Opinie na temat RajOgrodnika.pl są przeważająco pozytywne. Klienci bardzo często chwalą szybki czas realizacji zamówień oraz staranne pakowanie przesyłek, co zapewnia bezpieczeństwo produktów podczas transportu. Większość klientów pozytywnie ocenia jakość nasion, sadzonek oraz innych produktów. Dużym atutem sklepu jest szeroki wybór asortymentu, a opisy produktów uznawane są za rzetelne i szczegółowe. Dodatkowo obsługa klienta jest w większości oceniana jako profesjonalna i uprzejma, a zakupy online uznawane są za wygodne.
Sporadycznie pojawiają się jednak uwagi o opóźnieniach w realizacji zamówień oraz pojedyncze zastrzeżenia co do jakości niektórych produktów lub niezgodności z opisem. Niektórzy klienci zauważają brak wybranych pozycji w ofercie lub sugerują dodatkowy podział asortymentu. Pojawiają się również sugestie poprawy kontaktu z obsługą klienta oraz pojedyncze głosy dotyczące technicznych trudności ze stroną internetową lub formularzami.
Opinie nt. sklepu rajogrodnika.pl
Brak kontaktu z firmą nikt nie odbiera telefonu
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Przepraszamy za opóźnienie w realizacji zamówienia. Sprawdziliśmy status przesyłki i potwierdzamy, że zamówiony towar został już doręczony. Rozumiemy jednak, że oczekiwanie mogło być dla Pana/Pani stresujące.
Jeśli chodzi o kontakt telefoniczny – w godzinach większego obciążenia linia bywa zajęta, ale zawsze podczas oczekiwania informujemy o możliwości wysłania wiadomości e-mail, na które odpowiadamy najszybciej jak to możliwe. Z naszej strony dokładamy starań, aby tego typu sytuacje nie powtarzały się w przyszłości. W razie dodatkowych pytań jesteśmy do dyspozycji.
Byłem umówiony telefonicznie na dostarczenie przesyłki w sobotę. Przesyłka dotarła w poniedziałek :(
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Klient kontaktował się telefonicznie ze sklepem, jednak jako sprzedawca nie mamy możliwości ustalania ani gwarantowania konkretnego dnia doręczenia z firmą kurierską. Terminy doręczeń ustalane są wyłącznie przez operatora logistycznego. Z naszej strony przesyłka została nadana prawidłowo i terminowo, natomiast zmiana dnia doręczenia wynikała z decyzji firmy kurierskiej, na które sklep nie ma wpływu.
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Do tej pory nie dostałem zamówienia chociaż miało być w ciągu 48 godzin. Na razie nie mam co oceniać. W Orlen paczce jest zaznaczone przesyłka oczekuje na nadanie. Pisałem już do Państwa ale na razbez odzewu.
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
zgodnie z informacją od przewoźnika przesyłka została doręczona na wskazany w zamówieniu adres. Status doręczenia jest potwierdzony w systemie operatora.
Jeśli paczka została odebrana przez domownika, sąsiada lub pozostawiona w ustalonym miejscu, warto to zweryfikować. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt możemy złożyć zapytanie do przewoźnika i ustalić szczegóły doręczenia.
Z naszej strony zamówienie zostało prawidłowo nadane i zakończone statusem doręczone.
Brak kontaktu , odezwu na pytania odnośnie zamówienia , które zostało opłacone tydzień przed zrealizowaniem.
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Zamówienie zostało zrealizowane i doręczone do klienta.
Do dzisaj nie otrzymałem przesyłki miała być wciągu 2-3 dni mija8 dzien i nie ma
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Pragniemy wyjaśnić, że opóźnienie nie wynikało z naszej strony. Przesyłka została nadana terminowo i przekazana do GLS 24.10.2025 o godz. 17:14. Zgodnie z historią śledzenia przewoźnik zarejestrował paczkę dopiero następnego dnia późnym wieczorem, a kolejny skan pojawił się 27.10 rano. Ostatecznie GLS dostarczył przesyłkę dopiero 27.10.2025 o godz. 12:12, co oznacza, że opóźnienie powstało po stronie firmy kurierskiej.
