Wędzarnia Podlaska Chata - wędliny tradycyjne

Opinie łącznie (7291) Opinie (5268) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci są bardzo zadowoleni z wyrazistego, naturalnego i tradycyjnego smaku wędlin oraz innych produktów, które często przywołują wspomnienia z dzieciństwa. Podkreślają bardzo wysoką jakość oraz naturalność produktów, brak sztucznych dodatków, a także nawiązanie do tradycyjnych, domowych receptur. Doceniają również profesjonalne, solidne i hermetyczne pakowanie zapewniające świeżość towarów, a także szybką, sprawną i terminową dostawę, również za granicę. Wiele pozytywnych opinii dotyczy także miłej, profesjonalnej i pomocnej obsługi, która chętnie doradza oraz reaguje na potrzeby klientów. Sporadycznie pojawiają się pojedyncze problemy z pakowaniem produktów oraz przypadki niedostatecznej reakcji ze strony obsługi.

OpinieWędzarnia Podlaska Chata - wędliny tradycyjne

Paczka pokonała kawałek drogi z Polski do Holandii. Wszystkie wyroby dotarły zimne, jakby dopiero co zostały wyciągnięte z lodówki. Jedynie co, to przyszło uszkodzone opakowanie z pierogami i pyzami. Nie mam o to do Państwa pretensji, bo przez ponad 1000km paczka przechodziła zapewne przez wiele rąk i różnie była traktowana 😉 Serdecznie pozdrawiam, Agnieszka Ratajczak
Witam Paczka dotarła do mnie w wyznaczonym terminie i bardzo dobrze zabezpieczona. Dziękuję. Jeśli chodzi o wędliny to nie mogę się wypowiedzieć o ich smaku, bo jeszcze nie otworzyłam. Wizualnie i zapachowo jak najbardziej ok. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Odpowiedź ze sklepu Wędzarnia Podlaska Chata - wędliny tradycyjne

Dziękujemy za opinię i zaufanie! 🤝 Cieszymy się, że wszystko dotarło i smakowało tak, jak powinno – czyli konkretnie i bez kompromisów. 🎁 Kod rabatowy: PCH 📖 Darmowe przepisy z naszymi wyrobami: 👉 https://www.skleppodlaskachata.pl/przepisy-od-chaty Pozdrawiam serdecznie, Sebastian Rutkowski Wędzarnia Podlaska Chata
Moje pierwsze zamówienie wyrobów w Polskiej Chacie okazało się strzałem w dziesiątkę. Wyroby rewelacyjne pod każdym względem poczynając od najważniejszego, czyli smaku, po sposób dostarczenia ich dp zamawiającego. Naturalny skład, bardzo dobrze przyprawione, smaczne, to najważniejsze zalety wyrobów Polskiej Chaty. Kontynuacja zakupów w Polskiej Chacie pewna.

Świeże i pyszne dojechały do Włoch

Nie pierwszy raz zamawiam w Podlaskiej Chacie wędliny i nie tylko, jakoś wysoka, smak wspaniały i pakowane są bardzo dobrze chłodniowo. Dojechały świeże i z butelkami wody mineralnej które służyły do chłodzenia jeszcze częściowo zamrożonymi (robię zakupy w Podlaskiej Chacie od jesieni do początku wiosny, później temperatury we Włoszech mogą być już zbyt wysokie aby zakupy dojechały świeże). Wszystko bardzo dobrze
Sam osobiście nie miałem okazji spróbować nie mieszkam w Polsce ale kupiłem dla mamy i jej opinia jest pozytywna a ja będę próbował dopiero latem będę miał porównanie do wędlin które robię tylko i wyłącznie na własny użytek z wyrobami z innej wędzarni 😀a tak na marginesie kupiłem w tamtym roku paczkę o jednej z konkurencyjnych firm i nie za bardzo były “swojskie” mięso było strasznie naszpikowane solanka i na talerzu wręcz kałuża zostawała po pokrojeniu
I B
Iwona B.

Pyszności jak za dawnych lat!

Witam serdecznie, chciałbym Państwu serdecznie podziękować za zamówienie urodzinowe dla mojej Mamy 😍 była zachwycona. Dawno nic tak pysznego nie jadła. W końcu coś miało jakość i smak a nie tylko "farbowany" kolor. Jestem Wam ogromnie wdzięczna, gdyż tylko ona pamięta niektóre smaki, a tu trafiliście idealnie❤️będę Was polecać ze szczerego serducha. Dobrze, że JESTEŚCIE❤️moc serdeczności!
Zestaw degustacyjny super. Kiełbasa krucha i boczek przepyszne. Zamawiam już po raz trzeci i nie zawiodłam się na dostarczonych szybko i w profesjonalnym opakowaniu wędlinach. Zagrycha ogórkowa niestety była niedokręcona i wylało się sporo soku - ale ogórki są tak dobre, że traktuje to jako małe niedopatrzenie.

