Opinie łącznie (363) Opinie (212) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Ważny od: 25 lut 2026

onduty.pl spełnia wszystkie Kryteria jakości Trusted Shops Uwzględnione

Klienci bardzo często chwalą błyskawiczną realizację zamówień i dostawę. Produkty oceniane są jako bardzo dobrej lub wysokiej jakości, często przekraczają oczekiwania klientów. Obsługa klienta oceniana jest jako profesjonalna, pomocna i sprawna. Większość klientów potwierdza zgodność produktów z opisem i zamówieniem. Klienci najczęściej są zadowoleni z dopasowania rozmiarów. Kilku klientów pozytywnie ocenia stosunek ceny do jakości. Sporadycznie pojawiają się trudności w kontakcie z obsługą klienta. W pojedynczych przypadkach zgłaszane są zastrzeżenia co do zgodności produktów z opisem oraz niedopasowania rozmiarów. Pojawiają się też pojedyncze uwagi dotyczące kosztów dostawy.

Opinieonduty.pl

Nowa koszulka camo absolutnie na plus, troszkę nieprzyjemny materiał w dotyku ale na pewno kwestia przyzwyczajenia. Bluza 10/10, kapelusz chciałbym odesłać jeśli jest taka możliwość i wymienić na klasyczną czapkę WOPR, rozmiar 3XL w Active koszulka pasuje na mnie idealnie. Polo znałem, więc bez euforii. Może o te 1,5 cm za szeroko 😉 breloczek bardzo fajny, pozdrawiam!👋

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Robercie, dziękujemy za tak szczegółową opinię. Cieszymy się, że bluza, koszulka Active i breloczek wypadły bardzo dobrze, a uwagi do pozostałych produktów przyjmujemy na pokład. W sprawie wymiany kapelusza na czapkę WOPR prosimy o kontakt ze sklepem, sprawdzimy temat i pomożemy znaleźć dobre rozwiązanie.
Polar no poprostu piękny i każdy mówi skąd go mam!!, tylko jedynie co to do rozmiaru L na długość trochę za mały i trochę brakuje miejsca na flagi a tak to to super
Koszulki powinny być z materiałów szybkoschnących chroniących od słońca . W upalne dni nie potrzebna koszulka z długim rękawem do grzania ratownika na plaży . Pozdrawiam Ratownik WOPR

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Macieju, dziękujemy za opinię i podzielenie się swoim doświadczeniem z pracy nad wodą. Dlatego właśnie w naszej ofercie znajdują się również koszulki techniczne UPF 50+ wykonane z materiałów szybkoschnących, przeznaczone na najbardziej upalne dni. Wiemy jednak, że każdy ratownik ma swoje preferencje i warunki pracy. Dziękujemy za cenną uwagę i pozdrawiamy kolegę po fachu. Zapraszamy ponownie do onduty.pl
Pięknie dziękuję za bardzo szybką realizację zamówienia bluza jest rewelacyjna obdarowana zachwycona dziękuję i polecam serdecznie

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Pani Dalilo, dziękujemy za tak ciepłą opinię. Bardzo się cieszymy, że bluza sprawiła tyle radości obdarowanej osobie i że udało nam się zrealizować zamówienie tak szybko. Dziękujemy za polecenie i zapraszamy ponownie do onduty.pl.
Koszulki dobre jakościowo ,torba w fajnych kolorach typowych dla ratownictwa bardzo pakowna szkoda ,że nie ma kieszeni wewnątrz z zamknięciem na dokumenty, kasę itp. . Ale to mały szczegół.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Tomaszu, dziękujemy za tak konkretną opinię. Cieszymy się, że koszulki i torba dobrze się sprawdziły, a kolory trafiły w ratowniczy klimat. Sugestię dotyczącą wewnętrznej kieszeni zapisujemy, bo takie uwagi pomagają nam dopracowywać kolejne produkty. Zapraszamy ponownie do onduty.pl.
Witam serdecznie. Jeśli chodzi o moje zamówienie to realizacja jego ok lecz okazało się że rozmiarowo roz. L jest trochę mniejszy niż podane są wymiary według wzoru, kolejna rzecz - zaszyta lewa kieszeń , nie wiem z czego to wynika. Chciałem tą sprawę załatwić telefonicznie żeby polar wymienić nie dosyć z winy producenta ale też z tego powodu że jest dla mnie taki na styk i wolałbym rozmiar większy. dzwoniłem po państwa w czwartek - nikt nie odebrał tel, w piątek próbowałem 2 lub trzy razy gdzie raz tel był zajęty czyli ktoś jednak go u państwa używa. a wiec w obecnym przypadku chciałbym zwrócić polar ze względu na wadę. proszę o informacje jak tego dokonać bo mają państwo napisane że można zwrócić w ciągu 14 dni ale nie ma opisanej metody na to.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Marcinie, przykro nam, że pojawił się problem z polarem. Już działamy nad rozwiązaniem tej sprawy i pomożemy przeprowadzić zwrot lub wymianę. Przy dużej liczbie zamówień przed sezonem ratownictwa wodnego nie zawsze jesteśmy w stanie odebrać każdy telefon, dlatego w takich sytuacjach warto napisać do nas mailowo. Wtedy zgłoszenie zostaje zapisane i na pewno nie zostanie pominięte. Zależy nam na wyjaśnieniu sprawy i doprowadzeniu jej do dobrego finału.

