Opinie nt. sklepu mennicaskarbowa.pl
Zmienić przewoźnika. Doręczenie mojego zamówienia, było niestety najbardziej niemiłym doświadczeniem, z jakim się zetknęłam w ostatnich latach. Kurier pozostawił awizo, mimo, że byłam w domu i w tym samym przedziale godzinowym, dwóch innych kurierów, doręczyło mi przesyłkę bez problemu. To był początek moich problemów. Paczka została awizowana, do oddziału w Otwocku, oddalonego o prawie 20km od mojego domu, mimo, że najbliższy oddział na rejonie jest w Wiązownej 5-7km). Lekko zdemotywowana, postanowiłam się mimo wszystko udać po przesyłkę. Kiedy już wystałam swoje w kolejce, uprzejma Pani w okienku poinformowała mnie, że przesyłki u nich nie ma. Pokazałam jej historię z t&t, na której wyraźnie było zaznaczone, że paczka trafiła do tego oddziału. Pani poszła jej szukać…. Po kolejnych 15 min wróciła z bohaterską dumą na twarzy i obwieściła mi, że ją znalazła. Położyła mi ją na blat, nie sprawdzając mojego dokumentu tożsamości, poprosiła jedynie o podpis na tablecie i wydała mi paczkę. Jestem rozczarowana. Wartość przesyłki nie była na szczęście jakaś zawrotna (12k), ale dopłaciłam za to aby została doręczona do rąk własnych, a w zamian otrzymałam cyrk na kółkach rodem ze średniowiecza. Nie wrócę już do Państwa jako klient, a szkoda, bo samo tempo i jakość obsługi zamówienia(poza doręczeniem), było satysfakcjonujące. Macie bardzo dużo odwagi, współpracując z tak archaiczną, niestabilną i zawodną firmą, jaką jest poczta polska. A zakładam, że Państwa paczki są w większości wartościowe- pewnie dużo bardziej niż ta zamówiona przeze mnie.
Pozdrawiam,
Polecam każdemu kto ceni przejrzystość oraz profesjonalizm. To nie pierwsze zamówienie i nie ostatnie. Nigdy nie miałem zastrzeżeń, czas realizacji zawsze dotrzymany. Kontakt z osobami z Mennicy Skarbowej jest bardzo dobry, dostaniesz odpowiedź na każde pytanie z szacunkiem i „uśmiechem” Pozdrawiam, Adam z Śląska.
Szybka realizacja i konkurencyjne ceny srebrnych monet
Zamawiałem srebrne monety w Mennicy Skarbowej i całe doświadczenie oceniam bardzo pozytywnie. Zamówienie zostało zrealizowane terminowo, a towar dotarł bez żadnych problemów i był dobrze zabezpieczony.
Na plus zasługuje fakt, że ceny zmieniają się w czasie – dzięki temu można trafić na bardzo korzystny moment zakupu. W porównaniu do innych miejsc, gdzie często trzeba długo czekać na dostępność produktów, tutaj bywa zarówno szybciej, jak i taniej.
Proces zamówienia był przejrzysty, a komunikacja bezproblemowa
Złoto z opakowaniem prezentowym
Złoto dobrze zapakowane z potwierdzeniem autentyczności, bardzo ładne opakowanie, natomiast jedyne na co warto zwrócić uwagę to w przypadku mojego zamówienia dopłata do sztabki aby wysyłka była zrealizowana w ciągu 24 godzin nie sprawdziła się w rzeczywistości. Mimo wyboru tej opcji i dopłaty, zamówienie zostało wysłane dopiero po kilku dniach.
Korzystam z ich usług od lat i jestem zadowolony z milej obsługi i szybkich terminów realizacji zamówien...bede korzystal do końca życia i jeden dzień dłużej... jedyna w naszym kraju godna i polecenia..tak trzymać pozdrawiam
Obsługa, bardzo miła i profesjonalna.
Panowie tam pracujący elokwentni i kilturalni.
Klimat wyśmienity.
Jedynym mankamentrm ale to ciężkie do naprawy to parking przed Mennicą i mała poczekalnia. Czasem trzeba poczekać a są tylko trzy siedzące miejsca i nie zauważyłem tam WC.
