Focus Garden

Opinie łącznie (13 103) Opinie (6681) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci bardzo pozytywnie oceniają jakość, solidność oraz wygląd produktów, a także profesjonalną i uprzejmą obsługę klienta, która sprawnie rozwiązuje reklamacje. Dużym atutem sklepu jest szybka i terminowa dostawa oraz solidne, dokładne zapakowanie przesyłek. Wiele osób docenia również prostotę montażu oraz pomocne instrukcje. Pojawiają się jednak pewne uwagi dotyczące sporadycznych wad produktów lub ich trwałości. Klienci zgłaszają także trudności związane z firmami kurierskimi, opóźnieniami w dostawie i brakiem awizacji. Zdarzają się skargi na uszkodzenia podczas transportu oraz na nieprecyzyjne lub niepełne instrukcje montażu, a także braki w elementach montażowych. Proces reklamacyjny, choć z reguły sprawny, czasem bywa utrudniony lub opóźniony.

OpinieFocus Garden

FALCON 340x194cm Cold Grey

Jakość wykonania adekwatna do ceny i całkiem przyzwoita, instrukcja montażu dość dokładna -delikatne niejasności, spasowanie elementów OK, grubość blachy wystarczająca (niektóre elementy porysowane ale akceptowalnie, folia tylko na niektórych i dobrze bo bardzo trudno usunąć) i dużo lepsza niż w innym domku który zakupiłem, co ważne spasowanie drzwi oraz ich działanie jak najbardziej poprawne a otwory idealne wielkością (mam 176cm i nie wale w nadproże głową), śruby do montażu kiepskie, łatwo przekręcić trzeba robić uważnie z wyczuciem. Czas składania w dwie osoby ok 12 godz.
Dziś mogę powiedzieć, że była to jedna z najlepszych decyzji zakupowych do naszego ogrodu. Fotele są niesamowicie wygodne, miękkie i przyjemnie się bujają. To takie miejsce, z którego człowiek nie chce wstawać – chyba że po dolewkę kawy. ☕📖 Najzabawniejsze zaczyna się jednak wtedy, gdy przychodzą dzieci ze swoimi rodzinami. Nagle wybucha mała rodzinna „wojna” o to, kto ma siedzieć na fotelach i czyje właściwie są te fotele. Każdy chce zająć najlepsze miejsce, a chętnych jest zawsze więcej niż foteli! 😄 Ja natomiast uwielbiam spędzać w nich każdą wolną chwilę – z dobrą książką, aromatyczną kawą i widokiem na ogród. To mój mały kawałek codziennego luksusu. ❤️ Gorąco polecam! Jeśli szukacie wygodnych, stylowych i naprawdę relaksujących foteli ogrodowych, to strzał w dziesiątkę. Tylko od razu zamówcie dwa – oszczędzicie sobie domowych negocjacji! 😄🌿
To nasze pierwsze jacuzzi, wydaje się że dokonaliśmy dobrego wyboru, ale mieliśmy problemy z montażem, gdyż nie było instrukcji, a ponieważ montowaliśmy w sobotę, poprosiliśmy telefonicznie o jej przesłanie drogą mailową, jednak nie było to możliwe, gdyż ekipa techniczna miała dzień wolny. W końcu jakoś nam się udało złożyć, uruchomić i wypróbować. Nie wiedzieliśmy np. że dmuchaną podkładkę należy umieścić pod basenem a nie w środku, ta pomyłka kosztowała nas niepotrzebnym wylewaniem wody. Ale w sumie jacuzzi jest ok.
Polecam sklep ,wszystko zgodne z opisem , zapakowane bardzo ładnie każdy rodzaj części,śrubki opisany w osobnych woreczkach ,instrukcja czytelna , konstrukcja wydaje się stabilna , mam wymiar 3,6 na 7,2 m przyścienna , sam zamontowałem po wykonaniu fundamentu punktowego wcześniej zajęło mi to cały dzień od 7 rano do 22 ale byłem sam (żona trochę pomogła ) roboty jest sporo najlepiej w dwie osoby ale ogólnie zaoszczędziłem dużo pieniędzy w porównaniu do firm które wyceniały na wymiar taka pergole, polecam nie bać się kupować
Produkt wydaje się dobrym zakupem jak na moje potrzeby czyli mały domek narzędziowy czy składzik w niewielkim ogrodzie. Nie wiem jak trwałością bo został złożony dzisiaj ale wrażenie jest dobre. Troszeczkę wątpliwości przy posługiwaniu się instrukcja co do mocowania podstawy i domku do podłoża ale do ogarniecia. W moim przypadku miałem wątpliwości czy nie ocenić gorzej ponieważ kilka elementów dotarło zagietych :( Ostatecznie wziąłem pod uwagę, że do uszkodzeń doszło w transporcie a, że nie otwierałem paczki przy kurierze odpuściłem dochodzenie się w tym temacie. Domek stoi w miejscu gdzie uszkodzenia nie będą widoczne.
Kupiłam szafkę gospodarczą, niestety okazało się że niektóre elementy są uszkodzone. Po konsultacji telefonicznej złożyłam reklamację poprzez formularz reklamacyjny (trochę upierdliwy, bo nie działa sprawnie w wersji "na telefon") ale reklamacja została rozpatrzona w ciągu kilku godzin i już po kolejnych dwóch dniach otrzymałam nowe elementy wolne od wad. Polecam sklep i pozdrawiam Panią z obsługi klienta, ogromnie uprzejma i cierpliwa osoba! 🤩

