Focus Garden

Opinie łącznie (14 661)

14 661 reviews since 10 mar 2023

Ważny od: 16 paź 2023
focusgarden.pl spełnia wszystkie Kryteria jakości Trusted Shops Uwzględnione

Klienci najczęściej doceniają szybką realizację zamówienia i sprawną dostawę. Jakość produktów oceniana jest pozytywnie, klienci chwalą solidność, estetykę oraz design, który często prezentuje się lepiej niż na zdjęciach. Obsługa klienta jest profesjonalna, pomocna i szybka, a reakcje na reklamacje oraz pytania są zazwyczaj bardzo pozytywne. Instrukcje montażu często są czytelne i szczegółowe, co przekłada się na łatwość montażu. Proces reklamacyjny w większości przypadków przebiega sprawnie, a klienci doceniają komfort użytkowania oraz ergonomię produktów. Pojedyncze uwagi pojawiają się w kwestii opóźnień i jakości obsługi przez firmy kurierskie. Zdarzają się również sygnały o drobnych wadach lub trwałości produktów. Niektórzy klienci napotykają trudności z dopasowaniem elementów lub niejasnościami w instrukcjach montażu, a proces reklamacyjny bywa mniej satysfakcjonujący w skomplikowanych przypadkach.

OpinieFocus Garden

Przesyłka dotarła w planowanym terminie. W tej chwili nie mogę jeszcze podzielić się jakością produktu. Jestem starszą osobą i czekam na syna (mieszka w innym mieście), by złożył mi ową gospodarczą szafę. Jeżeli okaże się, że nie będę miała większych zastrzeżeń co do dopasowywania różnych elementów do siebie - zamówię jeszcze komodę z tej serii. Tymczasem dziękuję i pozdrawiam. Irena Sienicka

Tunel foliowy ok. Ale instrukcja montażu słabiuteńko

Wysyłka nie była błyskawiczna ale w normie. Produkt niezły zgodny z oczekiwaniami ale... instrukcja montażu wymaga głębokiego przeprojektowania, brak podstawowych informacji a o szczegółach zapomnijcie. Przydatne było ponumerowanie elementów metalowych, które się przydało ale które rurki mają być z której strony lub jakie długości śrub w którym miejscu to po pierwszym montażu się domyślicie. Śrub zresztą brakowało

Szklarnia jest jakościowo ok , uwaga na instrukcje

Szklarnia jest jakościowo ok. Niestety instrukcja wprowadziła mnie w błąd, szklarnia ma zadaszenie z litego poliwęglanu, w instrukcji jest napisane, że w przypadku poliwęglanu należy osadzić płyty i zasilikonować. Kupiłem 6 szt. Silikonu dekarskiego i wykonałem nim uszczelnienie. Później okazało się że dołączone uszczelki są w dwóch wariantach, jedna do szklanych ścian i grubsze do dachu. Efekt jest taki że wydałem 200zł, estetycznie nie jest idealnie, a pozostałe uszczelki się ze mnie śmieją.
Mam jedną uwagę - wieko paczki było zaklejone punktowo, przez to w trakcie transportu otworzyło się. Efektem tego był brak instrukcji i kółek. Dla mnie nie był to problem. Jest to mój drugi zakup i jestem zadowolony.