Standardowy czas dostawy GLS to 1–2 dni robocze, jednak zdarzają się sytuacje, w których paczki utkną w sortowni lub zostają „przeskanowane” z dużym opóźnieniem, na co jako sklep nie mamy wpływu. Z naszej strony zamówienie zostało przygotowane i nadane w terminie.
Jeśli pojawią się kolejne pytania lub potrzebuje Pan potwierdzenia doręczenia pozostajemy do dyspozycji.
Brak kontaktu , brak zwrotu pieniędzy , brak otrzymanej paczki , nie było wiadomości z I postu , że jest paczka do odebrania tylko ta wiadomość po fakcie przyszła sms-em
Nie polecam Państwa usług !!!
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Przesyłka została nadana do paczkomatu i oczekiwała na odbiór przez regulaminowy czas. Zgodnie z informacją operatora nie została odebrana w terminie i wróciła do nadawcy. Powiadomienia o umieszczeniu paczki w paczkomacie są wysyłane bezpośrednio przez InPost (SMS / e-mail / aplikacja) sprzedawca nie ma wpływu na system powiadomień operatora.
Po powrocie przesyłki dokonaliśmy zwrotu środków. Jeśli pieniądze nie dotarły lub pojawiły się jakiekolwiek wątpliwości, prosimy o kontakt natychmiast sprawdzimy sprawę. Zależy nam na wyjaśnieniu sytuacji, a nie na pozostawianiu jej bez odpowiedzi.
zamówienie dotychczas nie dotarło
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Pragniemy wyjaśnić, że zamówienie zostało dostarczone. Przesyłka o numerze listu przewozowego 2101790894805 została odebrana w punkcie odbioru 29.10.2025 o godzinie 13:58, co potwierdza pełna historia śledzenia. Paczka była przez przewoźnika przekazywana i sortowana zgodnie z logami, a następnie trafiła do punktu i została odebrana.
Jeśli chodzi o opóźnienie dotyczące wysyłki tulipanów – przepraszamy. Zależało nam, aby wysłać cebulki w jak najlepszym stanie, dlatego kompletowanie przesyłki zajęło więcej czasu niż standardowo. Rozumiemy, że mogło to wpłynąć na ogólną ocenę dostawy, jednak zawsze stawiamy jakość produktu na pierwszym miejscu.
Jeśli pojawią się dodatkowe pytania albo potrzebne będzie ponowne przesłanie potwierdzenia doręczenia, pozostajemy do dyspozycji.
Niczego nie otrzymałam
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Zamówienie było złożone za pobraniem, więc płatność następuje dopiero przy odbiorze przesyłki. Nie otrzymaliśmy potwierdzenia zamówienia.
W takiej sytuacji nie dochodzi do obciążenia klienta nie została pobrana żadna kwota, więc nie poniosła Pani straty finansowej.
Jeśli chce Pani ponownie zrealizować zamówienie, prosimy o kontakt chętnie nadamy przesyłkę ponownie i ustalimy najdogodniejszą formę dostawy.
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Jeśli coś w realizacji zamówienia było nie w porządku, bardzo prosimy o informację chcemy wiedzieć, co możemy poprawić.
Z naszej strony zamówienie zostało nadane i doręczone zgodnie z potwierdzeniem przewoźnika. Zależy nam na rzetelnej opinii i wyjaśnieniu ewentualnych nieporozumień. W razie potrzeby pozostajemy do dyspozycji.
Zamówienie do mnie nie dotarło, firma nie odpisuje również na maila z pytaniem co się z nim stało
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Jeśli paczka została odebrana przez domownika, sąsiada lub pozostawiona w ustalonym miejscu, warto to zweryfikować. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt – możemy złożyć zapytanie do przewoźnika i ustalić szczegóły doręczenia.
Po 2 dniach od zamówienia,anulowali Państwo zamówienie,niewiadomo dlaczego. Nie dzwonił kurier, nikt nie napisał. A kiedy zadzwoniłam, czekałam na infolini 9min.,nikt nie odebrał ani nie oddzwonił. Wysłałam maila, odpowiedzi nadal nie ma. I jeszcze na dodatek wszystkiego wysyłają Państwo ankietę. Słabo.
