arlento.pl

Opinie (67) w ciągu ostatnich 12 miesięcy  Opinie łącznie  (67)

arlento.pl

Opinie (67) w ciągu ostatnich 12 miesięcy  Opinie łącznie  (67)

Większość opinii o arlento.pl jest negatywna. Klienci bardzo często narzekają na niską jakość produktów, znacznie odbiegającą od opisu lub zdjęć na stronie. Częste są skargi na niezgodność zamówionych produktów z opisem, zdjęciami lub rozmiarem – klienci dostają zupełnie inne towary niż oczekiwali. Klienci podkreślają nieadekwatność ceny do otrzymanego produktu – produkty są bardzo drogie w stosunku do ich jakości. Wielu klientów podkreśla bardzo utrudniony lub praktycznie niemożliwy proces zwrotu – zwroty tylko do Chin na koszt klienta i brak realnej szansy na odzyskanie pieniędzy. Kontakt ze sklepem oceniany jest bardzo negatywnie – klienci skarżą się na brak odpowiedzi, ignorowanie reklamacji i trudności w uzyskaniu pomocy. Klienci często zwracają uwagę na bardzo długi czas oczekiwania na przesyłkę, często przekraczający deklarowany termin.

Opinie nt. sklepu arlento.pl

Dropship scam

Żona zamówiła sukienkę w tym „sklepie”. Zamiast muślinu przysłano syntetyk. Długo korespondowałem z obsługą klienta, powołując się na ustawę o ochronie praw konsumenta, ale zdałem sobie sprawę, że to nic nie daje. Wysłałem więc pismo do UOKiK. Zastanawiam się też, czy sklep w ogóle ma tutaj swoje przedstawicielstwo. Adresem wysyłki okazał się magazyn GLS we Wrocławiu. Nie jestem pewien, czy dane firmy podane w regulaminie są prawdziwe. Szukałem po NIP – pojawia się albo Andrzej, albo Tomasz Lupa. Nie wiadomo nawet, czy to prawdziwe osoby. Dodam też, że sklep działa na platformie Shopify. Dlatego zgłosiłem sprawę do Shopify jako oszustwo. W Google wpiszcie „shopify report merchant” i dalej 'Scam'. Być może, jeśli wiele osób zgłosi problem, sklep w końcu zostanie zamknięty, jeśli organy państwowe nie mogą nic z tym zrobić.
Minął już miesiąc a inpost dalej czeka aż dostanie paczke od nich
Naciągacze. Podobnie jak u wszystkich. Towar z Temu o wartości ponad 3krotnie mniejszej. Po wypełnieniu formularza zwrotu, wysłaniu, chcą zdjęcia towaru. następnie dają adres do wysyłki do Chin co jest bardzo drogie i chcą etykietę śledzenia.
Oszuści !!! Nie kupujcie nic w tym sklepie!!! Ja kupiłam za ponad 700 zł. Jakoś jak z Temu rzeczy. Zwrot na adres do Chin!!! Zgłosiłam sprawę na policji!!

PROSZĘ NIE KUPOWAĆ Z TEJ STRONY !!!!!!

Zamówiłam bluzę dla syna rozmiar M – przyszedł XL po miesiącu czekania, bluza za 159 zł śmierdzi strasznie benzyną materiał – worek plastikowy chyba lepiej przepuszcza powietrze niż ten materiał. Chciałam zwrócić towar bo byłam przekonana, że kupuję z polskiego sklepu, nagle pani mi wysyła adres do Chin – 179 zł wysyłka !! Żałuję, że nie przeczytałam poniższych komentarzy przed zakupem PROSZĘ NIE KUPOWAĆ Z TEJ STRONY !!!!!!
Ostrzegam stanowczo przed zakupami w sklepie arlento. Na przesyłkę czeka się bardzo długo i na dodatek przychodzi badziew który różni się 100% od tego co jest na zdjęciu. Zwrot jest tylko do chin co jest bardzo kosztowne i nie ma pewnoścì że otrzymacie pieniądze Omijać ten twór z daleka

Uwaga wtopa!!