Odpowiedź ze sklepu Wędzarnia Podlaska Chata - wędliny tradycyjne

Bardzo dziękujemy za opinię! ⭐ To dla nas ogromna satysfakcja wiedzieć, że nasze wyroby trafiły na stół i zrobiły robotę. 🎁 Kod rabatowy: PCH 📖 Darmowe przepisy z naszymi wyrobami: 👉 https://www.skleppodlaskachata.pl/przepisy-od-chaty Pozdrawiam serdecznie, Sebastian Rutkowski Wędzarnia Podlaska Chata
zamówienie dotarło błyskawicznie, następnego dnia. Wszystko pyszne, świeże i najwyższej jakości. Ledwo żona Regina zdążyła upiec chleb na mące z lubelskich młynów, a ja naostrzyć noże. Apetyt był już wyostrzony po wizycie (choć tylko wirtualnej)w Podlaskiej Chacie. Pyzy z szarpaną wieprzowiną - genialne, salceson- poezja, a pasztety znakomite. Wszystko bosko pyszne. Do zobaczenia z ofertą już niebawem. Zasypią Was teraz zamówienia z lubuskiego bo stałem się samorzutnym ambasadorem Znamienitej Marki Wędzarnia Podlaska Chata no i Podlaskiej Leniwej Grażyny co wcale leniwa nie jest... Pozdrawiam najmilej. Jarosław Szałata

Odpowiedź ze sklepu Wędzarnia Podlaska Chata - wędliny tradycyjne

Panie Jarosławie, czytając tę opinię, aż poczuliśmy zapach świeżo pieczonego chleba i dźwięk ostrzonych noży 😄🔪🍞 Ogromnie dziękujemy za tak piękne słowa i energię, którą Pan nam przekazał. Cieszymy się, że pyzy z szarpaną wieprzowiną, salceson i pasztety trafiły w punkt – właśnie dla takich reakcji warto pracować po nocach 🥓🔥 A jeśli rzeczywiście ruszy fala zamówień z lubuskiego… to wiemy, komu zawdzięczamy ten „najazd” 😉 Dziękujemy za ambasadorstwo z serca – to dla nas największa nagroda. Do zobaczenia przy kolejnym zamówieniu 🤝 Podlaska Chata & Podlaska Leniwa Grażyna 🏡✨
Swoje zamówienie złożyłem 18.02.2026 wieczorem, 20.02.2026 przyszła paczuszka idealnie zapakowana, wszystko dość chłodne w środku, pięknie wyglądające wędliny - wasza kiełbaska dla mnie aktualnie jest jak wędlina! Jakość - 10/10 Smak - 10/10 Waga ... Dziękuję za wszystkie bonusowe gramy - zapakowane od serca <3! Dziękujemy Wam za starania! Pozdrawiam Piotrek z Rumi!

Bez smaku, a raczej woda + sól / edit: jednak smaczne

Sprawna dostawa, wędliny w boxie dobrze zapakowane. Na tym dobra ocena się kończy, bo smak a raczej jego brak psuje pierwsze wrażenie. Jedna kiełbasa całkiem dobra, reszta wodnista, w smaku słona. Zamiast kaszanki - kiełbasa parówkowa. Po ugotowaniu może będzie lepsza. Boczek się wysmaży, a reszta to może na kanapce z musztardą dla zabicia smaku. Rozczarowałem się niestety. Edycja: po wyjęciu z folii wędliny jak wyżej, jednak po kilku dniach jak lekko "przeschły" zrobiły się dość przyjemne i smaczne. Myślę, że zamówię ponownie i sprawdzę jakość jeszcze raz.
Zamówienie przez stronę wszystko super świeże i pyszne. Niestety gdyby mój pierwszy raz z Podlaską Chatą był zakupem z stoiska z galerii handlowej to pewnie nigdy bym nie wrócił. Zamówiłem raz online, później galeria stacjonarnie - czuć że jedzenie leżakowało.

Warto wracać 😆

Jedzenie jest naprawdę pyszne. Kiełbaski, palcówka i wędzona palcówka są bardzo aromatyczne i mają, głęboki, intensywny smak. Polędwiczka ma wyrazisty smak. Jest bardzo dobrze, delikatnie przyprawiona. Szynka z żubrówka bije rekordy pyszności 😍😍😍 Sękacz to prawdziwy smak Podlasia, który przypomina mi smaki z dzieciństwa. Ciasteczka cynamonowe są rozbrajające. Delikatne, kruche i nie przesłodzone.