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Zamówienie zostało anulowane, ponieważ produkt pojawił się w ofercie przez chwilowy błąd systemu i faktycznie nie był już dostępny. W takich sytuacjach środki są automatycznie zwracane, więc żaden klient nie zostaje poszkodowany. Jeśli chodzi o infolinię – działa ona w systemie kolejkowym i nie mamy wpływu na to, czy rozmowa przed Pani połączeniem trwa minutę czy piętnaście minut. Staramy się zawsze odebrać jak najszybciej, ale przy większej liczbie zapytań zdarzają się opóźnienia. Odpowiedzi mailowe również realizujemy według kolejności zgłoszeń, co czasem wydłuża czas oczekiwania. Doceniamy, że podzieliła się Pani opinią – takie informacje pomagają nam poprawiać jakość obsługi i minimalizować ryzyko podobnych sytuacji w przyszłości.
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Dziękujemy za wystawioną opinię. Każda ocena jest dla nas ważną wskazówką, a trzy gwiazdki sugerują, że nie wszystko przebiegło idealnie. Chętnie dowiemy się, co możemy poprawić, dlatego zachęcamy do bezpośredniego kontaktu – dzięki temu będziemy mogli jeszcze lepiej zadbać o satysfakcję przy kolejnych zakupach.
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Dziękujemy za pozostawienie opinii. Zawsze staramy się, by zakupy były szybkie i bezproblemowe, dlatego każda neutralna ocena jest dla nas sygnałem do analizy. Byłoby nam bardzo pomocne, gdybyśmy mogli poznać szczegóły – to pozwoli nam reagować i wprowadzać usprawnienia. Zachęcamy do kontaktu, bo każdą sugestię traktujemy poważnie.
Firmę oceniam bardzo negatywnie- oszustwo!
Firmę oceniam bardzo negatywnie, po prostu nie otrzymałam zamówionego towaru.Przelew dokonałam 23.08.2025r i do tej pory cisza, może niezupełnie bo otrzymałam maila 31.08.2025 że zamówienie zostało anulowane bo nie zostało opłacone, to jakaś parodia właściwie to szkoda słów.
Wanda Rusakiewicz
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Pani Wando, rozumiemy Pani rozgoryczenie i przykro nam, że cała sytuacja wywołała tak silne emocje. Prosimy jednak spojrzeć na sprawę spokojnie – przelew wpłynął dopiero 25.08 i z uwagi na dodatkowe treści w tytule system nie powiązał go z zamówieniem. 02.09 przesyłka zostanie wysłana, a w ramach przeprosin dodamy gratis – nasiona rzodkiewki. Nigdy nie chcemy walczyć z naszymi klientami, bo traktujemy ich jak partnerów, a nie przeciwników. Prosimy, aby nie oceniać nas słowami, których sami nie chciałaby Pani usłyszeć – to rani i nie oddaje prawdy. Nikt nikogo nie oszukał, a każda nasza decyzja ma na celu dostarczenie towaru i zachowanie zaufania. Będziemy wdzięczni, jeśli zechce Pani rozważyć zmianę opinii.
Brak komunikacji bardzo długi czas oczekiwania nie odbieranie telefonów
Nie polecam
Odpowiedź ze sklepu RajOgrodnika.pl
Opinia dotycząca braku komunikacji i długiego czasu oczekiwania odnosi się do zamówienia, które faktycznie było opóźnione, jednak zostało doręczone. Z naszej strony każda przesyłka jest realizowana i dostarczana, nawet jeśli czasami pojawią się nieprzewidziane przesunięcia w terminach. Jeśli chodzi o kontakt – oprócz infolinii dostępny jest również adres e-mail, który w wielu przypadkach pozwala uzyskać odpowiedź szybciej, szczególnie w momentach zwiększonej liczby zapytań, kiedy linia telefoniczna może być zajęta. Staramy się, aby wszystkie wiadomości były obsługiwane w ciągu 24 godzin, a w praktyce często odpowiadamy znacznie wcześniej. Rozumiemy, że oczekiwanie mogło być dla klienta frustrujące, jednak istotne jest to, że zamówienie zostało zrealizowane i dostarczone. Dokładamy starań, by w przyszłości podobne sytuacje nie miały miejsca, a komunikacja była jeszcze sprawniejsza.
Nie otrzymałam przesyłki!!