zielony-parapet.pl

Opinie łącznie (3472) Opinie (3472) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci bardzo często chwalą staranne i bezpieczne pakowanie roślin, co zapewnia, że zamówienia docierają w nienaruszonym stanie. Są zadowoleni z wysokiej jakości, zdrowia i wyglądu dostarczanych roślin. Doceniają szybką i sprawną realizację zamówień oraz terminowość dostawy. Klienci chwalą profesjonalizm, uprzejmość i zaangażowanie obsługi oraz dobry kontakt ze sklepem. Dużym atutem sklepu jest także szeroki wybór roślin i akcesoriów oraz dostępność szczegółowych informacji, instrukcji i porad dotyczących pielęgnacji roślin. Niektórzy klienci zwracają uwagę na wysokie koszty dostawy lub niejasne informacje o promocjach związanych z wysyłką. Pojawiają się również pojedyncze sugestie dotyczące potrzeby dalszego rozwoju materiałów informacyjnych oraz sporadyczne uwagi dotyczące pracy firm kurierskich.

Opiniezielony-parapet.pl

Piękna roślina zgodna z opisem. Profesjonalnie zapakowana! Szybka wysylka/dostawa! Jest to już któryś z kolei zakup w Tym sklepie i ani razu nie zawiodłam się pod względem roślin, dostawy! Piękne, również unikatowe kwiaty w przystępnej cenie! Szczerze polecam zakupy! Pozdrawiam cały zespół Zielonego Parapetu!

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za tak piękną opinię i kolejne zakupy 💚 Ogromnie się cieszymy, że po raz kolejny spełniliśmy Pani oczekiwania. Takie słowa są dla całego zespołu Zielonego Parapetu ogromną motywacją. Serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy ponownie! 🌿😊
Bardzo starannie przygotowana przesyłka. Nadeszła bardzo szybko, zgodnie z zapowiedzią. Roślina (Oxalis triangularis) dostarczona w dobrym stanie. Jedyne czego mi brakowało, to informacji w jakim kolorze są liście - zakładałem naiwnie, że będą purpurowe, a są ciemno-fioletowe. Pani na infolinii Zielonego Parapetu bardzo uprzejmie wyjaśniła mi jak wiele jest odcieni liści, i że o to, jaki jest kolor liści zamawianego szczawika trójkątnego można zapytać się przy składaniu zamówienia.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Serdecznie dziękujemy za tak szczegółową opinię i 5 gwiazdek 😊 Cieszymy się, że przesyłka dotarła szybko i w dobrym stanie. Dziękujemy również za zwrócenie uwagi na kwestię opisu koloru liści – faktycznie w przypadku Oxalis triangularis występuje wiele odcieni i staramy się w takich sytuacjach doradzać indywidualnie. Bardzo nam miło, że rozmowa z infolinią była pomocna. Zapraszamy ponownie🌿💚
Przesyłka dotarła do mnie dopiero w piątek a była wysłana w poniedziałek.Całe szczęście,że zamówiłam sansewerie bo inne roślinki mogłyby nie przeżyć trudów dostawy.Wszystko super zapakowane,stan roślin bardzo dobry,może nic się im nie będzie.Problem był z kurierem i przepełnionym automatem paczkowym ale myślałam,że jeśli druga próba się nie udaje to paczka jest zostawiana w jakimś punkcie albo innym automacie a ona wróciła do magazynu i przelezała przez wolny dzień i dopiero następnego dotarła do punktu.Masakra.Mam nadzieję,że pomimo tych perturbacji roślinki będą zdrowo rosły a ja na pewno zamówię kolejny raz ale moze wybiorę inną dostawę.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Pani Małgorzato, cieszymy się, że rośliny dotarły w dobrym stanie i były dobrze zabezpieczone 🌿 Bardzo nam przykro z powodu problemów z dostawą – rzeczywiście sytuacja z automatem i magazynem mogła wpłynąć na czas doręczenia. Przekażemy sprawę przewoźnikowi, aby takie sytuacje nie miały już miejsca . Mamy nadzieję, że rośliny będą się pięknie rozwijać, i dziękujemy za zaufanie oraz zapowiedź kolejnego zamówienia 😊W razie pytań, jesteśmy do dyspozycji (kontakt@zielony-parapet.pl)

Szczególnie podobały mi się informacje -…Przesyłka DOSKONAŁA

Szczególnie podobały mi się informacje - o kolejnych działaniach: kiedy rośliny zostały przygotowane, kiedy zostały spakowane i kiedy wysłane. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona profesjonalizmem spakowania przesyłki. To dzieło doskonałe. Jeszcze takiego ideału nie widziałam. Roślinki dotarły bez uszkodzeń. Poza tym dziękuję za wiedzę na temat pielęgnacji roślin - to dla mnie ważne.

