Abra Meble

Opinie łącznie (10 793) Opinie (4075) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Klienci bardzo często podkreślają wysoką jakość obsługi, zwracając uwagę na profesjonalizm, uprzejmość oraz fachową pomoc pracowników. Komunikacja ze sklepem i infolinią jest chwalona za szybki kontakt oraz informowanie o etapach zamówienia. Jakość mebli i produktów oceniana jest zazwyczaj pozytywnie. Dostawa i transport bywają doceniane za sprawność oraz pomocność, a montaż produktów często uznawany jest za prosty i intuicyjny. Niektórzy klienci pozytywnie oceniają również terminowość realizacji zamówień. Pojawiają się jednak także negatywne opinie dotyczące nieprzyjaznego personelu. Częstym problemem jest długi lub niezgodny z deklaracją czas oczekiwania na realizację zamówienia oraz brak informacji lub sprzeczne komunikaty ze strony sklepu. Krytykowane są także opóźnienia w dostawie, brak umówionych usług lub niewłaściwe przygotowanie transportu. Klienci zwracają uwagę na pojedyncze wady, uszkodzenia lub braki elementów w zakupionych produktach, a także na nieczytelne instrukcje montażu i pomieszane śrubki. Dodatkowo, proces reklamacyjny bywa oceniany negatywnie ze względu na brak odpowiedzi, długi czas oczekiwania lub konieczność samodzielnego rozwiązywania problemów.

OpinieAbra Meble

Solidna firma, zamówiony towar dostarczono w szybkim terminie. Polecam firmę ABRA ponieważ mają wysokiej jakości towar oraz ceny przystępne.
Produkt mimo wad w postaci składania się doszedł na czas zgodnie z terminem jakość wykonania niestety nie jest adekwatna do ceny produktu który sobie producent ustalił. Poczekam mam nadzieję że minimum 2lata wytrzyma

Jest ok

Meble wykonane w miarę solidnie. Problematyczna jest instrukcja składania i szukanie odpowoednich śrób w całej torbie dodatków, a wystarczyłoby je zgrzać każde w jeden woreczek i oznaczyć odpowoednio która to która. Wypadałoby też nawiercić dziury do obydwu prowadnic drzwi suwanych w szafach, a nie tylko do jednej z nich. No i transport mógłby ostrożniej obchodzić się z paczkami, mamy wyszczerbione doły drzwi w szafie... na szczęście od środka, niewielkie zarysowanie rantu, więc tego nie widać z zewnątrz.
Na stronie internetowej podane są błędne dane co do dostawy. Szafki miały byc w max 5 dni a czekałem prawie miesiąc. Co do samego towaru to ocena bardzo dobry -. Fabryczne niedociągnięcia przy oklejaniu rantów płyt.
Od początku do samego końca bardzo pozytywnie odbieramy Abrę :) zaczynając od Pani, która ustalała z nami szczegóły przez telefon - bardzo miła, pomocna i uśmiechnięta :) Dalej: bardzo szybka realizacja, terminowość również zasługuje na 5. Meble dobrze zrobione, wszystko bardzo precyzyjne, instrukcja czytelna. Na końcu na wielką pochwałę zasługują również Panowie z transportu. Bezproblemowy kontakt, Panowie uwijali się jak mróweczki, a przy tym nie zabrakło szerokiego uśmiechu. Dziękuję !

Zamówienie dotarło po dłuższym czasie

Zamówienie dotarło, wszystko całe, towar zgodny z zamówieniem. Poprawiac należało by na bieżąco informację o czasie realizacji danego produktu. Przy zamawianiu widniała informacja czas realizacji 5 dni, w rzeczywistości było to 12 dni, a co za tym idzie w parze to kontakt aby dowiedzieć się co z zamówieniem trzeba wykonać kilka telefonów więc kolejne kilka godzin nie nasze.
Wszystko było na najwyższym poziome, a jedyne co można poprawić to możliwość obejrzenia na żywo przed zakupem każdego mebla, którego macie w ofercie.
Świetni doradcy w sklepie w Olkuszu. Wspaniały kontakt z nimi w sprawie dostawy. Błyskawiczna realizacja i dostawa. Panowie z dostawy super poczucie humoru 😁 Polecam !!!

Meble piekne, dostawa zajela chwile ze wzgledu na jedna szafe, ktora miala dlugi termin realizacji. Jestesmy w trakcie skrecania ostatnich sztuk, jednak w jednej szafie zdarzylo sie cos, co wg mnie w ogole nie powinno miec miejsca przy tego typu meblach: brak nawierconych otworow dla listew maskujących. Jak dla mnie kazda jedna dziurka powinna byc wyliczona i zaznaczona. W przypadku pozostalych (komplet sole) wszystko jest na tip top.
Produkt zgodny z opisem Zastanawiam się po co podajecie numer infolinii jak nikt nie odbiera telefonu.Przez ponad godzinę byłem pierwszy w kolejce i zero reakcji.A druga sprawa to że z sklepu dzwonili że towar jest już u nich a na stronie cały czas że towar jeszcze nie wysłany.Ale ogólnie towar bardzo fajny i przyszedł na czas.
Mają Państwo bałagan w zamówieniach, czekałam na realizację bardzo długo i potem jeszcze dzwoniono do mnie bo pracownicy nie wiedzieli czy zamówienie odebrałam czy nie i gdzie jest? Dodatkowo magazyn na ul. Jagielońskiej w Warszawie ma koszmarny dojazd, brak oznakowania, ciężko tam trafić i to zniechęca. Poza tym z wylewki jestem zadowolona bo to Omnires i cena była bardzo dobra. Pozdrawiam Dagmara

