Focus Garden

Opinie łącznie (13 131) Opinie (6708) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci bardzo pozytywnie oceniają jakość, solidność oraz wygląd produktów, a także profesjonalną i uprzejmą obsługę klienta, która sprawnie rozwiązuje reklamacje. Dużym atutem sklepu jest szybka i terminowa dostawa oraz solidne, dokładne zapakowanie przesyłek. Wiele osób docenia również prostotę montażu oraz pomocne instrukcje. Pojawiają się jednak pewne uwagi dotyczące sporadycznych wad produktów lub ich trwałości. Klienci zgłaszają także trudności związane z firmami kurierskimi, opóźnieniami w dostawie i brakiem awizacji. Zdarzają się skargi na uszkodzenia podczas transportu oraz na nieprecyzyjne lub niepełne instrukcje montażu, a także braki w elementach montażowych. Proces reklamacyjny, choć z reguły sprawny, czasem bywa utrudniony lub opóźniony.

OpinieFocus Garden

Domek zgrabny, solidny , instrukcja czytelna, dokładna ,domek okazał się łatwy do złożenia z pomocą drugiej osoby. Prezentuje się bardzo dobrze. Brawo dla firmy za szybką i bezproblemową dostawę pewno uszkodzonej w transporcie części -duża różnica w porównaniu z obsługą reklamacyjną i serwisem w Ogrodosferze. Miłe zaskoczenie . Polecam.
J T
Jacek T.
Obsługa klienta na bardzo wysokim poziomie. Pierwszy raz spotkałem się z tak profesjonalnym podejściem do kupującego. Miałem akurat pecha, że dotarły do mnie uszkodzone elementy szafki, a po złożeniu reklamacji bez żadnych problemów zostały do mnie dosłane nowe części. Gorąco polecam sklep Focus Garden, gdyż niewiele jest takich firm na naszym rynku. Gorąco pozdrawiam
Garaż świetny! Łatwo się go składało. Jednak należy wiedzieć, że ta blacha jest cienka. Mimo skręcenia łatwo o wgniecenie i uszkodzenie. My swój garaż wzmocniliśmy o dodatkowe grubsze profile na ścianach w środku. Służy nam jako schowek na graty więc za takie pieniądze nie żałujemy.

Mimo problemów z zamówieniem informacje otrzymałam od razu po zapytaniu i Pani zaproponowała rozwiązanie. Później firma kurierską dostarczała chyba z 3 dni i to bardzo mnie niepokoiło ,bo przez 3 dni był ten sam status . Mimo wszystko zamówiony wypoczynek dotarł po ok 1,5 tygodnia
Leżanka bardzo wygodna, kształt ergonomiczny. W trakcie składania obawiałem się o stabilność ale po złożeniu moje obawy odeszły. Stabilna i wygodna, materiał sprawia solidne wrażenie. Montaż szybki i prosty. W jedną sobie również można sobie poradzić choć pomóc drugiej osoby przydatna. Polecam
Bardz milym zaskoczeniem bylo dostarczanie srub z nadatkiem ktore sa rzadkoscia i dostarczanie rowniez bitow do tych srub. Staranne zapakowanie produktu jak rwniez dostarczenie instrukcji w papierowej formie jest przydatne. Jestem zadowolny z Pergoli i bede polecal wasz prdukt znajomym. Romek

Pojemna szafka na balkon.

Szafka na taras okazała się bardzo fajna. Sama bez problemu ją złożyłam. Jest stabilna i wydaje się w miarę masywna. Jedyne co można byłoby poprawić to zamknięcie. Zauważyłam ,że przy większym wietrze drzwiczki otwierają sie same a szafka stoi w zasadzie w części osłoniętej od wiatru. To jedyny mankament.

Zbyt wiele problemów jak na zakup nowego produktu

Rzadko wystawiam opinie, a jeszcze rzadziej robię to po dłuższym czasie użytkowania, jednak po około miesiącu od zakupu pergoli oraz przejściu całego procesu reklamacyjnego postanowiłam podzielić się swoimi doświadczeniami. Problemy zaczęły się już na etapie realizacji zamówienia. Mimo deklarowanej wysyłki „do 24h” przez długi czas nie można było uzyskać żadnej konkretnej informacji o terminie nadania. Kontakt z działem obsługi klienta był bardzo frustrujący i sprowadzał się głównie do odpowiedzi w rodzaju „sprawa została przekazana do logistyki” lub „proszę czekać”. Po dostarczeniu pergoli okazało się, że zestaw był niekompletny – brakowało instrukcji montażu oraz całego kompletu śrub montażowych. Dodatkowo jeden z elementów stelaża był wgnieciony. W efekcie umówiony wykonawca przyjechał na darmo, a rozpakowane elementy przez dłuższy czas zajmowały znaczną część małego domku i utrudniały normalne funkcjonowanie. Najbardziej rozczarowujące było jednak podejście do reklamacji. Zamiast natychmiastowego dosłania brakujących elementów otrzymałam informację, że sklep musi najpierw „zweryfikować stany magazynowe” części, które od początku powinny znajdować się w komplecie. W przypadku brakującej instrukcji montażu usłyszałam natomiast, że jeśli paczka z częściami nie została jeszcze odebrana przez kuriera, to być może zostanie ona dołożona. Trudno było mi zrozumieć takie podejście, ponieważ instrukcja jest podstawowym elementem zestawu, a wykonawca montujący dużą pergolę nie powinien być zmuszony do korzystania z telefonu zamiast papierowej instrukcji. Ostatecznie sklep uznał reklamację, dosłał brakujące elementy oraz przyznał rekompensatę finansową w wysokości 300 zł, co oceniam na plus. Nie zmienia to jednak faktu, że cała sytuacja kosztowała mnie dużo czasu, nerwów i wymagała reorganizacji wcześniej umówionych prac. Mam również pewne zastrzeżenia do samego produktu. Już po krótkim czasie użytkowania pojawiły się pierwsze ślady korozji. Dodatkowo z korespondencji ze sprzedawcą wynika, że pergola wymaga regularnej kontroli podczas opadów i w okresie zimowym, a producent nie przewidział odrębnych rozwiązań dla użytkowników działek rekreacyjnych i ROD, gdzie przez kilka dni nikogo nie ma na miejscu. W praktyce użytkownik zmuszony jest wybierać pomiędzy ryzykiem zalegania wody przy zwiniętym dachu a pozostawieniem rozłożonego poszycia narażonego na działanie wiatru. Doceniam to, że sklep ostatecznie rozwiązał problem i przyznał rekompensatę, jednak cały proces zakupu i późniejszej reklamacji był zdecydowanie bardziej stresujący i czasochłonny, niż można byłoby oczekiwać przy zakupie nowego produktu.

