Opinie łącznie (198) Opinie (188) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Ważny od: 23 lut 2026

sagahome.pl spełnia wszystkie Kryteria jakości Trusted Shops Uwzględnione

Klienci bardzo chwalą estetykę, design oraz wygląd mebli, które często prezentują się lepiej niż na zdjęciach. Wysoka jakość wykonania mebli jest doceniana przez większość użytkowników. Obsługa klienta jest postrzegana jako profesjonalna, szybka i bardzo pomocna, a kontakt ze sklepem oceniany jest bardzo dobrze dzięki sprawnej komunikacji. Dostawa zazwyczaj przebiega szybko i sprawnie. Wśród negatywnych aspektów klienci zwracają uwagę na nieczytelne instrukcje montażu oraz brak oznaczeń elementów, co utrudnia składanie mebli. Pojawiają się również pojedyncze głosy krytyczne dotyczące jakości wykonania oraz uwagi do pracy kuriera lub wysokich kosztów dostawy.

Opiniesagahome.pl

Szafka RTV oraz regał z serii Edison w kolorze Orzech Warmia wyglądają świetnie. Uważam że produkty są naprawdę dobrej jakości, a z ich złożeniem nie miałem w pojedynkę w zasadzie większych problemów. Przesyłka również nastąpiła ekspresowo. Złożenie trwałoby jeszcze krócej, gdyby nie fakt, że poszczególne elementy mebli nie są zupełnie oznaczone. Sugestywnym wydaje się być w zasadzie tylko rysunek złożeniowy ogólny ze wskazaniem, jaki numer posiadają poszczególne elementy. To bardzo utrudnia pracę, szczególnie gdy na rysunku czasem liczba otworów nie zgadza się z tymi, które element faktycznie posiada. Mimo to spasowanie mebli okazało się perfekcyjne, szkoda więc za to obniżać ocenę, szczególnie, że tak jak pisałem, w zasadzie w pojedynkę złożyłem oba meble, jednak mogło to trwać znacznie krócej.

Opinia nt. zakupu w Saga Home- komoda Nordello

Jeśli chodzi o meble - są w rzeczywistości takie jak na zdj i filmach na stronie - kolor /wyglad. Są piękne i stylowe i dodają przestrzeni elegancji. Jeśli chodzi o dostawę - nie mamy zastrzeżeń ,meble zapakowane perfekcyjnie aby uniknąć jakichkolwiek uszkodzeń.Dostarcza firma zew. Jeśli chodzi o kontakt z firmą- szybki dostęp, infolinia (choć to chyba 1 osoba) bez zarzutu, starają się, niestety nie do końca udzielają odpowiedzi i nie podtrzymują kontaktu mimo informacji „damy znać „oddzwonimy” - ale tj drobiazg do poprawy ,widać że firmie zależy. Natomiast jeśli chodzi o instrukcje składania mebli to spodziewałam się dramatu po opiniach , ale nie jest tak źle- choć brakuje np. oznaczenia poszczególnych części (płyt). W instrukcji jest „np 1 połączyć z 2”- ale trzeba się domyślać która część to 1, a która to 2- wiec nie odbiega to od instrukcji składania mebli np. z IKEA.(a jesteśmy na bieżąco) Na pewno jak chce się je złożyć sprawnie i szybko to polecam jak macie kogoś kto to robi na co dzień - to zachęcam, dla osób bez doświadczenia - zajmie to więcej czasu. W związku z tym mam nadzieję że obietnica instrukcji składania w formie wideo w rzeczywistości zostanie zrealizowana bo byłby to ukłon w stronę klienta, tym bardziej że nie będzie to z pewnością nasz ostatni zakup. Biorąc pod uwagę całość - zdecydowanie polecamy i firmę bo jet rzetelna i sprawdzona ,a meble są w rzeczywistości tak piękne, eleganckie i niesztampowe jak na zdjęciach na stronie firmy.
Komoda bardzo ładna. Kontakt ze sprzedawcą bezproblemowy, co prawda mógłby być od razu podany numer do kuriera ale po dzwonieniu na infolinię od razu otrzymałam taki numer bez problemu zależało mi na dokładnym ustaleniu godziny dotarcia przesyłki. Niestety jeśli chodzi o złożenie fajnie by było jakby chociaż częściowo było złożone każdą jedną śrubkę trzeba składać samodzielnie, wydaje mi się że takie rzeczy jak prowadnice do szuflad mogłoby już być do półek przytwierdzone, jak ktoś się na tym nie zna to jest dla niego takie składanie trudne i czasochłonne. Rozumiem że meble są do samodzielnego montażu ale nie w każdej firmie jest tak że dosłownie wszystko wszystko każdą jedną śrubkę trzeba samemu wkładać.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z szafki RTV. Jakość wykonania jest bardzo dobra, instrukcja jest czytelna, a montaż przebiegł bez problemów – wszystkie elementy dobrze do siebie pasują. Chciałabym jednak podzielić się kilkoma uwagami, które mogą być pomocne na przyszłość. W przypadku szafki wiszącej otwór w tylnej ściance nie jest potrzebny. Jednocześnie nie jest do końca jasne, w jaki sposób poprowadzić kable, jeśli szafka jest wieszana – musieliśmy samodzielnie wykonać dodatkowe otwory. Nie zostaliśmy również poinformowani, że haki do zawieszenia szafki trzeba dokupić we własnym zakresie. Zaprosiliśmy specjalistę do montażu, jednak z powodu braku haków nie udało się zakończyć montażu i musieliśmy umawiać się drugi raz oraz ponosić dodatkowy koszt za kolejną wizytę i dodatkowy czas pracy. Dobrze byłoby uprzedzić o tym wcześniej, aby w czasie oczekiwania na szafkę można było od razu kupić odpowiednie elementy, szczególnie jeśli komuś zależy na czasie. Szafka bardzo cieszy oko i świetnie wpasowała się w nasze wnętrze. Produkują Państwo naprawdę świetne meble i z przyjemnością będziemy polecać Państwa produkty znajomym.

