CleanFilter.PL

1496 – łączna liczba opinii od 30 wrz 2025

Ważny od: 30 wrz 2025
cleanfilter.pl spełnia wszystkie Kryteria jakości Trusted Shops Uwzględnione

Klienci bardzo wysoko oceniają jakość filtrów, często porównując je pozytywnie do oryginałów. Przystępność cen jest często wskazywana jako przewaga nad oryginalnymi produktami. Opinie o obsłudze klienta są przeważnie pozytywne – doceniany jest sprawny kontakt i pomoc. Większość klientów pozytywnie ocenia jakość opakowania, a także prostotę i intuicyjność procesu zamawiania. Klienci zazwyczaj są zadowoleni z dopasowania filtrów do swoich urządzeń. Wielu klientów wyraża niezadowolenie z powodu długiego czasu realizacji zamówienia. Pojawiają się też pojedyncze uwagi dotyczące drobnych problemów z komunikacją w obsłudze klienta, uszkodzeń lub niewłaściwego zabezpieczenia opakowania, a także sporadyczne sugestie dotyczące procesu płatności.

OpinieCleanFilter.PL

Filtry OK, logistyka wiele do poprawy

Filtry zamówione w poniedziałek 7.9, wg strony "dostawa w 3-4 dni robocze". Do piątku 11.9 brak wysyłki - mail do obsługi klienta. W poniedziałek odpowiedź, że filtry są na stanie w magazynie, ale nie wyrabiają się z wysyłkami. W środę 16.9 nadal brak wysyłki - po kolejnym kontakcie z obsługą klienta pojawia się tracking Packeta / InPost, ale paczka nadal oznaczona jako nie wysłana. W piątek 18.9 nadal wg trackingu nadal nie wysłane, obsługa klienta zapewnia, że było wysłane w środę. W piątek wieczorem paczka materializuje się jako przyjęta przez firmę Packeta i przekazana dalej Inpostowi. Inpost w piątek jej jeszcze nie widzi, ale w poniedziałek 22.9 Inpost przyjął paczkę. We wtorek 23.9 Inpost stwierdza, że paczka nie mieści się w paczkomacie i zostanie przekierowana. W środę 23.9 Inpost dostarcza paczkę pod adres domowy. W ciągu ostatnich 25 lat realizowałem spokojnie ponad tysiąc internetowych zamówień i może kilka razy miałem do czynienia z takim logistycznym bałaganem, żeby towaru dostępnego w magazynie nie dało się wysłać przez prawie dwa tygodnie. Firma Packeta używana przez sklep CleanFilter ma okropne opinie jako kurier. Paczka miała wymiary 36x30x76, co ewidentnie nie mieści się w paczkomacie (maksymalny gabaryt C InPostu 38x41x64) i sklep internetowy powinien to wiedzieć. Kontakt z obsługą klienta był sprawny - w godzinach roboczych odpowiedzi na maile w przeciągu godziny. Filtry są dobrej jakości, dobrze pasują, za dobrą cenę. Filtry zazwyczaj nie są towarem pilnej potrzeby, ale akurat w tym wypadku potrzebowałem ich pilnie, więc przeboje logistyczne były frustrujące.

Odpowiedź ze sklepu CleanFilter.PL

Dziękujemy za szczegółową opinię i docenienie jakości naszych filtrów oraz pracy działu obsługi klienta. Bardzo przepraszamy za wszystkie niedogodności i opóźnienia związane z dostawą zamówienia oraz za błędne skierowanie zbyt dużej paczki do paczkomatu. Dokładnie przeanalizujemy ten przypadek z naszym partnerem logistycznym, aby wyeliminować podobne problemy z wysyłką i pakowaniem w przyszłości. Dołożymy wszelkich starań, aby usprawnić procesy i skrócić czas realizacji zamówień.

Wszystko super – sprawnie i zgodnie z zamówieniem!