Porządny produkt, bardzo dobry kontakt, relatywnie szybka dostawa

Bardzo dobry kontakt, szybka dostawa, produkt dobrej jakości. Jedna uwaga jaką mam to brak możliwości obejrzenia produktu gdziekolwiek - chociażby próbek koloru, ponieważ zdjęcia jednak nie oddają tego w całości. Firma współpracuje z marketami budowlanymi więc można by było wykorzystać je do tego celu. Taki zakup to jednak są zbyt duże pieniądze na podejmowanie ryzyka zakupu jednak trochę w ciemno. Niemniej mnie się udało - kolor pasuje idealnie, choć wolałbym podjąć decyzję bardziej świadomie. Gwiazdka mniej ze względu na brak możliwości obejrzenia produktu na żywo.
Witam, dokonalam zakupu jakiś czas temu był to zestaw stół + krzesła po tym czasie użytkowania mogę śmiało polecić te mebelki są wygodne, dobrze wykonane jak na tą cenę. Nie miałam rowniez najmniejszego problemu z drobną reklamacją związaną z jednym krzesełkiem, bardzo dobry kontakt z biurem obsługi reklamacja szybko wzięta pod uwagę. Bardzo polecam wszystkim 😊

Plus i Minusy

+ za sprawne i szybkie dostarczenie - za braki w magazynie (potrzebowałem pokrowiec w wersji z trzema sekcjami) - za jakość produktu. Kretyn projektował, kretyn wykonał i niestety kretyn kupuje. Brak szczytowej rurki! Jak pada, robią się baseny. Zimą te baseny zamieniają sie w bryły lodu. Konstrukcja się załamuje i trzeba w FG kupić nowy foliak. Sama rurka nie wystarcza, dodaje jeszcze plastikową siatkę ogrodzeniową wzdłuż tunelu ( w moim przypadku 1.2 x 4 m ) przymocowaną trytytkami. Koszt innowacji 40 zł. Generalnie, produkt kiepskiej jakości na 2 -3 sezony. Pozdrawiam.
Przesyłka dotarła w planowanym terminie. W tej chwili nie mogę jeszcze podzielić się jakością produktu. Jestem starszą osobą i czekam na syna (mieszka w innym mieście), by złożył mi ową gospodarczą szafę. Jeżeli okaże się, że nie będę miała większych zastrzeżeń co do dopasowywania różnych elementów do siebie - zamówię jeszcze komodę z tej serii. Tymczasem dziękuję i pozdrawiam. Irena Sienicka

Tunel foliowy ok. Ale instrukcja montażu słabiuteńko

Wysyłka nie była błyskawiczna ale w normie. Produkt niezły zgodny z oczekiwaniami ale... instrukcja montażu wymaga głębokiego przeprojektowania, brak podstawowych informacji a o szczegółach zapomnijcie. Przydatne było ponumerowanie elementów metalowych, które się przydało ale które rurki mają być z której strony lub jakie długości śrub w którym miejscu to po pierwszym montażu się domyślicie. Śrub zresztą brakowało

Szklarnia jest jakościowo ok , uwaga na instrukcje

Szklarnia jest jakościowo ok. Niestety instrukcja wprowadziła mnie w błąd, szklarnia ma zadaszenie z litego poliwęglanu, w instrukcji jest napisane, że w przypadku poliwęglanu należy osadzić płyty i zasilikonować. Kupiłem 6 szt. Silikonu dekarskiego i wykonałem nim uszczelnienie. Później okazało się że dołączone uszczelki są w dwóch wariantach, jedna do szklanych ścian i grubsze do dachu. Efekt jest taki że wydałem 200zł, estetycznie nie jest idealnie, a pozostałe uszczelki się ze mnie śmieją.

