej wersji. Narożnik wygląda pięknie zarówno z przodu jak i z tyłu.

Dziękujemy ♥︎ Pięknego dnia! Zespół Mitto Home ♥︎

Pełna profeska, polecam! :)

Piękne meble, jestem szczęśliwą użytkowniczką kolekcji Elio oraz narożnika puffy i polecam w 100%! Jakość wykonania super, bardzo wygodny narożnik ;) napewno jeszcze nie raz skorzystam z usług tej marki, bo ja osobiście się zakochałam! ♥️

Kanapa

Świetna obsługa, szybka dostawa i przede wszystkim ta piękna kanapa! Można odpoczywać na niej całymi dniami, a oprócz tego jest wspaniałą dekoracją salonu ♥️
Długo szukałam komody Minimalistycznej o odpowiednim rozmiarze, aż w końcu udało mi się znaleźć w Mitto Home 🤍 Instrukcja składania była dość przejrzysta, komoda prezentuje się pięknie :)

Dziękujemy ♥︎ Pięknego dnia! Zespół Mitto Home ♥︎
Kupiłam szafkę RTV Elio w wybarwieniu Dąb Casella i jestem bardzo zadowolona. Wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach – ciepły, naturalny odcień dębu i ładnie zaokrąglone fronty. Prosta forma, ale robi wrażenie i świetnie pasuje do salonu w stylu nowoczesnym/japandi. Dostawa i montaż bez stresu: dobrze zabezpieczone paczki, wszystko idealnie spasowane, instrukcja czytelna. Kontakt ze sklepem kulturalny i szybki, dostałam konkretne odpowiedzi na pytania przed zakupem. POLECAM! :)

Dziękujemy ♥︎ Pięknego dnia! Zespół Mitto Home ♥︎
Bardzo Wygodna i piękna kanapa Gio Idealnie się wpasowała do mojego wnętrza.