Uwaga, oszuści, wysyłka z chin i zwrot też do chin chyba ze zaakceptujecie zwrot 20% wartości zamówienia.... A towar...badziewie pierwszej wody. Towar tak kiepski że nie chcieli mi przyjąć w punkcie odpadów. Brak adresu polskiego, firma krzak, nie polecam!!!
Najgorszy sklep internetowy z jakiegokolwiek korzystałam! Przyszła mi kurtka kupiona za 250 zł Na żywo jak to coś zobaczyłam to myślałam że zemdleje Najgorszy badziew jaki kiedykolwiek widziałam ! Od razu wyrzuciłam ją do kosza !!! Hańba tak oszukiwać ludzi !!!!!!!!!!!
Ja zamówiłam kurtkę zimową przyjechało po 2 tygodniach z opini bałam się że przyjedzie taka jak każdy opisuje ale mi przyjechała taka jak na zdjęciu i dobry rozmiar więc ja nie mam nic so zarzucenia

Produkty z TEMU z ceną razy 4…

Oczywiście sklep wystawia produkty z TEMU, którym robi cenę razy trzy. Zamówisz - zamawiają towar z TEMU i wysyłają ci do domu. Chcesz odesłać - każą odsyłać do Chin. Ale spokojnie - nie dołączają paragonu do sprzedaży - to jest na dzień dobry 1000 mandatu w Skarbówce. Niech każdy ich zgłosi i po pół roku będzie po problemie.

Oszuści ARLENTO

UWAGA! Na bydlaków i oszustów ARLENTO ! sklep www.arlento.pl Zamówiłem 3 koszule XL ładne zdjęcia , koszule idą prosto z Chin i śmierdzą jakimś syfem … Są za duże , przyszły po dwóch miesiącach i bydlaki nie odpisują … strata pieniędzy i kupować taki syf co pewnie kosztuje 2 Euro Do tego wysłali każdą inną 😞
Zamówiłam oliwkowy sweterek dla mamy pod choinkę bo jej się strasznie podobał Zamówiłam końcem listopada Do dzisiaj nie dostałam sweterka. Przykre Nie mam ani sweterka ani pieniędzy. Oszuści Nie polecam !
Dres niezgodny ze zdjęciami. Zamówiony L, a przyszedł XL. Paczka miała iść do 3 dni, a szła 16. Nawet do innego paczkomatu doszła, niż wskazany (a nie było to przekierowanie, powodu przepełnienia paczkomatu). Nie przyjmują zwrotów w Polsce. Oferują 30% zniżki w ramach rekompensaty na kolejne zakupy. To jakaś kpina, a wysyłka zwrotu tylko do Chin Pocztą Polską bez gwarancji, że zobaczę faktycznie pieniądze. Oszuści

OSZUŚCI

Nie będę się rozpisywał. Taki sam przypadek jak każdego, kto kupuje na tej stronie. Kupiłem kurtkę za 250zl. Dostałem "szmatę" która nawet do podłogi nie służy. Zaproponowali mi 40zl. Kosztów. Lub zwrot ale wysyłkę muszę nadać sobie sam do Chin.
Oszuści na których nawet inspekcja handlowa nie działa . Minęło juz piec miesięcy ,nie otrzymałam zwrotu pieniędzy za towar który im odesłałam ,pomimo postępowania pozasądowego rozwiązania sporu konsumenckiego ,firma nie udzieliła odpowiedzi w wyznaczonym terminie .Postępowanie zamknięto z wynikiem negatywnym .
Buty jakby zrobione z tektury. Nie ma to nic wspólnego z obuwiem ortopedycznym! Dodatkowo bez sznurówek... Zwrot tylko jak sami sobie odeślemy do Chin! Inaczej mozna dostać 20% kwoty... wiedza co robią i okradają luszi...
Najgorszy sklep w jakim kiedy kolwiek coś zamawiałem. Zamówiony kurtka nic nie miała wspólnego z danymi na ich stronie, jakoś to już w ogóle porażka. Nie polecam tego sklepu
TRADEDIA + PORAŻKA. Policja powinna się tym zaintetesować. Powiadomię odpowiednie służby bo to są OSZUŚCI.!!!!!
Zapłaciłam 300 zł za kurtkę i po 1.5 miesiąca przyszła zupełnie inna kurtka. Uważajcie na ten sklep. Oszuści pewnie zza wschodniej granicy. Kurtka cienka, rękawy krótkie , może za 10 zł bym mogła ją kupić. Totalny szajs.
Witam. Zamówiłem kurtkę za 300 zł przyszła po 22 dniach. Przyszła chińskie gówno co na temu jest po 110 zł. Ta firma to jeden przekrent . Zamawiają w Chinach i sprzedają po 150 procentowym zyskiem