Bardzo solidny sklep

Zamówione meble dotarły bardzo szybko. Zapakowane solidnie i ze starannością. Okazały się zgodne z opisem i bardzo ładne. Dokładne odzwierciedlenie wyglądu i (zwłaszcza) koloru. A to, co mnie szczególnie urzekło, to oddzielne woreczki i posegregowane śrubki dla każdego mebla z osobna. Super 😀
Bardzo sprawny proces zamówień począwszy od złożenia zamówienia po jego otrzymanie. O wszystkich krokach zamówienia klient jest na bieżąco informowany. Firma oferuje wysokiej jakości towary. Korzystałam z usług tej firmy kilkakrotnie i za każdym razem wszystko przebiegło bez problemu. Polecam
Zestaw Bergen Caffe okazał się strzałem w 10! Bardzo wygodny, solidny, wykonany z dbałością o wykonanie, "ciężki" i stabilny. Pieknie się prezentuje :) Do tego bardzo szybka reazlizacja zamówienia ze szczegółowym monitoringiem procesu realizacji . Jestem w 100 % zadowoolna. POLECAM!
Firma solidna wywiązała się z zamówienia. Szybko dotarło po paru dniach bardzo przyjemnie mi się korzystało z ich strony duży asortyment mają. Samej packi jeszcze nie otwierałem ale jestem dobrej myśli po samej wadze przesyłki odnoszę znaczenie że produkt jest bardzo solidny i trwały i będzie stał przez długie lata
Domek spełnia swoją funkcję, jakość do ceny oceniam na dobrym poziomie. Moim zdaniem trzeba bezwzględnie wczesniej przygotować podłoże np. Beton lub kostka brukowa, ponieważ podłoga w domku jest bardzo miękka. Złożenie domku zajęło mi ok 3h (dwie osoby)
Jako firmę oceniam b.dobrze.Zamówiony towar dotarł bardzo szybko.Natomiast szafka którą zamówiłam budzi dużo wątpliwości.Plastyk słabej jakości,wygyna się,nie jest stabilna.Montaż bardzo szybki, to jedyna zaleta.Drugi raz już bym nie kupiła.Produkt włoski.Myślałam że mają lepszej jakości produkty.🙈
Bardzo lubię Wasze namioty i kupuje je od lat, średnio co 2-3 sezony trzeba wymienić folię, to normalne ale co zauważyłam, zapas folii do wkopania w ziemię jest coraz mniejszy, co utrudnia jego przytwierdzenie do podłoża. W tym roku musiałam dokupić kotwy i wbić je w ziemię, żeby mieć pewność że mocniejszy wiatr nie zwieje namiotu. Weźcie Państwo do serca wskazówkę wiernego klienta, tą mała zmiana odjęła tunelowi spory plus. Pozdrawiam.
Zakupiona markiza w bardzo dobrej jakości i cenie. Dostawa bardzo szybka a produkt świetnie zabezpieczony. Źle oceniłem wymiary ale proces zwrotu był łatwy, bezproblemowy i szybki. W moim przypadku wszystko jak najbardziej OK, mogę polecić zakupy.
D M
Darek M.
Towar zgodny z zamówieniem. Jakość bardzo dobra. Dostawa zgodnie ze wskazanym terminie. Proszę tylko usprawnić płatności, bo gdy wybrana opcja nie może być zrealizowania nie ma możliwości ponownego powrotu i wybrania innej. Konieczne było składanie nowego zamówienia. Jeśli taka opcja jest, to nie jest intuicyjna.
Po złożeniu wygląda ładnie i zdaje się całkiem solidny. Jakbym widział instrukcję przed zakupem to raczej bym się nie zdecydował. Do składania dla miłośników klocków lego. Montaż jest prosty idealny dla jednej osoby, ale jest bardzo dużo elementów złącznych (drobnych wkrętów i śrubek). Zdecydowanie dla osób, które mają dużo czasu na zabawę w montaż. Mi zabrakło jednego dnia.

Miła i pomocna obsługa.

Jestem bardzo zadowolona z zakupów. Obsługa była niezwykle miła, pomocna i profesjonalna. Na moje pytania otrzymałam szybką i wyczerpującą odpowiedź. Zamówienie zostało zrealizowane sprawnie i bez problemów. Z przyjemnością skorzystam z oferty sklepu ponownie. Polecam!
Kontakt mailowy super. Firma bardzo pomocna, mimo że pani na infolinii nie specjalnie. Natychmiast zareagowali na zgłoszony problem. Polecam. Wszystkim zdarza się że coś nie idzie, ale reakcja była bardzo szybka. Na pewno tutaj wrócę.