Abra Meble- Logo - Opinie

Opinie zweryfikowana (1199) w ciągu ostatnich 12 miesięcy

Opinie łącznie (3241)

najbardziej pozytywna opinia

22 paź 2022
Na razie skręciłem tylko jedną komodę. Trochę się obawiałem, że płyta z której jest wykonana jest trochę cienka (wyczytałem gdzieś, że to 16mm), ale tu zaskoczenie - płyta w miejscach strategicznych ma grubość 17mm, a w pozostałych 16mm. Płyta przy tym jest bardzo sztywna i mocna, a przy tym bardzo ładna. Rysunek słojów drewna wyczuwalny pod palcem. Nie jestem pewien czy powierzchnia jest lakierowana - na wszelki wypadek pomalowałem blat lakierem bezpodkładowym (Vidaron - dobra cena za 0,75l ok. 30 PLN). Słaby punkt komody to nóżki - a właściwie ich brak. Mam zamiar z płyty 18mm wyciąć trzy wsporniki (komoda jest dwurzędowa - 2x3 szuflady) o szerokości ok. 10 cm , i dopiero do nich przymocować nóżki z prawdziwego zdarzenia, regulowane, tak aby mebel nie uległ uszkodzeniu np. w wyniku zalania mieszkania.

najbardziej krytyczna opinia

22 lis 2022
Zgłosiłem reklamację Narożnika Bergamo L lewy Viton 203 - po rozpakowaniu narożnika stwierdziłem uszkodzenie oparcia bocznego polegającego na wgnieceniu (dziura) konstrukcji szkieletowej i obicia tapicerskiego. Na zgłoszoną reklamację otrzymałem odpowiedź od Abra Meble: Szanowny Kliencie, uprzejmie informujemy, że zgłoszona reklamacja o numerze 0000325508 została uznana za niezasadną i odrzucona. W celu uzyskania szczegółowych informacji w sprawie, prosimy o kontakt ze sklepem. Dziękujemy. W sklepie firmowym ABRA w Inowrocławiu uzyskałem szczegółową informację w sprawie: Szanowny panie, w odpowiedzi na zgłoszoną nam w dniu 07.11.2022 roku reklamację informuję, że została ona odrzucona przez producenta. Przedstawiona „wada” to ozdobny wciąg na boczku, a nie uszkodzenie. Według mnie wgniecenie (dziura) w obiciu tapicerskim przedstawione na załączonych zdjęciach, to nie „ozdobny wciąg”. Na stronie internetowej sklepu Abra Meble na zdjęciach prezentujących Narożnik Bergamo L lewy Viton 203 nie ma żadnego „ozdobnego wciągu”, co obrazuje załączone zdjęcie. Rozpatrzenie złożonej reklamacji polegające na wmówieniu klientowi, że wgniecenie (dziura) to „ozdobny wciąg” uważam za żałosne i upokarzające. Nie polecam zakupów w Abra Meble.

Opinie nt. sklepu Abra Meble

7 paź 2022
Zmienić kierownika sklepu lub wyszkolić z prawa konsumenta.
13 paź 2022
Obowiązkiem klienta jest sprawdzenie towaru przy odbiorze. Kierownik nie ma obowiązku wydawania klientowi dokumentów wewnętrznych. Po odbiór szafy przyjechał Pan samochodem osobowym nieprzystosowanym do transportu takiego mebla. Ostatecznie pracownicy pomogli rozpakować i spakować towar. Jeżeli chciałaby Pan coś dodać zachęcamy do kontaktu. Reklamacje wynikające z naruszenia praw klienta należy kierować na adres: nasz_klient@abra-meble.pl
15 mar 2023
Minął ponad miesiąc a ja nadal nie otrzymałam zamówienia
17 mar 2023
Sprawa została przekazana do pilnego wyjaśnienia przez Kierownika. Prosimy oczekiwać na kontakt. Przepraszamy na powstałe niedogodności.
7 paź 2022
Dotrzymywać deklarowane terminy realizacji zamówienia.
13 paź 2022
Przepraszamy za opóźnienie w realizacji zamówienia. Zamówienie ostatecznie zostało anulowane, a środki zwrócone.
28 gru 2022
Towar zapłacony a nie wiadomo kiedy będzie.
11 sty 2023
Prosimy o kontakt ze sklepem realizującym. Przekazujemy sprawę do pilnego wyjaśnienia.
12 gru 2022
w trakcie sprawdzania

Brak zrealizowanego zamówienia

Nie mogę ocenić czegoś czego nie mam
Zamówienie zostało zrealizowane.
7 sty 2023

Dostawa i kontakt

Zbyt długa dostawa, raczej nawet totalnie niejasny termin dostawy + utrudniony kontakt ze sklepem.
11 sty 2023
Towar czeka na odbiór. Wybrała Pani Odbiór osobisty w wybranym sklepie Abry z płatnością w sklepie. Zachęcamy do kontaktu e-mail.
11 sty 2023
Zdecydowanie szybciej realizować zamówienie i dyscyplinować dostawców. Opóźnienia "biją " w Was
13 sty 2023
Dziękujemy za złożoną opinię. Przepraszamy za opóźnienie w realizacji.
19 gru 2022

Nie polecam.

