alewnetrze.com.pl

Opinie łącznie (104) Opinie (21) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Opiniealewnetrze.com.pl

Niestety nie polecam...

Niestety nie mam dobrych wrażeń ze zakupów. Towar dojechał uszkodzony, a proces reklamacyjny prowadzony przez sklep polega wg moich doświadczeń na "umywaniu rąk". Sklep domaga się sprawdzenia całej palety płytek przy kurierze. Jeśli nie sprawdzisz każdej pojedynczej płytki - twoja reklamacja jest odrzucona, mimo, że opakowanie od zewnątrz nie budzi żadnych podejrzeń. W mojej opinii jest to nie fair, ja kolejny raz nie zrobiłbym zakupów w tym sklepie. Wg mnie lepiej jest skorzystać z oferty innych sklepów i spać spokojnie.

Odpowiedź ze sklepu alewnetrze.com.pl

Szanowny Panie, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że zakupy w naszym sklepie nie spełniły Pana oczekiwań i że spotkała Pana taka sytuacja. Pragniemy wyjaśnić, że przy dostawach płytek – nawet w niewielkich ilościach – niezwykle istotne jest sprawdzenie i spisanie protokołu szkody z kurierem w momencie odbioru. Tylko taki dokument pozwala nam skutecznie dochodzić roszczeń wobec firmy transportowej i wymienić klientowi uszkodzony towar. Jeżeli uszkodzenie zostanie zgłoszone dopiero po wniesieniu przesyłki, bez protokołu, nasze możliwości działania są niestety bardzo ograniczone. Zaznacza Pan, że trzeba sprawdzać całą paletę przy odbiorze ale w Pana przypadku proszę zwrócić uwagę, że zakupił Pan tylko 2 opakowania płytek, co nie powinno stanowić problemu przy odbiorze. Rozumiemy, że w praktyce może to być dla Klientów uciążliwe, zwłaszcza gdy uszkodzenie nie jest od razu widoczne, ale tylko w ten sposób my możemy rozpatrywać tego typu reklamacje. Bardzo cenimy każdą opinię, również krytyczną – pozwala nam ona usprawniać procesy i komunikację z Klientami. Mamy nadzieję, że mimo tej nieprzyjemnej sytuacji da nam Pan jeszcze kiedyś szansę, abyśmy mogli pokazać, że zależy nam na satysfakcji naszych klientów. Wielu klientów chwali nas za kwestie zabezpieczenia i transportu towaru.