Słabiutko

No słabiutko niestety. Pierwszy zakup i wtopa. Po pierwsze termin dostawy. Kasują za zakup od razu. Zapłacone kartą. Dostawa po miesiącu! Tak można obracać gotówką klientów bez wkładu własnych środków. Czyli zbieramy zamówienia na altanki, płacimy kasą klientów i zgarniamy marżę. Po drugie żonglerka terminami. Raz szybciej, raz później. Wszak przy nie małych gabarytach trzeba się zorganizować - choćby wniesienie na posesję. A tutaj nie wiadomo kiedy dostarczą altanę. No i na koniec hit - adres dostawy. Przy zakładaniu konta podane adres do korespondencji i adres do dostawy. Zamówienie automatycznie przyjęte na adres korespondencyjny. Tego samego dnia prośba o zmianę na adres dostawy - co zostało potwierdzone przez pracowniczkę w odpowiedzi mailowej! No to przyjechało zamówienie nie pod ten adres co trzeba. Dostawca zdziwiony. Ekipa do wniesienia zdziwiona. Akcja "liść dębu". I kto za to wszystko ma teraz dodatkowo zapłacić? No klient, swoim czasem i pieniędzmi - bo sprzedawca ma klienta w doopiu po skasowaniu jego PLNów z konta. Zgadza się?
Szybka i dobrze zabezpieczona przesyłka. Były wady fabryczne krzeseł i zgłosiłem reklamację. Rozpatrzono ją w ekspresowym tempie tego samego dnia w którym było zgłoszenie. Problem został dobrze rozwiązany. Jestem zadowolony z zakupu. Polecam sklep.
Leżaki RELAX jakość świetna. Posiadam również takie 10-letnie i wyglądają jak nowe. Szczególnie podobał mi się proces reklamacji gdy okazało się że jeden z leżaków jest uszkodzony. Pani Ania w odpowiedzi na reklamację błyskawicznie ją rozpatrzyła i przesłała sprawny towar. Pełna profeska.

Markiza automatyczna

Wymieniałem starą markizę na nową, więc montaż był banalny. Zachęcam jednak do udostępnienia instrukcji montażu w postaci pdf bezpośrednio na stronie produktu. Klientowi łatwiej będzie przewidzieć jakiego osprzętu potrzebuje i jakie ma ograniczenia montażowe w swoim domu.

Słabo zabezpieczony towar

Stół był słabo zabezpieczony, w trakcie transportu doszło do zerwania jednej z taśm zabezpieczających. (prawdopodobnie kurierzy ciągnęli za taśmę, która sie zerwała, zamiast podnosić karton). Zdecydowanie zalecam firmie Focus Garden zmianę przewoźnika (Zadbano.pl) Kiedy odpakowałem stół z lekko naderwanego kartonu, zauważyłem na produkcie odprysk, jednak znajduje się on na trzpieniu, na który nakładana jest noga stołu, dzięki czemu po złożeniu uszkodzenie jest całkowicie niewidoczne. Z tego powodu odpuszczam proces reklamacyjny, niemniej był to czysty przypadek, że wada nie trafiła na odsłonięty element. Karton ze stołem powinien być dodatkowo owinięty folią stretch dla lepszej ochrony. Przed kolejnym zakupem w Focus Garden mocno bym się zastanowił. Dla porównania, krzesła marki Nardi zamówione z innej firmy przyjechały na palecie, w fabrycznym kartonie ale dodatkowo zabezpieczone folią stretch.
Szybka realizacja zamówienia Fotel z podnóżekiem i stoliczkiem z grubych pożądanych rurek. Poduchy miękkie, puszyste i grube. Jestem baaaardzo zadowolona z zakupu który był prezentem dla teściowej która bardzo sobie chwali fotel za jego lekkość i wygodę Na pewno w przyszłości dla siebie też coś kupię
Paczka przyszła w całości 😀 Krzesła które zamówiłam są takie jak chciałam u myślę , że posłużą mi długo . Jedynie Cana mogła by być troszkę niższa. Chciałabym kupić jeszcze kilka szt . Dziękuję. Polecam bardzo

Firma godna polecenia

Cały proces począwszy od zamowienia po dostarczenie do domu przebiegal sprawnie. Towar zgodny z zamówieniem , dobrze zabezpieczony przed uszkodzeniem. Kurier -przemiły człowiek bardzo pomocny. Jesteśmy mega zadowoleni. Jeśli będzie potrzeba, to chętnie skorzystamy z usług tej firmy .Polecamy ją znajomym👍
Z samym zamówieniem nie było problemu, zostało wysłane w przewidywanym terminie, jednak firma kurierska przesunęła termin dostawy o dwa dni i tym samym bardzo zrujnowała zaplanowane prace. No i jeśli chodzi o zamówioną szklarnię cultivo... Dwa długie popołudnia dla dwóch osób to nawet trochę mało na montaż od A do Z, instrukcja wprowadzała w błąd a delikatna konstrukcja w zacisznym nawet miejscu wymaga dodatkowego wzmocnienia.