Zadowolona

Jestem zachwycona, po pierwszym zamówieniu zrobiłam kolejne i na pewno nie ostatnie. Bardzo duży wybór roślin i akcesoriów, szczegółowe opisy skąd roślina pochodzi i jakie ma wymagania, wszystko porządnie zapakowane, żadna roślina nie ucierpiała w drodze, ja po prostu przepadłam, kocham Zielony Parapet 😘

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Ogromnie dziękujemy za tak piękną opinię💚🌿 Cieszymy się, że nasze rośliny i akcesoria skradły Pani serce. To dla nas ogromna radość, że przesyłki docierają bezpiecznie, a zakupy sprawiają tyle przyjemności. Do zobaczenia przy kolejnych roślinnych przygodach! 🪴😊

Pierwsze zamówienie z Zielony parapet

Zamówienie zapakowane perfekcyjnie 😁 bezpiecznie. Roślinki wyglądały jakbym je wzięła prosto z pułki sklepowej. Donice i inne akcesoria również. Pani Bożenka z Obsługi zadbała bym była w pełni usatysfakcjonowana. To była moja pierwsza przygoda z Zielony Parapet ale coś czuję że nie ostatnia💪

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za tak cudowną opinię💚 Ogromnie się cieszymy, że pierwsze zamówienie w Zielonym Parapecie było udane, a rośliny i akcesoria spełniły oczekiwania. Pani Bożence również przekażemy miłe słowa. 🌿 Dziękujemy za zaufanie i mamy nadzieję, że kolejne zielone zakupy będą równie udane! 😊 Zapraszamy :)
Bardzo dobrze opakowane maluśkie doniczki z sukulentami, wszystkie dotarły w nienaruszonym stanie, szybka dostawa, oraz to, że byłam informowana na każdym etapie dostawy. Sukulenty zamawiałam pierwszy raz, dlatego cenna też jest informacja, jak mam postępować by rośliny dobrze rosły.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za 5-gwiazdkową ocenę. Państwa opinia jest dla nas bardzo cenna.
Rośliny przyjechały w świetnej kondycji!! Porządnie zabezpieczone, nic niepourywane, ziemia w doniczkach, a nie porozrzucana po kartonie, rośliny zielone, brak uszkodzeń, bez śladów szkodników (mam nadzieję że tak zostanie :) ) Zresztą to nie pierwszy zakup u Was i nie ostatni ;) Czekam na scandensy w rozmiarze XL albo XXL :D