Zamówienie jest dostarczone zgodnie z opisem i bardzo dobrze zabezpieczone. Przesyłka terminowa, ale w zależności czy zamawiamy monety czy sztabki czas oczekiwania jest z góry określony
Ogólnie sprawnie, mimo długiego czasu realizacji, ale wiadomo, duży ruch w interesie. Byłoby fajnie gdyby w smsie o terminie dostarczenia przesyłki, dostawca podał numer telefonu kuriera. Pozdrawiam.
Trzy gwiazdki za transport pocztą Polską i brak innych możliwości dostarczenia towaru. Pomijam fakt, że kurier z poczty wrzucił paczkę do skrzynki o 7.15 rano pomimo, że byłem w domu. Najgorsza i całkowicie nie odpowiedzialna firma kurierska jako jedyna opcja dostawy przy tak drogich produktach? Słabiutko to wygląda
Kolejny raz brak poszanowania czasu i klienta
Witam serdecznie.
Pkt 1
To było dokładnie 23.11.2025.
złożyłem zamówienie internetowe przez stronę mennicy.
Dostałem e-maila że dziękują za zakup, zamówienie czeka na płatność. Spoko
Zerwałem lokatę ( tracąc odsetki) opłaciłem zamówienie.
Ponownie e-mail dziękujemy za zakup zamówienie przekazane do realizacji.
Mija dwa dni ponownie e-mail zamówienie po mimo że zapłacone zostało anulowane.( Niby błąd systemu, za niska cena monety bulionowej)
Chciałem zamówić ponownie, niestety na zwrot gotówki czekałem kilka dni codziennie dzwoniąc i ponaglając.
Dodam że płacąc za zamówienie zrobiłem przelew natychmiastowy. Mennica tak nie postaila bo ma nas gdzieś...
Przyszedł weekend
Od czasu złożenia i zapłacenia pierwszego zamówienia, przez anulowanie, oczekiwanie na zwrot gotówki, weekend minął tydzień ...... Moneta droższa 700 zł. Chciałem odłożyć swoje oszczędności dla dzieci... 3 monety x 700 zł= 2100 drożej... niestety będą 2
Do tego strata kolejnych 2000 zł z odsetek przez ich błąd na stronie
Biznes z mennica - strata czasu i kasy (razem4100)
Pkt 2
Złożyłem zamówienie doczekałem 3 tyg.
Dostałem e-maila ,,prosimy o potwierdzenie dostarczonego zamówienia i opinie,,
Tak więc udałem się do oddziału a tam znowu ..... Lipa
Informacja ...pana zamówienie jest spakowane ale będzie za 3 może 4 dni
I znowu czas, paliwo, pieniądze (strefa parkowania) zmarnowane
Nikt nie powie przepraszam
Nie polecam
Może to szczegół ale zamawiałem sztabkę mennicy C.HAFNER a dostarczono mi sztabkę mennicy valcambi. Jestem zadowolony z obsługi przy odbiorze i nie mam więcej zastrzeżeń
Pełen profesjonalizm przy odbiorze osobistym w placówce
Obsługa klienta w punkcie stacjonarnym w Bydgoszczy na najwyższym poziomie. Szybko , sprawnie i kameralnie.
Każda wizyta w mennicy to czysta przyjemność , szybko , sprawnie a co najważniejsze profesjonalnie, Serdecznie polecam
Zakup złota
Bardzo dobra komunikacja i szczegółowe odpowiedzi na zadane pytania. Bardzo miła obsługa. Zakup przebiegł bez żadnych problemów.
Wszystko odbyło się sprawnie i profesjonalnie. Nie widzę potrzeby aby trzeba było cokolwiek poprawiać.
Świetna obsługa. Informacja o każdym etapie. Zniżka na kolejne zakupy. Świetnie zapakowany towar.
Polecam podobała mi się dyskrecja przesyłki oraz miła obsługa infolinii sklepu .
Szybko zrealizowany odbiór, wszystko zgodnie z planem.
Sms, kontakt, sprawnie.
Bardzo dobrze zabezpieczona przesyłka - bez żadnych danych na podstawie, których doręczyciel mógłby się domyślać co zawiera przesyłka. Monety bardzo ładne i dodatkowo zabezpieczone w kapslach.
Bardzo dobry kontakt. Znacznie powyżej oczekiwań. Chciałabym, żeby urzędy tak działały