RajOgrodnika.pl

Opinie łącznie (7945) Opinie (7945) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci bardzo często chwalą błyskawiczną realizację zamówień i szybkie dostarczanie przesyłek. Większość klientów ocenia jakość nasion, roślin i innych produktów jako bardzo dobrą, świeżą i zgodną z opisem. Regularnie podkreślana jest staranność i solidność zapakowania przesyłek, co przekłada się na brak uszkodzeń podczas transportu. Doceniany jest szeroki asortyment, przejrzysta oferta oraz atrakcyjne ceny. Obsługa klienta jest najczęściej oceniana pozytywnie za dobry kontakt i profesjonalizm. Strona internetowa zbiera pozytywne opinie za przejrzystość i funkcjonalność. Większość zamówień jest zgodna z oczekiwaniami i opisem. Sporadycznie pojawiają się wzmianki o opóźnieniach w dostawach. Zdarzają się pojedyncze negatywne uwagi dotyczące jakości produktów. Nieliczni klienci zwracają uwagę na braki niektórych pozycji w asortymencie. Występują sygnały o niedociągnięciach w obsłudze klienta lub trudnościach z kontaktem. Czasem pojawiają się pomyłki w asortymencie lub oznaczeniach produktów. Użytkownicy zgłaszają pojedyncze trudności techniczne lub sugestie dotyczące ulepszenia strony internetowej.

OpinieRajOgrodnika.pl

Zamówienie zrealizowane błyskawicznie — przesyłka dotarła bardzo szybko, a wszystko było świetnie zabezpieczone na czas transportu. Nasiona wyglądają na bardzo wysokiej jakości, starannie zapakowane i dokładnie opisane. Widać profesjonalne podejście do klienta i dbałość o każdy szczegół. Zdecydowanie polecam sklep Raj Ogrodnika — na pewno wrócę po kolejne zakupy!
Wiarygodny sklep z sympatyczną nazwą i takim też logo... Sklep Raj Ogrodnika ma bardzo bogatą ofertę nasion (co mnie interesowało przy zakupie), a samo poruszanie się po nim jest nieskomplikowane i przyjemne. Produkty są dobrze opisane i opatrzone ciekawymi wskazówkami. Zamówione nasionka dotarły do mnie szybko (zamówiłam dostawę do paczkomatu), w komplecie, estetycznie zapakowane. Otrzymane nasionka m.in. pomidorów i kwiatów wysiałam w domu i ... są już pierwsze wschody (piszę to 01 kwietnia: jako dowód załączam zdjęcia nasion wysianych przeze mnie 25 marca - arbuz Melia, pomidor Surya, pomidor Lolek, cynia skabiozowa, cynia daliowa Burnus). Bardzo dziękuję i polecam!
Podobało mi się wszystko, ale trudności z wypełnieniem formularza to już nie : kilkakrotnie kwestionował prawidłowość mojego adresu mailowego, a na koniec właśnie na ten sam adres wysłał mi wiadomość potwierdzającą zakup - czyli adres był od początku prawidłowy, a ja traciłam tylko czas i nerwy, wypełniając go raz za razem od nowa.
Szybka dostawa i miła niespodzianka w prezencie. Mniej miłym zaskoczeniem były słabo opisane opakowania łąk kwietnych, kupiłam 3 różne, więc musiałam posiłkować się stroną Raj Ogrodnika przed wysiewem. Ale to plus dla strony, minus dla producenta. Na pewno tu wrócę po kolejne zakupy.
Jestem bardzo zadowolona z zakupów. Polecam Państwa sklep. Dobry kontakt, szybka obsługa. Bogata oferta nasion, szczegółowe opisy. Jeżeli mogła bym coś zasugerować to może przydałby się wyraźny podział nasion na rośliny jednoroczne, dwuletnie, byliny. Być może także pod innym kątem. Np. stanowiska jakie dane rośliny preferują albo rodzaj gleby, może rodzaj siewu czy bezpośrednio do gruntu czy inaczej. Może podział pod względem łatwości i trudności w uprawie. Klient nie musiałby wtedy przeglądać skrupulatnie całej oferty. Jestem amatorką i sądzę, że ludzie, których wiedza jest podobna do mojej mieliby ułatwione zakupy. Mam jeszcze jedną uwagę. Wiem, że to nie leży w Państwa gestii ale wszelkie mieszanki nasion w opakowaniach powinny mieć dokładnie wymienione rodzaje. Kupiłam u Państwa mieszankę nasion przeciwko ślimakom i z opisu wynika, że są w opakowaniu nasiona ziół, roślin jednorocznych i bylin ale jakich? Dlaczego to taka tajemnica? To nie jest w porządku, że producent tego nie podaje. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam Ewa S.
Wszystko byłoby świetnie tzn orzechy ziemne były czyste i są przez ptaki lubiane ale ziarno słonecznika jest silnie zabrudzone, nieodwiane z zanieczyszczeń . Przy karmnikach obsypujących się na skutek wyjadanych pestek, następuje moment w którym w pełnym poidełku mieszczą się plewy i ziarno nie ma dokąd zlatywać. Wydaje mi się, że tzw. ziarna słonecznika zostały zamiecione do worków z pozostałości na podłodze. Wiele lat karmię ptaki, a w tym roku po raz pierwszy i ostatni kupiłam słonecznika u Państwa.
Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Cebulka dymka przyszła świeża, zdrowa i bardzo dobrej jakości. Wszystko było starannie zapakowane, a realizacja zamówienia szybka i bezproblemowa. Widać, że sklep dba o klienta i oferuje porządny towar. Zdecydowanie polecam i na pewno wrócę po kolejne zakupy.
Bardzo szybka wysyłka i genialna jakość produktów. Zamawiałam głównie nasiona, wschody przekraczają 98%. Powstałe rośliny nawet bez mojej ingerencji są w świetnej kondycji. Jestem bardzo zadowolona i polecam.