Nie polecam, czekałam miesiąc za półką, gdy przyszła okazało się, że ma nieprawidłowy wymiar.
11 sty 2023
Dziękujemy za finalizację zamówienia. Jeśli produkt nie spełniał Państwa oczekiwań można było go zwrócić do 14dni.
6 lut 2023
Złożyłem zamówienie nie dostałam żadnego powiadomienia informację że towar gotowy do odbioru
8 lut 2023
Dziękujemy za przesłaną opinię. Przepraszamy za opóźnienie. Prośba o pilny kontakt została przesłana do kierownika w dniu dzisiejszym.
20 maj 2023
Niestety, ale zamówienie nie bylo zrealizowane do 10 dni roboczych i to zaważyło na ocenie.
22 maj 2023
Bardzo nam przykro w związku z wydłużeniem czasu realizacji zamówienia. Mamy nadzieję, że kolejne zamówienie zakupy będą już na 5! ;)
16 mar 2023
Szybsza realizacja zamówienia, rzetelne informacje na stronie o sprzedawanym produkcie.
17 mar 2023
Zachęcamy do korzystania z opcji kuriera - towar dostarczany jest bezpośrednio do klienta, a nie pomiędzy magazynami.
28 mar 2023
Brak informacji przy zamówieniu że czas realizacji jest dłuższy niż podany na stronie.
28 mar 2023
Po złożeniu zamówienia pracownicy informują na bieżąco o aktualnych terminach.
2 mar 2023
MAGAZYN POWINIEN BYĆ OTWARTY W SOBOTĘ ALBO W DZNI POWSZWDNIE PRZYNAJMNIEJ DO 19.
2 mar 2023
Dziękujemy za opinię, została przekazana do osób zarządzających. Każdy ze sklepów ma ustalone indywidualne godziny otwarcia, jak i magazynów. W niektórych miejscowościach pracuje tylko jeden magazynier i nie może pracować dłużej.
21 maj 2023
Oceniam na zero ponieważ minął miesiąc a zamówienia jak nie było tak nie ma.
22 maj 2023
Bardzo przepraszamy za opóźnienie. Sprawa została przekazana do oddziału realizującego zamówienie z prośbą o interwencję. Pracownicy będą się z Państwem kontaktować w tej sprawie.
MP
16 sty 2023
Ogromnie długi okres oczekiwaniami na małe meble. Zero kontaktu z klientem.
17 sty 2023
Składając zamówienie w dniu 16-12-2022 miała Pani podany termin: do 35 dni roboczych. Dziś jest zaledwie 20 dzień roboczy. Jeśli ma Pani pytania odnośnie realizacji prosimy o kontakt ze sklepem stacjonarnym, do którego zostało przypisane zamówienie. Sklep kontaktuje się po złożeniu zamówienia i później dopiero przed dostawą. Jakiego kontaktu Pani zatem oczekuje?
10 paź 2022
Produkt przyszedł uszkodzony a instrukcja mogłaby być bardziej szczegółowa
13 paź 2022
Czy karton był uszkodzony? Czy został spisany protokół szkody z kurierem? Prosimy o zgłoszenie reklamacji na adres e-mail: e-sklep@abraonline.pl z podaniem numeru zamówienia, zdjęciami oraz informacją o numerach i ilościach elementów uszkodzonych wg instrukcji montażu. Jeśli chodzi o instrukcję - taka dostarczana jest przez producenta i taką dysponujemy. Jeśli ma Pani kłopoty ze złożeniem - prosimy o kontakt.
18 maj 2023
Po miesiącu brak zamówienie sklep nie wie na jakim etapie się znajduje...
22 maj 2023
Sprawa została przekazana do wyjaśnienia. Nasi pracownicy będą się z Państwem kontaktować.
9 lut 2023
Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej informacji o moim zamówieniu
10 lut 2023
Prośba o pilny kontakt została przekazana do kierownika.
26 kwi 2023
Towar wysłano po trzech tygodniach dopiero po moich telefonach .Porażka
5 maj 2023
Dziękujemy za przesłanie opinii. Dokładamy wszelkich starań, aby zamówienia realizowane były na czas, a informacje o opóźnieniu przekazywane na bieżąco. Czas realizacji podany przy składaniu zamówienia z reguły jest dotrzymywany. Niestety, jak wszędzie, zdążają się pojedyncze wyjątki niestety niezależne od nas, za co bardzo przepraszamy. Mamy nadzieję, że kolejne zakupy będą satysfakcjonujące.
10 kwi 2023
Od trzech tygodni mie mam dostawy komody.Podobno sprawy logistyki.....?
11 kwi 2023
Sprawa została przekazana do pilnego wyjaśnienia przez kierownika.