Odpowiedź ze sklepu sagahome.pl

Dziękujemy za opinię. Wzięliśmy Pani sugestie pod uwagę i dodaliśmy informacje na temat haków na stronie produktów. Haków mocowanych do ściany nie załączamy do zestawu z tego względu, że mogą się one różnić w zależności od rodzaju podłoża, do którego mają być mocowane, np. ściana z płyty gk, z cegły. Dlatego sugerujemy, żeby zostały dobrane indywidualnie do rodzaju ściany.

Piekne meble i solidnie wykonane

Meble sa piekne, jeszcze ladniej na zywo sie prezentuja niz na zdjeciach. Solidnie, dobrze zapakowane paczki. Instrukcja jasna i czytelna- zlozylam sama bez wczesniejszego doswiadczenia w skladaniu mebli! Dostarczone zostaly w ustalonym terminie, obsluga przez telefon bardzo mila. Polecam!

Jest dobrze ale mogłoby być bardzo dobrze

Zakupiona komoda oraz szafka RTV trochę różni się kolorem od tej ze zdjęć, których kontrast jest trochę " podkręcony". Instrukcja składania koszmarna. Niewielkim nakładem chęci można byłoby to poprawić i byłoby dużo prościej. Na plus: skręcone meble sprawiają bardzo solidne wrażenie - oczywiście w tej klasie cenowej a duży wpływ na to mają konfirmaty, których używamy do skręcania dużych fragmentów mebli. Jest to pierwszy raz, kiedy spotykam się z takim rozwiązaniem w meblach " z paczki" - duży plus za to. Szuflady na systemie GTV co również uważam za plus. Oczywiście nie jest to Blum ale GTV są naprawdę solidne a większość konkurencji używa najtańszych prowadnic rolkowych.

Odpowiedź ze sklepu sagahome.pl

Dziękujemy za opinie! To prawda, kolory na zdjęciach mogą się różnić nawet w zależności od urządzenia, na którym są wyświetlane. Dlatego zachęcamy do zamawiania darmowych próbek dekoru, żeby zobaczyć kolor w rzeczywistości. https://sagahome.pl/products/probki
Polecam meble. Bałam się zamówić z uwagi na niską cenę...ale okazało się, że przy takiej cenie jakość okazala się kilka razy lepsza od mebli z popularnych sieciowek. Kolor piękniejszy niż na zdjęciach na stronie. Polecam, jakość wysoka, design cudowny.
Opinia importowana
Świetna jakość mebli i fantastyczny kontakt z firmą‼️ Komoda, którą zamówiliśmy, na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach – solidne wykonanie, piękny fornir, wszystko dopracowane w detalach🥰 Bardzo doceniamy też bezpośredni kontakt i realne zainteresowanie tym, czy klient jest zadowolony. To nie jest pierwsze i na pewno nie ostatnie zamówienie‼️ Zdecydowanie polecam i chętnie wrócimy po kolejne meble‼️
Komoda Edison, przecudowna, w rzeczywistości wygląda jeszcze piękniej niż na zdjęciu, naprawdę warto, polecam każdej wahającej się osobie, ja jestem zachwycona komodą 👍👍👍

Odpowiedź ze sklepu sagahome.pl

Bardzo dziękujemy za opinię!
Bardzo polecam komodę z serii Kioto. Jest piękna, ponadczasowa oraz solidnie wykonana. Idealnie pasuje do naszego wnętrza. Kontakt ze sklepem bardzo szybki i konkretny, jestem zadowolona.

Solidny mebel

Solidny materiał, wzorowa obsługa z firmą. Był problem z przesyłką, ale wina leżała po stronie firmy kurierskiej, która 2 kartony dostarczyła w dwa różne dni. Szafka RTV przepiękna! Tak jak i cała linia! Polecam! Jedynie instrukcja mogłaby by być bardziej czytelna, lub części podpisane małymi cyferkami ( naklejki).