Od 3 lat kupujemy nasiona :)

Od 3 lat kupujemy nasiona na raj ogrodnika. Nie zdarzyło się jeszcze by któreś nasiona nie wyszły w przeciwieństwie do kupowanych w markecie , może to przypadek ale tak było. Teraz kupujemy tylko tutaj z sprawdzonego źródła:) czasem nas inni wyprzedzą i wykupią co chcieliśmy ale wtedy szukamy zamiennika i nie odchodzimy gdzie indziej :) polecamy raj ogrodnika , jeśli zdrowie pozwoli to na pewno wrócimy na kolejny sezon. Pozdrawiamy serdecznie:)
Chciałabym, aby była możliwość bezpośredniej płatności kartą oraz wysyłki do krajów Unii Europejskiej, bez konieczności pisania e-maili i dopytywania, czy wysyłają do strefy euro. Poza tym personel jest bardzo miły i profesjonalny.

ZADOWOLENIE Z ZAKUPU W "RAJ-u OGRODNIKA"

Jestem bardzo zadowolony z dostawy. Paczka zapakowana tak jakby zawierała elektronikę a nie łapki na myszy. Góra i dół paczki wypełnione perforowaną tekturą (zabezpieczenie od wstrząsów). Łapki owinięte przezroczystą folią. Producent też znany z jakości BROS z Poznania. A przecież koszt 1 łapki to tylko ok 3 PLN. Widać iż firma w działaniach swych jest bardzo profesjonalna i dbająca o klienta i jego nawet niewielkie pieniądze. Dziękuję bardzo. Proszę przyjąć najserdeczniejsze życzenia świąteczne i noworoczne. Tylko nie popsujcie się.

Chciałabym zwrócić uwagę na brak…kontroli jakości produktów

Chciałabym zwrócić uwagę na brak kontroli dostawców z która firma współpracuj, a także brak umiejętnej obsługi klienta. Wprowadzenie małych zmian w tych dwóch obszarach funkcjonowania poprawiłoby moja ocenę firmy, a także sprawiłoby ze raz nawiązaną współpracę chętnie bym kontynuowała w przyszłości. Na prawdę nonsensem jest oferowanie 10% upustu na następne zakupy w sytuacji, gdy towar nie spełnia moich oczekiwań. Może rozmowa z dostawca pomogłaby opracować opisy do każdego produktu zgodnie z ich stanem rzeczywistym. Z tego co sobie przypominam dostałam także upust 5% z którego nie zamierzam skorzystać. Ocenę można poprawić na dobra jeżeli Pan udowodni, ze jest zainteresowany wprowadzeniem zmian w swojej firmie, a chatgpt nie zawsze jest najlepszym przyjacielem. Pozdrawiam
Dzień dobry. Ostatnie moje zamówienie w Państwa sklepie zostało bardzo szybko zrealizowane. Bardzo dziękuję za to. Miłą niespodzianką była również torba na zakupy. Jednak wkradła się mała pomyłka. Otrzymałam 2 opakowania cebuli dymki czerwonej, a zamawiałam 1. Były też dwa opakowania cebuli Sturon polskiej, a miało być jedno polskiej a drugie holenderskiej.
W moim przypadku dostawa bez zarzutu , miałem obawy co do jakości nasion bobu, przy większej ilości, nasiona niektórych znanych firm są bardzo złej jakości, zakupione w waszym sklepie są wizualnie dobre/b. dobre. Pytacie co można zrobić lepiej, można uciąć ceny o połowę, ha
szybka, dostawa. Nasiona dobrze zabezpieczone . Jest 21 listopada, więc wysieję je dopiero na wiosnę. Nie wiem jak wzejdą. Te nasiona zakupione w sklepach ogrodniczych w moim mieście zawsze były nieporozumieniem, nie wschodziły lub wyrastało coś innego niż na opakowaniu ( pietruszka była naciowa a nie korzeniowa, marchewka wielokolorowa, np lawenda okazała się lwią paszczą...... Zrobiłam w Raju Ogrodnika zakupy z polecenia rolnika. Pozdrawiam serdecznie.
Szybka przesyłka, zamówione produkty dobrej jakości (nawet cebulki i kłącza roślin), rabat na kolejne zakupy i gratis od Waszej firmy. Brawo, na pewno jeszcze wrócę!

Super dostawa

Jestem bardzo zadowolona z błyskawicznego dostarczenia przesyłki. Podoba mi się również niezwykle bogaty asortyment oferowany przez sklep 😊

Oh

Szybka dostawa , tylko czy kwiaty takie jak w zamówieniu to się okaże ☺️ niestety już kilkakrotnie okazało się że przyszły zupełnie inne kolory lub odmiany( np przy różach )
Przesyłka dostarczona szybko, tylko jeden preparat w spray przeciekał pomimo zabezpieczenia folią.Proponuję takie preparaty pakować w osobny kartonik. Zamówienie i realizacja bez zastrzeżeń.
Większość nasion już wysiana i wstawiona do szklarenki. Cytryniec w lodówce zimuje ☃️a cucamelon czeka na prawdziwe lato😎 dam znać jak wykiełkują.