Wszystko na plus

Meble bardzo dobrze zabezpieczone, Panowie którzy przywieźli towar super pomocni, kontakt ze sklepem realizującym zamowienie rewelacja o wszystkim byłam informowana telefonicznie na bieżąco.

Ładna, wygodna mała sofa.

Sofa łatwo się rozkłada i składa. Idealna dla dziecka albo jako dodatkowe miejsce spania dla gości. Duży pojemnik na pościel. Zajmuje niewiele miejsca, wygodna. Jedyny minus to brak możliwości rozłożenia, co by niezwykle ułatwiło wnoszenie do domu. Stosunkowo ciężka i trudna w manewrowaniu w drzwiach i na klatce schodowej. Ostatecznie po odkręceniu nie łatwo dostępnych śrub, udało nam się zdjąć pojemnik na pościel i wnieść sofę w dwóch częściach. Bardzo mylące jest to, że opis na stronie informuje, że sofa jest do montażu. Nie jest. Jest cała, gotowa do ustawienia w domu. Ogólnie sofa ok. Mogę polecić.
Narożnik wygląda pięknie i narazie wszystko z nim ok. Niestety mam zastrzeżenia co do wysyłki ( zam. 10 marca ) , do 5 dni roboczych ,a otrzymałam narożnik 24 marca . Niestety sama się kontaktowałam co się dzieje z wysyłką dwa razy. Polecam na przyszłość tylko poprawę komunikacji między klientami, a sklepem. Pozdrawiam serdecznie

Godne polecenia.

Meble prezentują się świetnie. Są dość łatwe w montażu, instrukcja też w miarę czytelna. Zamówione on-line, przyszły przed czasem. Dostawa z wniesieniem ze sklepu również ok.
Otrzymany narożnik był uszkodzony. Po wstępnym rozpakowaniu z przesyłki z wierzchu nie było widać żadnych naruszeń. W związku z tym kurier zapisał że odbiór był prawidłowy. Niestety po odejściu kuriera otworzyliśmy skrzynię a tam było pęknięcie. Po złożeniu reklamacji otrzymaliśmy odmowę ze względu na prawidłowe zatwierdzenie przez kuriera dostarczenie paczki
Kanapa sama w sobie bardzo ładna i wygoda. Niestety kierowca niezbyt uprzejmy. Pomimo zapłaty za dowóz i wniesienie, (kanapa okazała się za szeroka w opakowaniu i nie mieściła się w drzwiach) gdy zapytałam o możliwość rozpakowania by udało się z nią przejść, kierowca zażądał dodatkowych kosztów, za to że rozpakuje i wniesie. Mówiąc, że za usługę wniesienia i dowozu już zapłaciłam to Pan stwierdził, że to jest dodatkowa usługa za „rozpakowanie”. Nigdy więcej nic nie zamówię. Pozdrawiam.
Zamówienie zostało zrealizowane w terminie. O odbiorze zostałem powiadomiony telefonicznie. Odebrany mebel był fachowo spakowany w jednym kartonie, dla mnie za ciężkim do samodzielnego załadunku do bagażnika samochodu. Musiałem skorzystać z pomocy osób trzecich.
Zamówienie miało zostać dostarczone do sklepu w ciągu 7 dni roboczych. Dopiero po 10 otrzymałem wiadomość, że jest gotowe do odbioru. Okazało się że mam na to tydzień. Przez 3 dni nie miałem czasu podjechać po odbiór. 4go dnia zadzwoniła do mnie Pani z przypomnieniem że zamówienie czeka. Potwierdziłem, że przyjadę po południu tego samego dnia. 3 godziny później dzwoni do mnie ta sama Pani z informacją, że niestety nie będą mogli wydać mi mojego zamówienia, bo się WŁAŚNIE zorientowali, że jest ono w innym sklepie w innym mieście. Po tej informacji anulowałem zamówienie.
Bardzo miła obsługa klient obsługiwany z profesjonalizmem oraz fachowym doradztwem.Żadnych problemów z dowozem mebli do miejsca zamieszkania.Meble w bardzo dobrym wydaniu.Sklep Abra w Chojnicach polecam wszystkim klientom i gdyby było 10 gwiazdek też bym ocenił na 10.Jednocześnie powyższy sklep i zakupy w tym sklepie polecam wszystkim klientom.