Dotychczas robiłem już tutaj zakupy i nigdy nie było problemów, lecz przyszedł czas także na mnie. Ostrzegam przed zakupami w Atlas For Men, bo możecie nie dostać zamówienia, ani zwrotu pieniędzy. Poniżej opisuję mój przypadek.
14. stycznia bieżącego roku próbowałem złożyć zamówienie na kwotę 192,58 zł z płatnością natychmiastową BLIK przez Przelewy24. Pieniądze poszły do sprzedawcy, ale nie utworzyło się zamówienie w sklepie. Złożyłem reklamację na infolinii, na co usłyszałem, że pieniądze wrócą do mnie automatycznie i że powinienem spróbować złożyć zamówienie ponownie (i tutaj zachowałem się jak łatwowierne dziecko). Z potrzeby chwili złożyłem ponownie zamówienie i sytuacja się potwórzyła.
Sklep przywłaszczył sobie moje 385,16 zł i od tego czasu gubi się w swoich kłamstwach, na drodze komunikacji mailowej. Wymieniłem z nimi kilkanaście wiadomości w każdej z nich czytam coraz to większe bzdury. Aktualnie najświeższe kłamstwo brzmi, cytuję:
"Po aktualizacji bazy danych okazało się, że wykonany zwrot należności na Pańskie konto został odrzucony przez pocztę."
Na dzień 22.02.2026 nie otrzymałem zwrotu nienależnie pobranych pieniędzy, co jest zwyczajnym przestępstwem przywłaszczenia. Zauważyłem ponadto, że w zakładce "zwroty" ciągle coś nowego się dzieje. Nie zwracałem jakichkolwiek produktów zakupionych za pośrednictwem płatności po dostawie, a tam co chwilę pojawiają się nowe wpisy, nijak nie pokrywające się z rzeczywistością.
Sprawa została zgłoszona na policję oraz do miejscowej prokuratury. Zgłosiłem też sytuację do Przelewy24 oraz banku, a aktualnie prowadzę starania zmierzające do odcięcia sklepu od bramek szybkich płatności – operatorzy płatności bardzo nie lubią takich zagrań.
Każdemu poszkodowanemu polecam dokonanie zgłoszeń na policję i do prokuratury oraz składanie reklamacji do operatorów płatności. Przestrzegam przed jakimikolwiek zakupami w tym sklepie.
Zachęcam do sprawdzenia zrzutów ekranu załączonych do opinii.