Jakość, szybka wysyłka

Szybka dostawa i mega wysoka jakość wykonania, ma pewno wrócę do tego sklepu by zakupić kolejne rzeczy dla ratownika medycznego.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Piotrze, dziękujemy za tak świetną opinię. Bardzo cieszy nas, że docenił Pan jakość wykonania i sprawną dostawę. Będzie nam miło ponownie wyposażyć Pana w kolejne elementy odzieży dla ratowników medycznych. Do zobaczenia w onduty.pl.
Wysoka jakość produktów, szybka dostawa. Co lepiej? Brakowało mi okładki na książeczkę WOPR i tę kupiłem synowi w innym sklepie :)

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Piotrze, dziękujemy za konkretną opinię. Cieszymy się, że jakość produktów i szybka dostawa wypadły dobrze. Okładkę na książeczkę WOPR dopisujemy do listy braków w ratowniczym wyposażeniu, bo takie sugestie są dla nas bardzo cenne. Zapraszamy ponownie do onduty.pl.
Opinia importowana
Jestem bardzo zadowolony, miła niespodzianka z ulotką w środku - tak trzymać :) Moi znajomi robią zakupy tylko u Was:) polecam Wasz sklep wszystkim dookoła, dobra robota! Cena wysyłki trochę na minus, 22.50 to już trochę dużo, może udałoby się załatwić jakąś tańszą opcję? Paczkomat InPost da się ogarnąć juz za 12 zł dla najmniejszych zamówień. Moze w grę wchodziłaby też darmowa wysyłka przy zamówieniach od jakiejś kwoty? Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego!!!
Bardzo szybka dostawa- co jest dużym plusem w sezonie ratowniczym. Odzież materiałowo dobra jakościowo.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Pani Klaudio, dziękujemy za opinię. W sezonie ratowniczym czas ma znaczenie, dlatego cieszymy się, że zamówienie dotarło tak szybko. Miło nam również, że jakość odzieży spełniła oczekiwania. Zapraszamy ponownie do onduty.pl.
Wszystko ok. Szybka dostawa. Faktura. Kontakt na wysokim poziomie.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Robercie, dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że sprawna dostawa, kontakt i obsługa zamówienia spełniły oczekiwania. Dziękujemy za zaufanie i zapraszamy ponownie do onduty.pl.
jestem zachwycony jakością i wykonaniem a do tego szybka realizacja. godne polecenia i wiem że nie jest to ostatnie zamówienie, przekaże naszemu zarządowi o zakup tylko w tej firmie

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Bardzo dziękujemy za tak mocną opinię. Cieszy nas, że jakość, wykonanie i tempo realizacji zrobiły tak dobre wrażenie. Będzie nam naprawdę miło obsłużyć kolejne zamówienia i zadbać o wyposażenie całego zespołu.
Czekałem na paczkę 24 h to chyba najszybsza dostawa zdecydowanie polecam

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Marku, dziękujemy za polecenie. 24 godziny od zamówienia do paczki to tempo jak z dobrze przeprowadzonej akcji. Cieszymy się, że dostawa zrobiła tak dobre wrażenie i zapraszamy ponownie do onduty.pl.
Dostawa szybka. Wszystko zgodnie z zamówieniem. Polecam

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Pani Agnieszko, dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że zamówienie dotarło szybko i w pełni zgodnie z oczekiwaniami. Dziękujemy za zaufanie i zapraszamy ponownie do onduty.pl.
Expresowa wysyłka, towar bardzo dobrej jakości

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Macieju, dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że zarówno ekspresowa wysyłka, jak i jakość produktu spełniły oczekiwania. Mamy nadzieję, że będzie dobrze służył i zapraszamy ponownie do onduty.pl.
Szybko dostarczone. Towar zgodny z zamówieniem.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Profesjonalna obsługa klienta, szybka wysyłka, rozumienie potrzeb klienta.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Tomaszu, dziękujemy za taką opinię. Od lat współpracujemy z ratownikami, dlatego staramy się dobrze rozumieć potrzeby osób, które na co dzień korzystają z naszego sprzętu i odzieży. Cieszymy się, że zostało to zauważone. Zapraszamy ponownie do onduty.pl.
Wszystko w najlepszym porządku, sprawna wysyłka, dobry produkt.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Krzysztofie, dziękujemy za opinię. Sprawna wysyłka i dobry produkt to zawsze kierunek, którego się trzymamy. Cieszymy się, że wszystko było w najlepszym porządku i zapraszamy ponownie do onduty.pl.

Źle zrealizowane zamówienia

Jedna z dwóch bluz dostała dodatkowe emblematy których miało nie być + logo które miało zastąpić od głównego na piersi RWD zamiast WOPR na obu bluzach zostało wykonane w średniej jakości.

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Panie Marku, dziękujemy za opinię. Przykro nam, że realizacja nie spełniła w pełni oczekiwań. W kwestii jakości logo RWD informujemy, że nie ingerujemy w przesłane pliki graficzne. Nadruk został wykonany z pliku dostarczonego przez Pana, w jakości, w jakiej został przesłany do realizacji. Jeśli chodzi o dodatkowe emblematy, prosimy o kontakt ze sklepem, chętnie sprawdzimy tę sytuację i ją wyjaśnimy.

Koszulki bardzo dobre

Koszulki są super. Lekkie i idealne na upalne dni. Rozmiar się zgadza. Polecam

Odpowiedź ze sklepu onduty.pl

Pani Agnieszko, dziękujemy za polecenie. Bardzo się cieszymy, że koszulki sprawdzają się podczas upałów i że rozmiar okazał się trafiony. Takie produkty właśnie mają zapewniać komfort podczas długich godzin na słońcu. Zapraszamy ponownie do onduty.pl.

onduty.pl

ONDUTY to polska marka tworzona z myślą o ratownikach. Projektujemy, szyjemy i drukujemy odzież w Polsce, mając pełną kontrolę nad każdym etapem powstawania produktu. Nie zlecamy produkcji dalej stawi...