Słabiutko

No słabiutko niestety. Pierwszy zakup i wtopa. Po pierwsze termin dostawy. Kasują za zakup od razu. Zapłacone kartą. Dostawa po miesiącu! Tak można obracać gotówką klientów bez wkładu własnych środków. Czyli zbieramy zamówienia na altanki, płacimy kasą klientów i zgarniamy marżę. Po drugie żonglerka terminami. Raz szybciej, raz później. Wszak przy nie małych gabarytach trzeba się zorganizować - choćby wniesienie na posesję. A tutaj nie wiadomo kiedy dostarczą altanę. No i na koniec hit - adres dostawy. Przy zakładaniu konta podane adres do korespondencji i adres do dostawy. Zamówienie automatycznie przyjęte na adres korespondencyjny. Tego samego dnia prośba o zmianę na adres dostawy - co zostało potwierdzone przez pracowniczkę w odpowiedzi mailowej! No to przyjechało zamówienie nie pod ten adres co trzeba. Dostawca zdziwiony. Ekipa do wniesienia zdziwiona. Akcja "liść dębu". I kto za to wszystko ma teraz dodatkowo zapłacić? No klient, swoim czasem i pieniędzmi - bo sprzedawca ma klienta w doopiu po skasowaniu jego PLNów z konta. Zgadza się?
Z samym zamówieniem nie było problemu, zostało wysłane w przewidywanym terminie, jednak firma kurierska przesunęła termin dostawy o dwa dni i tym samym bardzo zrujnowała zaplanowane prace. No i jeśli chodzi o zamówioną szklarnię cultivo... Dwa długie popołudnia dla dwóch osób to nawet trochę mało na montaż od A do Z, instrukcja wprowadzała w błąd a delikatna konstrukcja w zacisznym nawet miejscu wymaga dodatkowego wzmocnienia.

Narożnik Bergen - top klasa

Wspaniały zestaw. Jakość wykonania na najwyższym poziomie. Solidna konstrukcja, grube i twarde drewno, bardzo wygodne poduchy i siedzenia. Stolik kawowy pomieści spora ilość smaków. Sam narożnik dla 4-5 osób w zupełności wystarczy. Wygląda rewelacyjnie, prezentuje się jeszcze lepiej w rzeczywistości. Oceniam 10/10
Bardzo zależało nam na meblach ogrodowych. Dzwoniąć we wtorek rano chciałam się dowiedzieć czy na weekend paczka bedzie u nas. Na stronie internetowej macie Państwo napisane ze wysyłacie w ciągu 24h. Wasze informacje są mylące - jak ta np ze kurier w srode odebrał paczkę a firma kurierska przekazala pisemną inf ze ma paczkę od czw i ma 2 dni robocze na dostarczenie! Czyli realizacja z szybkim przelewem trwała 6 dni!.. jako klient jestem poprostu zawiedziona. Tym bardziej, ze mąż czytał specyfikacje produktu i jednak również odbiega od proponowanego. Jak z jakością - zobaczymy po dłuźszym użytkowaniu - niemniej obsługa klienta do poprawy....
Trudny montaż stelaża metalowego do ogrodowego fotela bujanego wynikający z rozbieżności otworów do skręcenia. Firma kurierska nie zapewnia wniesienia towaru i dostarcza duże i ciężkie opakowania pod bramę osiedla bez uprzedzenia o konieczności zorganizowania sobie pomocy przez osobę samotną mieszkającą na 3 piętrze bez windy. Paczka ważąca 18kg o dużych gabarytach. Za takj koszt dostawy można już skorzystać z lepszego dostawcy. Powinna być o tym jnformacja w formularzu zamówienia przy dostawie. Osoba na infolinii poinformowała że kurier nie zapewnia wniesienia i tyle.
Wszystko ok. Paczka w któej była zapakowana przesyłką była lekko naruszona, ale to wina dostawcy , absolutnie nie sklepu. Jednak uszkodzenie było na tyle delikatne ( rozdarty karton), żę nie zgłaszałem usterki. ( jednak zwracam uwagę aby inni obserwowali również swoje przesyłki) sam produkt nienaruszony. Produkt wygląda produkt solidnej jakości. Więcej jak już rozłożę na działce:)
Dziękuję bardzo za szybkie rozpatrzenie reklamacji i zaproponowanie rozwiązania, z którego jestem zadowolona. Fotel jest fantastyczny i mega wygodny. Dziękuję Pani z infolinii i Pani od kontaktu z klientem (reklamacje) za mila obsługę. Pozdrawiam i na pewno kupię co jeszcze w Waszym sklepie.

Starannie wykonany i dostarczony towwar.

Bardzo starannie towar zapakowany, na palecie. Dostarczany w stanie złożonym. Towar dostarczony w bardzo dobrym stanie. Fotele są bardzo wygodne, mają rozkładane do każdej pozycji oparcie. Mają specjalne zabezpieczenia na nogi do ustawienia na trawie lub na twardym podłożu. Jestem bardzo zadowolona z zakupu.