Ważny od: 7 lip 2026
- Zweryfikowana tożsamość
- Szyfrowana transmisja danych
- Przejrzysty proces składania zamówienia
Jak Trusted Shops zapobiega dodawaniu fałszywych opiniiOpinieLoriano Polska s.p.o.o.
Absolutnie uwielbiam moją nową, tradycyjną baterię Aquanello z brązu! Jeśli szukasz klasycznych baterii, Loriano.pl to zdecydowanie miejsce, do którego warto zajrzeć oferują szeroki wybór pięknych modeli. Jestem bardzo zadowolona z zakupu.
Zdecydowanie odradzam zakupy w Loriano. Kontakt ze sklepem był bardzo utrudniony - na pierwszą odpowiedź czekałem tak długo, że w międzyczasie minął termin, w którym mogłem normalnie zwrócić produkt. Co ciekawe, później, gdy zaczęła się dyskusja dotycząca ich wcześniejszych ustaleń, odpowiedzi zaczęły przychodzić praktycznie od razu.
W korespondencji sklep zaproponował mi wyrównanie różnicy w cenie po pojawieniu się promocji, po czym później zmienił stanowisko i zamiast zwrotu pieniędzy zaproponował kolejny zlew, którego nie potrzebuję. Kolejne wiadomości przynosiły kolejne wersje ustaleń. Całą korespondencję mam zachowaną. Po takim podejściu do klienta nie zamierzam więcej robić tam zakupów i odradzam to każdemu.
Odpowiedź ze sklepu Loriano Polska s.p.o.o.
Szanowny Panie Kevinie,
Przykro nam, że ta sytuacja ostatecznie doprowadziła do tak negatywnych doświadczeń. Ponownie przeanalizowaliśmy całą korespondencję i chcielibyśmy wyjaśnić kilka kwestii.
Skontaktował się Pan z nami, ponieważ po dokonaniu przez Pana zakupu cena zlewozmywaka została obniżona. Zapytał Pan, czy możemy zwrócić różnicę w cenie, aby uniknąć konieczności zwrotu produktu i składania nowego zamówienia.
W naszej pierwszej odpowiedzi poinformowaliśmy, że taki zwrot różnicy w cenie nie może zostać od razu zagwarantowany i że sprawa musi najpierw zostać rozpatrzona przez nasz dział obsługi klienta. Następnie poinformowaliśmy Pana, że nie możemy zwrócić różnicy w cenie w przypadku zamówienia, które zostało już zrealizowane.
Przyznajemy jednak, że jedna z późniejszych wiadomości od naszego działu obsługi klienta została sformułowana w sposób niewystarczająco jasny. W ramach gestu dobrej woli zaproponowaliśmy w niej możliwość skorzystania z ceny promocyjnej, która wcześniej Pana ominęła. Powinniśmy byli wyraźnie zaznaczyć, że oferta ta dotyczyła nowego zamówienia, a nie zwrotu różnicy w cenie w ramach już zrealizowanego zamówienia. Przepraszamy zarówno za tę niejasność, jak i za opóźnienie w naszej odpowiedzi.
W międzyczasie utworzył Pan zgłoszenie zwrotu nr 10625 i otrzymał etykietę zwrotną. Zlewozmywak nie został jednak do nas odesłany. Następnie poinformował nas Pan, że chciałby zatrzymać produkt, pod warunkiem zwrotu różnicy w cenie. Ponieważ produkt ostatecznie nie został odesłany w obowiązującym terminie zwrotu, późniejsze przetworzenie tego zwrotu nie było już możliwe.
Rozumiemy, że sposób, w jaki się komunikowaliśmy, mógł wzbudzić inne oczekiwania. Powinniśmy byli przekazać te informacje szybciej i w bardziej jednoznaczny sposób. Jednocześnie chcielibyśmy podkreślić, że nie została złożona ostateczna deklaracja zwrotu kwoty 474,22 PLN w ramach pierwotnego zamówienia.
Żałujemy, że sprawa zakończyła się w ten sposób, i traktujemy uwagi dotyczące naszej komunikacji poważnie.
Z poważaniem,
Loriano.pl
Dział Obsługi Klienta
bardzo dobry
Szybka dostawa dobra jakosc zlewu jestem zadowolona
Loriano Polska s.p.o.o.
- +48221231790
- www.loriano.pl
- support@loriano.pl
- Warsaw, POL
Loriano Polska s.p.o.o.
Loriano.pl znajdziesz starannie wyselekcjonowaną ofertę wysokiej jakości produktów do kuchni, łazienki, oświetlenia oraz wyposażenia domu. Od 2006 roku pomagamy klientom w całej Europie tworzyć funkcj...