Odpowiedź ze sklepu Wędzarnia Podlaska Chata - wędliny tradycyjne

Serdecznie dziękujemy za tak barwną i pełną emocji opinię 💚 Ogromnie cieszy nas, że aromat i głębia smaku kiełbasek, palcówki oraz polędwiczki zostały tak dokładnie docenione, a szynka z żubrówką i sękacz przywołały smaki z dzieciństwa. Miło nam również, że ciasteczka cynamonowe trafiły w gust – delikatne i nieprzesłodzone, dokładnie takie, jakie miały być. Dziękujemy za zaufanie i za to, że warto do nas wracać 😆 Pozdrawiamy serdecznie, Sebastian Rutkowski Wędzarnia Podlaska Chata 🎁 Kod rabatowy: PCH 📖 Darmowe przepisy z naszymi wyrobami: 👉 https://www.skleppodlaskachata.pl/przepisy-od-chaty
Wszystkie wędliny bardzo smaczne , soczyste , pieczeń chlebowa to najlepsza pieczeń jaka kiedykolwiek jedliśmy. Pasztet pieczony bardzo dobry , aczkolwiek był delikatnie przypalony od góry co powodowało lekko gorzki smak, po odcięciu góry było ok. Polecam spróbować sękacza. To dopiero petarda. Ogólnie polecam z całego serca . Wszystko warte swojej ceny.
Bardzo podobała mi się strona internetowa przedstawiająca towar do sprzedaży i promocje na artykuły. Przy odbiorze paczki byłam bardzo pozytywnie zaskoczona zapakowaniem towaru, po raz pierwszy się spotkałam z takim profesjonalizmem.

Pyszności

To już moje trzecie zamówienie , pierwsza paczka była prezentową, dwie kolejne dla mnie. Wszystko przepyszne, jak z czasów mojego dzieciństwa z lat siedemdziesiątych. Mam oczywiście swoich faworytów- kiełbasa krucha, kabanosy, szyneczka wiejska i kaszaneczka. Rarytasy - polecam 😊

Odpowiedź ze sklepu Wędzarnia Podlaska Chata - wędliny tradycyjne

Dziękujemy za tak miłe słowa! 🌿 Ogromnie nas cieszy, że smak i jakość trafiły w punkt. To dla nas największa nagroda. 🎁 Kod rabatowy: PCH 📖 Darmowe przepisy z naszymi wyrobami: 👉 https://www.skleppodlaskachata.pl/przepisy-od-chaty Pozdrawiam serdecznie, Sebastian Rutkowski Wędzarnia Podlaska Chata

Krótkie terminy

Ilościowo ok. Jednakże do świąt większość będzie przeterminowana. Tym mnie zawiedliście. A przecież to wędliny trwałe i długo dojrzewające. Wyczyściliście sobie magazyn ze staroci. Tak się nie postępuje.Ale nie jestem zawistny i życzę wam Wesołych Świąt i smacznego śniadanka Wielkanocnego przy świeżych wędlinach.
Wędliny b.dobrej jakości, wspaniale zapakowane i dzięki wkładowi lodowatej wody przyjechały chłodne. W sprzedaży mogły by być mniejsze porcje,wtedy można sobie pozwolić na wybór większego asortymentu, Jak dla mnie kaszanka była trochę za ścisła. Piszę była bo już ją zjadłem z apetytem. Pozdrawiam Marek

Odpowiedź ze sklepu Wędzarnia Podlaska Chata - wędliny tradycyjne

Dziękujemy za zakupy i opinię! 😊 Zapraszamy ponownie — kod rabatowy PCH (-10%) czeka na kolejne zamówienie. Pozdrawiam serdecznie, Sebastian Rutkowski Wędzarnia Podlaska Chata

Przesyłka do Niemiec

Próżniowe pakowanie Zwódźcie uwagę na styropianowe pudełko czy by nie zainwestować w grubszy materiał. Sugeruję dlatego, bo moje dotarło lekko naruszone. Po prostu było z dziurą przy łączeniu pokrywy z dolną częścią. Reszta - super.
Kiszka ziemniaczana to smak dzieciństwa więc polecam tak jak i moje kubki smakowe, będę korzystać z produktów także pozostałych jak pasztet z kaczki czy schab wędzony i oczywiście skorzystam z pozostałej oferty

B G
Barbara G.
Sklep podoba mi się za szybkość, co bym poprawiła ? Po wybraniu sposobu dostawy paczkomat, miejsce itd dalej... sposób dostawy wraca na DPD a ja ju.ż tego nie widzę. Musi wrócić do twórcy sklepu