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za tak wspaniałą opinię😊 Bardzo się cieszymy, że rośliny dotarły w idealnej kondycji i spełniły oczekiwania 🌿 Mamy nadzieję, że będą pięknie się rozwijać i pozostaną zdrowe 💚 Scandensy XL/XXL zapisujemy na listę życzeń 😉 Zapraszamy ponownie:)
Podoba mi się sposób zabezpieczenia roślinek oprócz tej taśmy klejącej zwłaszcza na tych malusich doniczkach. Bardzo pomocny jest też opis na stronie, opis rośliny, stanowisko, podłoże, nawożenie i podlewanie. Wszystkie moje roślinki aklimatyzują się już w swoim docelowym podłożu. Bardzo jest również pomocny spory asortyment akcesoriów. Wszystko w jednym miejscu.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za tak szczegółową i miłą opinię😊 Cieszymy się, że sposób pakowania, opisy roślin oraz nasz asortyment okazały się pomocne. Bardzo nam miło, że rośliny dobrze się aklimatyzują. Zapraszamy ponownie:)
Zamówiłem 2 hoje - w przypadku jednej liście były uszkodzone (saravac-cream) - dwa najmłodsze liście z linijnymi pęknięciami, a druga (burtoniae) właściwie można powiedzieć, że była nieukorzeniona - trzy sadzonki słabo ukorzenione - same wypadające z doniczki. Uszkodzenia transportowe rozumiem - liście tej dużej są kruche i podatne na uszkodzenia mechaniczne, natomiast ta druga wg mnie za wcześnie wystawiona do sprzedaży, bez należytego ukorzenienia.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Panie Łukaszu dziękujemy za zgłoszenie i przepraszamy za sytuację 💚 Jeśli problem został zauważony od razu po dostawie, prosimy o złożenie reklamacji i przesłanie zdjęć z dnia doręczenia. Na pewno postaramy się pomóc i znaleźć rozwiązanie (reklamacje@zielony-parapet.pl) 🌿
Nie możecie zrobić nic lepiej bo już bjest najlepiej! Rośliny są super zabezpieczone i docierają tu do mnie w Danii w absolutnie świetnym stanie! Więc jak się chce to można! I wiadomości od Was o tym jak je odparować i jak traktować po przybyciu są super pomocne. Jesteście (przepraszam za język, ale...) zajebisci!

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Ogromnie dziękujemy za tak wspaniałą opinię💚 Bardzo się cieszymy, że nasze rośliny docierają do Danii w świetnym stanie i że nasze wskazówki po dostawie okazują się pomocne. Takie słowa są dla nas ogromną motywacją do dalszej pracy. Dziękujemy za zaufanie i serdecznie zapraszamy ponownie! 🌿😊

Świetna jakość pakowania zamówienia

Przede wszystkim, jak zawsze zresztą, paczka była dobrze zapakowana. Pomimo zróżnicowania produktów (zarówno roślina, jak i paliki, osłonki na doniczki) nic się nie zniszczyło, wszystko dotarło w całości. Nie było to moje pierwsze zamówienie w tym sklepie i na pewno do niego wrócę.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Serdecznie dziękujemy za tak miłą opinię i zaufanie 💚 Bardzo się cieszymy, że wszystko dotarło bezpiecznie i spełniło Pani oczekiwania. To dla nas ogromna radość, że wraca Pani do naszego sklepu. Do zobaczenia przy kolejnym zamówieniu i życzymy samych pięknych przyrostów! 🌿
Przesylka dobrze zabezpieczona a roslinki bardzo ladne i zdrowe. Paprotka naprawde spora a zamioculcas z pieknym malym bejbikiem:-) Maly minusik, bo jednak aloes przyszedl lekko uszkodzony. Polamany jeden dlugi lisc w polowie, ale reszta zamowienia zrekomensowala ten problem:-)

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za szczegółową opinię i piękne zdjęcie 💚 Cieszymy się, że rośliny przypadły do gustu i że większość przesyłki dotarła w pięknym stanie. Przykro nam z powodu uszkodzonego liścia aloesu – mamy nadzieję, że roślina szybko się zregeneruje. Życzymy dużo radości z nowych zielonych podopiecznych! 🌿 W przypadku uszkodzonego liścia, zapraszamy ko kontaktu z nami i przesłania zdjęć, spróbujemy pomóc:) www.zielony-parapet.pl/formularz_reklamacyjny

Świetny sklep

Barszo szeroki asortyment sklepu. Roślinki bardzo dobrze zabezpieczone na podróż, dotarły w idealnym stanie. Bardzo szybka realizacja zamówienia i sprawny kontakt ze sklepem. Po pierwszym zamówieniu, niemal natychmiast wróciłam po więcej roślinek. Serdecznie polecam

Dziękujemy 💚
Jak zawsze wszystko super dostawa polecam wszystkim zamawianie roślin i innych rzeczy w tej firmie To nie pierwszy raz jak Wmawiam u nich produkty i do roślin a to nicienie czy odłożą są rewelacyjne czy preparaty do odstraszania wszelkiego robactwa nigdy się nie zawiodłam

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za tak miłą opinię i zaufanie. Cieszymy się, że kolejny raz spełniliśmy Pani oczekiwania. Dziękujemy za polecenie i zapraszamy ponownie!