Bardzo dziękujemy!

szafki nocne

Zamówiłam szafki nocne - produkt bardzo ładny, jakoś względem ceny też ok. Zamieniłabym jednak prowadnice szuflad na lepsze - w tej cenie myślę, że powinien to być standard. Instrukcja nie intuicyjna, z błędnie zaznaczonymi punktami. Ocena ogólna na + ponieważ szafki finalnie po złożeniu ładnie się prezentują.

Odpowiedź ze sklepu sagahome.pl

Dziękujemy za opinie i konstruktywne uwagi, weźmiemy je sobie do serca. Szafka wygląda pięknie w tych pastelowych kolorach!
Komoda i szafki nocne Edison Orzech bardzo ładne, mechanizmy szuflad chodzą dobrze. W zestawie montażowym braki pojedynczych śrub/wkrętów, więc trzeba się nastawić na wizytę w markecie budowlanym. W jednej desce odwrotnie wywiercone dziury pod ślimaki, ale można dowiercić i komode finalnie do końca złożyć. Numerów elementów z instrukcji brakuje na elementach meblowych - trzeba się domyślić co jest co. Realna dostawa ok 14 dni.

Odpowiedź ze sklepu sagahome.pl

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. W tym przypadku czas realizacji zamówienia wydłużył się ze względu na brak magazynowy i konieczność produkcji mebla. Kontaktowaliśmy się telefonicznie z informacją, że termin będzie wydłużony. Jeśli pojawiły się jakiekolwiek wady lub braki np. wkrętów, to można się z nami skontaktować i dosyłamy: biuro@sagahome.pl

Zdecydowanie polecam

Szybka wysyłka, meble pakowane w zabezpieczone kartony, czytelne instrukcje i piękny design. Zdecydowanie polecam zakupy w Saga Home!
Bardzo szybka realizacja zamówienia. Pomimo, że podczas zamawiania nie uwzględniono opcji wniesienia, to Pan Kurier był bardzo miły i wniósł paczki z meblami do domu :) Baardzo dziękuję :) Meble prezentują się znakomicie. Polecam !

Odpowiedź ze sklepu sagahome.pl

O, cudownie! Jest wielu życzliwych ludzi na świecie. . Bardzo dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że meble się Pani podobają. :)
Mebel super, dodatkowo na uwagę zasługuje dobrze zabezpieczona paczka. Do poprawy z pewnością przejrzystość instrukcji, obecnie uda się złożyć ale w kilku miejscach trzeba się zastanowić i pomyśleć bardziej niż w ikei ;)

Odpowiedź ze sklepu sagahome.pl

Dziękujemy za opinię i cenną uwagę! Cieszymy się, że mebel spełniły Pana oczekiwania. Pracujemy nad nową wersją instrukcji. Nad jej uproszczeniem i większą przejrzystością, żeby składanie było bardziej intuicyjne ;)
Było bardzo dobrze. Jedyne co to długi czas oczekiwania przez przerwe wakacjną ale akurat sie nam nie spieszyło.
Opinia importowana
W przypadku trudności z zamówieniem - pierwszą formą kontaktu mogłaby być informacja pisemna ( e-mail/sms ), która może być dodatkowo potwierdzona telefonicznie po upływie jakiegoś czasu. Mogłoby to skrócić rozmowę, która niekoniecznie jest formą preferowaną przez osoby niekoniecznie mające możliwość takiej rozmowy z racji wykonywanego zawodu.
Opinia importowana
Super kontakt z obsługą. Dziękuje za zaangażowanie i natychmiastową reakcję w kontekście pomyłki co do wysłanego modelu mebla z uwzględnieniem naszej newralgicznej i mocno stresującej sytuacji w momencie naszych kontaktów. A co możecie ulepszyć? Instrukcję składania i oznaczenie paczek - dużym ułatwieniem byłyby np. numerki na poszczególnych elementach mebla odzwierciedlone w instrukcji i oddzielne zapakowanie mniejszych i większych śrubek (także dodanie po sztuce zapasu). Powodzenia, rozwijajcie się dalej!
Bardzo fajne meble, wizualnie i jakościowo. Jedyny minus to brak oznaczenia nr płyt - w instrukcji mowa o części 1,2, itd, natomiast żadna z płyt nie ma numeracji, przez co dwukrotnie pomyliliśmy płyty i musieliśmy rozkręcać i skręcać na nowo mebel.

Odpowiedź ze sklepu sagahome.pl

Pani Karolino, Nowa instrukcja jest już w przygotowaniu. Ułatwi cały proces, nowe partie będą już w nią zaopatrzone. Dziękujemy za rzetelna opinię :)

• +48516631707
  • sagahome.pl