Kupiłem w tym sklepie filtry do mojej rekuperacji i jestem bardzo zadowolony. Cała transakcja przebiegła niezwykle sprawnie, a dostarczony produkt jest w 100% zgodny z zamówieniem. Filtry świetnie pasują i spełniają swoje zadanie. Z czystym sumieniem polecam ten sklep każdemu, kto szuka sprawdzonych produktów w dobrej cenie i profesjonalnej obsługi. Na pewno wrócę tu przy kolejnej wymianie!
Bardzo dobry kontakt "na czacie". Rzeczowe odpowiedzi na zadane pytania. Wyjaśnienie niejasności, a przede wszystkim krótki czas oczekiwania na konsultanta. Zamówione filtry dotarły po dwóch tygodniach, zgodnie z opisem. Byłam na to przygotowana. Przesyłka dobrze zabezpieczona. Gorąco polecam!
Będąc szczerym nie byłem pewien czy produkt który otrzymam będzie w ogóle pasował do mojego urządzenia - cena wydawała się być zbyt atrakcyjna. Okazało się jednak że produkt pasuje idealnie, działa wyśmienicie a nieco dłuższy czas oczekiwania w pełni rekompensuje niska cena.
Filtr do rekuperatora WANAS spełnia moje oczekiwania. Po wymianie rekuperator działa prawidłowo, a powietrze w domu jest świeże i czyste. Dobry produkt, który zdecydowanie mogę polecić. 👍
Jakość filtrów bardzo dobra, dopasowanie także super. Jedynie co można ulepszyć to szybsza wysyłka od momentu zamówienia. Ale ocena ogólna bardzo dobra POLECAM

Nic nie mogę powiedzieć poza tym że pac…

Nic nie mogę powiedzieć poza tym że paczka dotarła choć po kilku dniach za trzy miesiące po wymianie filtrów będę mógł powiedzieć więcej.
Najlepsze oceny, mega obsługa.Produkt rewelacyjny. Nigdy nie spotkałem się z takim profesjonalizmem.Polecam jesteście najlepsi.
Skupienie się na filtrach do rekuperacji i wentylacji buduje wizerunek eksperta. Klient czuje, że kupuje od specjalisty, a nie z wielobranżowego marketu Filtry najwyższej jakości, idealnie pasują do mojego rekuperatora i widać, że to porządny produkt. Niestety czas realizacji zamówienia pozostawia sporo do życzenia – na przesyłkę czekałem zbyt długo. Gdyby wysyłka była szybsza, byłoby 5 gwiazdek. Liczę na poprawę w tym zakresie przy kolejnym zamówieniu!
Sprawne odpowiedzi na maile. Można było skoordynować nowe zamówienie ze starym żeby nie trzeba było wysyłać dwa razy kuriera i płacić. Trzeba było zrobić zwrot tym samym kurierem, który by przywiózł nowe filtry i odebrał wtedy stare, źle zamówione i zwrócić resztę pieniędzy.
Filtry bardzo dobrej jakości. Szkoda wydawać kilkadziesiąt złoty więcej na oryginały. Zachęcam niezdecydowanych :)

Porządnie wykonane filtry

Bardzo sprawnie i intuicyjnie działająca strona internetowa. Łatwość wyboru produktów i szybkie dopasowanie do konkretnych modeli sprzętów. Same filtry porządnie wykonane, działają poprawnie. Jedynym mankamentem - zbyt mała informacja (strzałka) o kierunku przepływu powietrza. Jest to trudne do zidentyfikowania, bowiem mikroskopijny nadruk jest na zmechaconej powierzchni i nie jest wyraźnie widoczny. Filtry są dobrze zabezpieczone na czas transportu. Ogólna ocena 6 na 5 - bowiem cena jest niższa niż u konkurencji. Serdecznie polecam.

Zadowolony klient

To.ja.wam zaproponowałem wykonanie filtrów które teraz od was kupuje. Jestem bardzo zadowolony filtry niczym sie nie różnią od oryginału po za ceną na waszą korzyść.

Generalnie wszystko OK

Przesyłka z filtrami powinna być lepiej zabezpieczona przed uszkodzeniem. Poza tym wszystko w porządku, bez zastrzeżeń.

Jestem zadowolony z produktu - pasował

Jestem zadowolony z produktu - pasował, wymiana przebiegła sprawnie. Minus to długi czas realizacji zamówienia, niemal dwukrotnie dłuższy niż deklarowany. Musiałem się upomnieć o zamówienie, a wtedy dopiero została ona nadana.
Długi czas oczekiwania na przesyłkę, sam produkt - ok.
Szybka przesyłka, dobrej jakości filtry, idealne pod wymiar i w bardzo dobrej cenie.

filtry do rekuperacji system air

Dobre filtry, pasują idealnie. Jedyne co można by poprawić to czas dostawy,poza tym wszystko na plus.

Filtry

Towar zgodny z opisem długi czas realizacji zamówienia
Filtry bardzo dobre Może wysyłka trwa dłużej ale warto czekać

CleanFilter – Twoje korzyści dla zdrowego powietrza! CleanFilter projektuje i produkuje certyfikowane filtry powietrza do rekuperatorów. Zamawiasz je bezpośrednio od producenta – bez pośredników i z ...