Narożnik Bergen - top klasa

Wspaniały zestaw. Jakość wykonania na najwyższym poziomie. Solidna konstrukcja, grube i twarde drewno, bardzo wygodne poduchy i siedzenia. Stolik kawowy pomieści spora ilość smaków. Sam narożnik dla 4-5 osób w zupełności wystarczy. Wygląda rewelacyjnie, prezentuje się jeszcze lepiej w rzeczywistości. Oceniam 10/10
Bardzo zależało nam na meblach ogrodowych. Dzwoniąć we wtorek rano chciałam się dowiedzieć czy na weekend paczka bedzie u nas. Na stronie internetowej macie Państwo napisane ze wysyłacie w ciągu 24h. Wasze informacje są mylące - jak ta np ze kurier w srode odebrał paczkę a firma kurierska przekazala pisemną inf ze ma paczkę od czw i ma 2 dni robocze na dostarczenie! Czyli realizacja z szybkim przelewem trwała 6 dni!.. jako klient jestem poprostu zawiedziona. Tym bardziej, ze mąż czytał specyfikacje produktu i jednak również odbiega od proponowanego. Jak z jakością - zobaczymy po dłuźszym użytkowaniu - niemniej obsługa klienta do poprawy....
Produkt w tej cenie jest bardzo dobrym wyborem. Montaż zajmuje trochę czasu, jednak efekt końcowy jest zgodny z opisem i spełnia oczekiwania. Zgodnie z instrukcją składanie większych elementów wymaga udziału dwóch osób, co warto uwzględnić podczas montażu. Natomiast prace wykończeniowe można bez problemu wykonać samodzielnie. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu.
Trudny montaż stelaża metalowego do ogrodowego fotela bujanego wynikający z rozbieżności otworów do skręcenia. Firma kurierska nie zapewnia wniesienia towaru i dostarcza duże i ciężkie opakowania pod bramę osiedla bez uprzedzenia o konieczności zorganizowania sobie pomocy przez osobę samotną mieszkającą na 3 piętrze bez windy. Paczka ważąca 18kg o dużych gabarytach. Za takj koszt dostawy można już skorzystać z lepszego dostawcy. Powinna być o tym jnformacja w formularzu zamówienia przy dostawie. Osoba na infolinii poinformowała że kurier nie zapewnia wniesienia i tyle.

Goście i żona zachwyceni, mam kilka uwag.

Można by było przyczepić się do wszystkiego ALE umiejętna obsługa i można cieszyć się pergolą. Jedyny problem przy montażu miałem z prowadnicami, żeby je przykręcić do profilu głównego musiałem pomagać sobie pensetą. Moglibyście pokusić się o opcje 3m na 5m i trochę wyższe. Postaram się jeszcze dokupić dwie boczne rolety.
Wszystko ok. Paczka w któej była zapakowana przesyłką była lekko naruszona, ale to wina dostawcy , absolutnie nie sklepu. Jednak uszkodzenie było na tyle delikatne ( rozdarty karton), żę nie zgłaszałem usterki. ( jednak zwracam uwagę aby inni obserwowali również swoje przesyłki) sam produkt nienaruszony. Produkt wygląda produkt solidnej jakości. Więcej jak już rozłożę na działce:)

Altana super się prezentuje-solidna.

Altana solidna. Super się prezentuje. Elementy zapakowane każde osobno a mimo to na dwóch elementach zauważyłam delikatne zarysowania, do przeżycia. Nic nie brakowało a nawet było kilka śrubek na zapas.. Wszystko zgodne z opisem. Polecam. Zamówiłam jeszcze rolety. Czekam na przesyłkę

Wyświetl wszystkie profile