Zamówiłam ponad 40 sukulentów!

Zamówiłam ponad 40 sukulentów, głównie eszewerie, rośliny były super zabezpieczone, znalazłam tylko jeden listek który odpadł, szok! 😮 dodatków piękne roślinki zwarte rozety, dobrej jakości, nie było ani jednej rośliny z wydłużonym kształtem. Jestem bardzo zadowolona 😍 mile widziane byłyby rabaty(nagrody) za duże zamówienie 😉

Dziękujemy za ocenę😊
Wspaniale zabezpieczone roślinne maluszki.Jedynie pudełko powinno być inaczej zabezpieczone.Kurier dostarczył je w połowie rozerwane.Niestety paczkę odbierała moja Mama,która wiedząc,że to roślinki rozpakowała zanim przyszłam do domu.Nie było więc jak zareklamować.

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Dziękujemy za miłą opinię i cieszymy się, że rośliny dotarły w dobrym stanie. 🌿 Przykro nam z powodu uszkodzonego opakowania podczas transportu. Dziękujemy za zwrócenie uwagi – weźmiemy tę sugestię pod uwagę i dołożymy starań, aby nasze przesyłki były jeszcze lepiej zabezpieczone. Mamy nadzieję, że roślinki będą pięknie rosły!
Po pierwsze chcialam podziekowac za piekne zapakowanie roslinek , byl zabespieczone idealnie dotarly do norwegii bez jakich kolwiek uszkodzen czy poturbowan, ciesze sie strasznie ze moglam poszerzyć swoja kolekcje kwiatow 🙂 polecam z calego ❤️ .

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za tak piękną opinię ❤️ Ogromnie się cieszymy, że roślinki dotarły do Norwegii w idealnym stanie i bez żadnych uszkodzeń. Dokładamy wszelkich starań, aby były jak najlepiej zabezpieczone, dlatego tak miło czytać takie słowa. Dziękujemy za zaufanie i życzymy, aby nowe roślinki pięknie rosły i cieszyły oko przez długi czas. 🌿😊
Roslinki super! Bardzo dobrze zabezpieczone i karton dobrze oznakowany. Strat w liściach i ziemii nie odnotowałam :) Jedyna uwaga to prośba o dokładniejsze oględziny kwiatków przed pakowaniem i wysyłką - jedna z marant postanowiła mnie zaatakować pająkiem :D

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Bardzo dziękujemy za szczegółową opinię! 🌿😊 Cieszymy się, że rośliny dotarły w świetnym stanie, a sposób zabezpieczenia przesyłki spełnił Pani oczekiwania. Dziękujemy również za cenną uwagę dotyczącą dokładniejszej kontroli roślin przed wysyłką – przekażemy ją naszemu zespołowi, aby jeszcze uważniej sprawdzać każdą roślinę przed zapakowaniem. Mamy nadzieję, że sadzonka szybko zaaklimatyzuje się w nowym miejscu i będzie cieszyć pięknymi liśćmi (już bez dodatkowych lokatorów 😉). Dziękujemy za zaufanie i zapraszamy ponownie! 🌱

Skład podłoża do kaktusów do małej poprawki :)

Poprawcie skład dr Grunt podłoże do kaktusów i sukulentów, miałem wcześniej to samo podłoże kupione u was i wyglądało zupełnie inaczej, mam wrażenie że inny skład procentowo, zdecydowanie mniej skały wulkanicznej i perlitu niż wcześniej. Za bardzo rozrzucone frakcje moim zdaniem. Mogło by być 0- 8 mm albo 0-10 mm maksymalnie w mojej opinii, niekoniecznie 0-20, do w mniejszych doniczkach średnio się to układa i średnio wygląda. Pozdrawiam :))

Odpowiedź ze sklepu zielony-parapet.pl

Panie Jakubie, próbowaliśmy skontaktować się z Panem telefonicznie. Jeśli nie jest Pan zadowolony z otrzymanego produktu, prosimy o złożenie reklamacji i przesłanie zdjęć. Pozwoli nam to ocenić sytuację i sprawdzić, czy doszło do jakichkolwiek nieprawidłowości. Zapraszamy do kontaktu:)